Magyarország megmutatta, hogy a családnak kell a kormányok politikai és gazdasági döntései középpontjában állnia – mondta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes szombaton, a 13. Családok Világkongresszusa (WFC) záró szekciójában az olaszországi Veronában.

Salvini: tanulni kell a magyar kormány családpolitikájából

Fotó: Emanuele Cremaschi/Getty Images

Matteo Salvini hozzátette, tanulni kell Magyarország családügyi politikájából. Az az ország, ahol nem születnek gyerekek, halálra van ítélve – jelentette ki.

A kormányzó Liga vezetője az előtte felszólaló Novák Katalin államtitkár felé fordulva elismerte, hogy Olaszországban jelentősen visszaesett a gyerekvállalási kedv. Matteo Salvini magyarázata szerint az olasz fiatalok főleg attól félnek, hogy nem találnak állandó munkát. Elmondta, hogy Olaszországban tavaly az 1965-ös születési ráta felénél kisebb volt a születési arány.

A belügyminiszter hozzátette, ezzel egy időben mások az európai demográfiai csökkenést "hajókkal érkező húszévesekkel" akarják megoldani. Matteo Salvini kijelentette, hogy ezek a migráns fiatalok kultúra, identitás és gyökerek nélküliek, nincsen se múltjuk, se jövőjük.

"Ha ghánai fiatal vagy, akkor segítelek igazán, ha nem menekülnöd kell, hanem ha saját hazádban becsületes jövőd lehet" – hangoztatta Salvini. Megjegyezte, hogy a hagyományos család ellen tiltakozóknak észre kellene venniük, hogy a nőkre a legnagyobb veszélyt az iszlám radikalizmus és az ebből táplálkozó szubkultúra jelenti, amely isteni tanításként hirdeti a nő férfinak való alárendelését.

Matteo Salvini kijelentette, hogy a WFC nézeteit valló európaiakra számít az EP-választásokon is: "gyerünk és változtassuk meg a mostanáig pénzügyi érdekeknek és a bürokráciának engedelmeskedő Európát, amely megfosztott szabadságunktól!" – jelentette ki. Az általa képviselt politikát gúnyoló baloldali értelmiségieknek azt üzente: lehet, hogy nem olvas el naponta három könyvet, hanem csak egyet, de legalább érti, amit olvas.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a WFC keretében megbeszélést folytatott Giorgia Melonival, a Liga vezette jobbközép koalícióhoz tartozó, jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökével.

Meloni az olasz hírügynökségeknek úgy nyilatkozott, hogy az FdI Magyarország családmodelljét akarja követni és "Olaszországba importálni".

"Orbán Viktor Magyarországa annak a család- és születéspárti szövetségnek az egyik főszereplője, amely születendőben van Európában és amelynek az FdI is a tagja" – jegyezte meg Giorgia Meloni. Az olasz politikus hozzátette: a május 26-i európai parlamenti választás vízválasztó lesz egy olyan Európa megépítésére, amely a középpontba az élet védelmét, a születések ösztönzését és az oktatási szabadságot helyezi.

MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
A diktátor Salvíni amit mond egy rakás szar,Orbán ugyan annyit ér .Megtalálta a zsák a foltját.
Ha Magyarországon ez a jó család politika,akkor meneküljetek innen fiatalok minél előbb.Itt nincs jövőtök.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
A NEMZETRONTÓ családpolitikája még "csak" szavak szintjén az!
.
A PUDING PRÓBÁJA az evés, de az ELSŐ zavaró berepülésének az UTÓHATÁSA, az OTTHONTEREMTÉSI TÁMOGATÁSNAK az, hogy még mindig t í z e z r e k e t .. lakoltatnak ki, mert a BULI nem jött be!!!
papa.49
Talján NEKTEK ADJUK A KOMPLETT KURMÁNYT, VIGYÉTEK !!!
papa.49
@nevemnick: Már ,,készen van,, )))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: Sajnos ez lehetetlen. Ott bevándorlóknak minősülnek, a csuti "hőse" pedig bevándorlás-ellenes!
Nessy
nem hiszem, hogy az olaszok olyan jámboran tűrjék, hogy O.V. adakozik, a nép meg fizeti! Mit gondolnak, ennek a családvédelemnek ki fogja állni a költségeit? Mindenki kortól, nemtől függetlenül. A hitelekről nem is beszélve, amibe beleszédítik a fiatalokat!
Nem olyan szép ám a menyasszony, mint amilyenre festik!
Ja, és nem mindenkire vonatkozik ám!
arcmás
Ez csak egy hájfejű geci náci.

Ti basztátok el, hogy nem voltatok önállók, hogy nem hagytátok segíteni az EU-t.

Kik baszták el a migrációt?
ELSŐ KÖRBEN TI, OLASZOK, HOGY A KIHALÁSZOTT MIGRÁNSOKAT NEM VITTÉTEK HAZA !!!
Érted, kihalászod, étellel, itallal, üzemanyaggal ellátod, aztán visszatoloncolod, ahonnan jött.
ennyi lett volna, és még mnost is ennyi lenne a dolgod.
Salvinivel az a baj, hogy náci.

Nulla kultúra, nulla kormányzás, nulla emberiesség - csak ott is a csicska uram-bátyám.-maffia bullshit.
Meg a kurva anyád, te geci olasuz!

Olaszországba soha nem mentem, és soha nem mennék, ninncs ott semmi látnivaló.
Béna buta maffiózó délolasz gecik egymáűst közt buzulva.

(direkt nem javítom ki a helyesírási hibáimat - mert ennyire nem tisztelem a náci-maffia-vatikán tengely hűlye fgaszopó kis geci olaszokat !!!
imádok véteni helyesírásilag a megbvetettek felé.
Dugik vagyok hobákkal, amikp az afaszópú nácvikommuistákról ytok.

VÁGOD, GECI!
NULLA TISZTELET FELÉTEK, TI KÜLSŐLEG-BELSŐLEG ROTHADÓ GAZEMBEREK.
(amikor már nem védenek annyira titeket, eljövők értetek - egyenként, csúnyán)
arcmás
Egy dizájn baltával.
Mert megérdemlitek.
Sdklhaqwkléém.

Helyesen ez úgy hangzik, hogy... Szerintem nem akarod tudni, hogy helyesen hogy hangzik ez.
Maradjunk annyiban, hogy: "Rosszul."
Borsodi
A diktátor Salvíni amit mond egy rakás szar,Orbán ugyan annyit ér .Megtalálta a zsák a foltját.
Ha Magyarországon ez a jó család politika,akkor meneküljetek innen fiatalok minél előbb.Itt nincs jövőtök.
NaponTamas
Úgy làtom itt van mindenki aki nem a fideszes szavazott :D mind a 33
namihami
Ennek az új Miniducénak is sz@r élete és szűk ismeretségi köre lehet, ha csak ebből a körből tudott példaképet találni.
@NaponTamas: Inkább kevesebb legyen valamiből, mint az, amikor a sz@r is közékeveredik.
karma1
Hulyegyerek! 4 eve indult el a CSOK, es most adtak ki egy olyan statisztikat, aminek alapjan az indulo 438 , 3 gyermeket vallalo csaladnal eddig ME'G EGY GYEREK SEM SZULETETT MEG, vagyis ez a 438 csalad egesz biztosan foldonfuto lesz, mert nem valoszinu, hogy a kovetkezo, 5. evben mindegyikuk 3-as ikreknek adna eletet!
Akkor neked mi is a kovetendo, hulyegyerek?
Eladott Ország
Kettészakadt a magyar családpolitika: a tehetősebbekre öntik a pénzt, a szegényebbeket egyre inkább magukra hagyják.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--euOSXxmy--/75cBs5tqQKGVgkQCs.png
A három családra modellezve a változtatásokat, látni, hogy a munkanélküli család esetében, ahol egyik szülőnek sincs bejelentett, legális jövedelme, a támogatások mértéke nem változott 2009 és 2017 között, ugyanúgy 76500 forint jár nekik most is, mint nyolc évvel korábban. A minimálbéres család esetében történt egy jelentősebb növekedés a családi adókedvezmény miatt, ugyanakkor mivel a minimálbér 2011 óta adóköteles, az apa nettó bére csökkenhetett, azaz ha összefésüljük a bérek alakulásával a támogatásokat, nem feltétlen az derül ki, hogy jól járt ez a család.
Donáld Tramp
@NaponTamas: Ne túlozz, ide mindig csak ugyanazok írogatnak. Vannak vagy 20-an ! :D :P
Donáld Tramp
@NaponTamas: Mi hozunk néha egy kis fényt az éjszakába. Csak hogy legyen kit utálniuk, és hogy ne unatkozzanak ! :D
RonaGyuri
ha már a rémáról szóló beszámolót a derék cenzor törölte:

A nagy keresztény anya

egy olasz katolikus napilap a mi derék Novák libánkról

Az avennire.it „Primo giorno. Congresso di Verona, ora si parla davvero di famiglia” című írásában a XIII. Család Világkongresszus néven az olaszországi Veronában pénteken kezdődött konferenciával foglalkozott. Többek között kitért arra is, hogy rendezvényen ott volt és felszólalt Novák Katalin családügyi államtitkár. A portál, mely korábban többször támogatóan reagált Orbáné dolgaira, most határozottan kifejtette, hogy:
„Helytelen az az orbáni politika, amely a családpolitikát idegenellenességre használja fel …. A család nem lehet a nacionalista politika eszköze, … magyar vezetés családpolitikáját a nacionalizmus és az idegenellenesség határozza meg ”! =))
Eladott Ország
@Donáld Tramp: Tévednék, hogy a családpolitikának arról is kelljen szólnia, hogy nem verünk szét családokat kilakoltatásokkal, állásmegfosztásokkal, egyéni és emberi létek kivéreztetésével, tisztességtelen devizahitelezésekkel és szándékosan alacsonyan tartott bérekkel, rabszolgamunkával. Nyilván nagyra értékeli a kormány világhíres családpolitikáját az a tízezer család is, akiket az elmúlt három évben voltak szívesek kilakoltatni tetűék. Érték alapon.
Mivel az ördög a részletekben rejlik, az első lakáshoz jutó fiataloknak, a megvásárolandó lakás értékének 20 %-át önerőként fel kell tudni mutatni. Nos a mai bérszínvonalt ( csak Bulgária van mögöttünk) és albérletárakat figyelembe véve
nehezen elképzelhető még egy évtized után is, hogy a saját erőt össze tudják spórolni még gyerekek nélkül is.
Te vagy a fény az éjszakában, gyere dolgozz a lámpagyárban. www.youtube.com/watch?v=EjTyKtOpHYs
karma1
@Donáld Tramp: Utal a futyim,... Egyenlore te szopsz, mert toled veszi eol ado formajaban az utolso falatodat is - en csak rohogok rajtatok - mert ti meg azt hiszitek, amit ceausescu a kivegzoosztag elott: azt hitte , o , mint Romania lotuszfaktusza megussza...
Hat nyugi: jobb, ha tudjatok, hogy ratok is sor kerul - most meg szukseg van ratok szeptemberig, az onkormanyzati valasztasokig, de utana egy fillert sem fog beletek fektetni a gazdaallatotok...
Pedig olyan szepen nyaltok segget,... Jottok ide is, mas oldalakra is, izgatottan probaljatok beutogetni beti szerint a pamfleteket, amit a partkozpontbol megkaptok - nemelyikotoknek ez szinte megoldhatatlan feladat, de kuzdotok vele , mint muslinca a szelben, mert ezert kapjatok a baksist...:o)))))
De ti is eljuttok idaig:

444.hu/2019/03/18/megszunik-az-echo-tv
Pedig milyen szepen indult,... A fo"ni meg a kotelezo versenytargyalasbol is kivonta a tevejet, nehogy bizonyos dolgok nyilvanossagra keruljenek...
majd ezt is titkositja 100 evre - vagy amig megdol mint epulet...

Tudod, "a mor megtette kotelesseget, a mor mehet..." Es nagyon oruljon, hogyha megmentheti legalabb az irhajat...
csaunak nem sikerult,...:o))))) Legyen szep tavaszi vasarnapod, kormolj rendesen, lassalak am itt, mert kollesz annak a 33 embernek, mint pup az ember hatara...:o))))))
simmering73
Igen. A családok megnyomorítójától csak tanulni lehet.
nevemnick
@Donáld Tramp: kisbarátom, nektek van szükségetek arra, hogy széttrollkodjátok bármelyik fórumot, mert ez élteti az egyharmados dakotát. Nem véletlenül szaladgál az egész vezérkar az általatok-általuk terroristáknak tartott afrikai és arab országokba, viszik ki az EU és az adófizetők pénzét, annak a reményében, hogy ők annyira hülyék, hogy elfelejtik minden eddigi megnyilvánulásotokat a jövőben. A nemzetközi politikában kivételt képez az annyira utált Oroszország vezére, aki tudja, hogy Magyarországot jelenleg is egy ugyanaz a '90-es évek előtti kis pénzéhes társaság uralja, aki mindent megtesz a pénzért, de amikor már nem lesz szüksége rá, ő lesz az első aki hátat fordít nekik. (Ugyanez a helyzet a szomszédos országok ,,magyar" lakosaival is.)
Tudod, a barátságot, a másik melletti kiállást pénzért nem lehet megvenni... mert veletek ellentétben ők nem hülyék, és mi sem, de ne felejtsétek el, hogy hamarosan így vagy úgy bukni fogtok.
namihami
@Donáld Tramp: Ahhoz, hogy utáljak/utáljunk valakit, ahhoz egyáltalán ha a lehető legkevesebbet is, de figyelembe kell venni.
És ez az, ami nincs.
kokopelli
@Eladott Ország: Ez a "Szarvini" csak mondott egyet olyasmiről,amit maga nem is ismer!
Eladott Ország
@kokopelli: Csak azt nem tudja "Szarvini", hogy ezzel a magyar vásárlóerővel a bankok nem tudnak mit kezdeni. A bűnöző cigány csak a túlélésre játszik.
menekült
Mit kell ezeknek tanulni? Már Magyarországon se jött be. Semmivel nem születik több gyerek, csak az egyébként sem rászorulók kapnak ajándék tízmilliókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.