A Nemzet Sója nem azonos a sokat emlegetett Föld Sójával, de szintén komoly dicséretet jelent. A Föld Sójának a Bibliában az igaz embereket nevezik: "Ti vagytok a Föld Sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni! " A Nemzet Sójánál az íz tökmindegy.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kifejezetten utálom ezt a nyanyát, de be kell valljam ez a show-játék egész jól sikerült. Sőt igazából egy igencsak remekbe sikerült megfogalmazás zs kijött belőle: "létezik egyfajta speciális infláció, ami az országban általában ugyan nincs, de már eddig is célzottan vonatkozott mindig csak arra, amit a közértben vásároltam"
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nem csak mennie kell, de hozni is

Az általam nagyon nem kedvelt Ildikó-anyó tegnapi opus-a remekbe sikerült

Mottó helyett egy kis elmélkedés
„The show must go on ” - énekelte a szegény Mercury. „Orbánéknak meg milliárdokat hoz” - akartam hozzáfűzni, de ez igaztalan lenne, hisz mindössze 1,3 –ről van szó (mármint milliárdról), ami esetében a többes szám kis túlzás. Pontosabban túlzás lenne, de Orbániában nagyon nem az. Mint tudjuk ez az 1,3 egy igencsak varázslatos szám. Ez az Orbán rendszerben a sok. Legalább is a szuper-unortodox Toncsiéknak, akik szerint a konzultációkra sok millióan reagáltak aktívan, ami kb. ennyi millió volt a saját büszkélkedésük szerint

Ahogy az lenni szokott szombatonként a szocik egykori elnök-asszonya csattogtatja fogait. Heti publicisztikájában annak kapcsán szellemeskedik – s a szokása ellenére most kifejezetten sikerrel -, hogy „A Magyar Közút Rt. 32 ezer kilométer út téli beszórásához a só szállítására írt ki közbeszerzést”. S a győztes „Vakond Via nevet viselő kft” – melynek tulaja Mészáros Lolo régi partnere, és állandó üzlettársa: Szíjj László – 1,3 milliárddal többért szállít, mint az eddigi szállító. Az meg már csak hab a tortán, hogy az fog továbbra is szállítani, csak a vakondokék fővállalkoznak ennyiért.
Az írás – egyébként is egész jól sikerült – egy remekbeszabott mondatot is tartalmaz. „létezik egyfajta speciális infláció, ami az országban általában ugyan nincs, de már eddig is célzottan vonatkozott mindig csak arra, amit a közértben vásároltam.” – írja.
Nos ezt a gondolatot én is aláhúznám egy gyöngyszemmel, pontosabban néhány marék gyöngyszemmel. Egész pontosan leves-gyöngyről van szó. Ismét! Az ősszel dörmögtem egy sort azon, hogy a termék ára majdnem a 19-es nyugdíjas inflációt hozta, csak egy nullával lett több: száznyolcvan egynéhány forint helyett kettőötven egynéhány lett! Nos a napokban ezért a termékért (ugyanabban a csomagolásban) mát háromszáznyolcvanat fizettem. Nem kaptam fel a vizet, mert...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...

Nem kaptam fel a vizet, mert egy másik üzletben vettem, nem a szokásosban. Tegnap azonban megláttam a megszokott üzletben is 490-ért!!!
Az meg már csak hab a tortán, hogy a Lehelen egy adag leveszöldségért (1 darab karalábé, egy kis zeller, egy csomag sárgarépa és három vékony szál gyökér) 2320 Ft-ot kellett fizetnem!!!
RonaGyuri
a cikkel együtt jelent meg tegnap a főszerki cikke is, amit a mi jó cenzorunk kiradírozott, amiről ezt írtam:

Könyörgöm ne hallgasson senki a főszerkire

főleg ne az EPP vezetése és delegátusai

Németh Péter a Népszava főszerkije már nem első alkalommal nincs teljesen magánál – an jó persze ennek az érzésemnek ott is megvan az oka, hogy én nagyon más világ-látású vagyok , de most nagyon elvette azt a bizonyos sulykot. Nem csak nagyon melléfogott, de az elemi logikával és a közelmúlt egyértelmű tapasztalatokkal is ellentmondásba keveredett.
A „Vegyétek vissza a Fideszt” című dolgozatában azzal indít, hogy „azt szeretném, ha az Európai Néppárt tagjai, vagyis a pártcsalád újra összeülne, és mérlegelné a kérésemet.”, mármint a címben jelzett kérését.
Majd azzal tárja, hogy: „Én meg könyörgöm: vigyék vissza a Néppártba a Fideszt, hátha van esély arra, hogy ne viselkedjen úgy, mit egy elszabadult hajóágyú”!!! =))
Miközben rögzíti, hogy „tíz év alatt szép fokozatosan, ugyanakkor nagyon is tudatosan felszámolta Magyarországon a jogállamot. Megszüntette a sajtószabadságot, korlátozta a gyülekezési jogot, belenyúlt az igazságszolgáltatás rendszerébe, átszabta és a saját képére formálta a választási rendszert”,
valamint, hogy
„Ezekre különben időről időre felhívta a figyelmet az Unió, amely megtárgyalta a Tavares-jelentést, elfogadta a Sargentini-riportot, mindez azonban kevésnek bizonyult. A közösség képtelen volt a demokratikus útra visszaterelni a Fideszt. Már csak azért is, mert az alapítók által megalkotott alapszerződés nem készült fel a renitensekre: abból a feltételezésből indult ki, hogy mindenkit az azonos érdek- és értékvilág hozott a szövetségbe.”
Végül: „Orbán, megtapasztalva a pártcsalád gyávaságát”, igaz itt már némi falssal „a pici fék sem létezik, amit Néppártnak hívnak”.
nem kedves Péter Orbánt senki és semmi sem fékezte. Az EPP és különösen Merkel történelmi bűne, hogy maximum némi kis zsörtölődéssel reagált Orbánék gyakorta otromba kirohanásaira...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.