Világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek, s úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó: világméretű liberális álhírgyárak működnek

A miniszter felidézte, amikor egy kicsit több mint két éve Donald Trumpot megválasztották az Egyesült Államok elnökének, akkor "esett le igazán" a liberális nemzetközi médiának – élén CNN-el –, és a liberális politikai elitnek, hogy nem ők választják ki az ország elnökét, hanem az amerikai polgárok választják meg.

A külügyminiszter szerint Donald Trump megválasztása hisztériát okozott az Európai Unióban is, kiforgatták az új elnök szavait például a NATO szerepe kapcsán, és rengeteg energiát vitt el az is, hogy azt állította a nemzetközi média, miszerint az oroszok beavatkoztak a választásba Trump oldalán.

Ez történt Amerikában, két évig létezett ez a világméretű hazugság, fake news, ahogy ezt az angolszász világban mondják, tehát álhír, és ez két év után úgy omlott össze, hogy akik ezt kitalálták és két éven keresztül fenntartották, azoknak a szeme sem rebben

- emelte ki Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a hazugságot kitaláló és fenntartó médiumoknál senki nem kért elnézést az olvasóktól és a nézőktől ezért.

A tárcavezető szerint az bizonyos, hogy már a következő álhír gyártásán dolgoznak ezekben a médiumokban, s ennek bármelyik politikus a céltáblája lehet, aki eltér a liberális fősodortól.

Aki patrióta politikát folytat, aki ki meri mondani, hogy a saját országa az első, a vallási, nemzeti, kulturális identitás fontos, és fallal meri megvédeni az állampolgárok biztonságát, az ellen "hadjáratot folytatnak", s megpróbálják hazugságokkal lejáratni – mondta a miniszter.

Ez a jelenség Európában sem szokatlan, és ez a bánásmód a magyar kormánnyal is, hiszen az összes "jogállamisági mázzal leöntött" támadás az álhír kategóriába tartozik – hangsúlyozta, és elmondta, Magyarországon a legolvasottabb, a legnézettebb és a leglátogatottabb médiumok mind kormányellenesek, vagy kormánykritikusok.

Az amerikai példa szerintem egy fontos útmutatást ad nekünk, mert az amerikai elnök kitartott, több mint két éven keresztül vívta ezt a küzdelmet és kiderült, hogy igaza van (...), nekünk is ugyanúgy ki kell tartanunk, ugyanúgy mennünk kell előre, s ugyanúgy azzal kell szembesülnünk, hogy a sokadik lebukása ennek a nemzetközi álhírgyárnak is ugyanazt fogja indukálni, mint az eddigi lebukások: kitalálnak majd egy újabb hazugságot

- fogalmazott Szijjártó Péter.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Igen, és ezeket úgy hívják hogy FITY,FASZ MÉDIA!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Igen, és ezeket úgy hívják hogy FITY,FASZ MÉDIA!!!
Peller Anikó
@dr. prédikátor: Nana, szó nincs erről. És nem fity.

Csak Magyarország méretű. Bár ha így belegondolok ez is elég nagy.
papa.49
Ti mit csináltok igazságot akkor se mondtok ha KÉRDEZTEK !!!
Nessy
Ő már csak tudja, hiszen nap, nap után ezt csinálja pártunk és kormányunk! A hívek meg boldogan elhiszik, hogy van egy "megmentőjük"! Mitől is???
RonaGyuri
Igen Petyuska ez való igaz

A mi drága jó külgarázdánk, hogy másutt, mint az MTI-ben püffög

„Világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek, s úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.” – kezdődik az MTI-nek adott és a központi napilap vezércikkévé nemesített irkodmány. Mint tudjuk az MTI sem nem világméretű, sem nem liberális, de hazugságok terjesztésében nincs szégyenkezni valója, igen csak jól teljesít.
A cikk elsőbb a szegény Trump elleni összeesküvést tárja fel, majd a falvédőket ajnározza, míg eljut oda, hogy „magyar kormánnyal elleni a jogállamisági mázzal leöntött támadás”-okról képzeleg. Végül kilukadt oda, hogy:
„Magyarországon a legolvasottabb, a legnézettebb és a leglátogatottabb médiumok mind kormányellenesek, vagy kormánykritikusok”!
Fijjje Wazze, mert olyat mondott – tartok tőle, hogy véletlenül – ami tény is lehet, sőt gyanús, hogy az. Hiszen lényegében azt fogalmazta meg, hogy hiába szervezték egyetlen trösztbe a darabra kb. 80%-ot kitevő anyagiakban igencsak jól ellátott igaz matyar médiát, változatlanul csak a legvadabb birka hívők olvassák, nézik, illetve hallgatják!!! =))
Nessy
„Magyarországon a legolvasottabb, a legnézettebb és a leglátogatottabb médiumok mind kormányellenesek, vagy kormánykritikusok”!
Ha esetleg a 89%-os királyi média "újságírókat" foglalkoztatna, és néha nap még némi igazságot is közölne, jobban állnának!
Ha esetleg eljutnának oda, hogy a tények ne zavaró tényező legyen számukra, amit ki kell iktatni.
Ma már a sánta kutya világbajnok!
egyember
@Nessy: Azért tudja, mert itt -Orbániában- van a központ, a vezérlőterem. Itt mutatnak példát a kellő gyakorlattal még nem rendelkezőknek.
kokopelli
@Nessy: ..úgy ahogy írod! Egyetlen rokonom,barátom,évfolyamtársam sincsen,aki valami
tényszerűt mondana a nyugatról,ha rákérdezek! Hivatkoznak arra,hogy ez meg ez mesélte!
hallotta!,olvasta!,oszt annyi! Amennyiben úgy kezdik,én azonnal befejezem !
Borsodi
Ez így igaz Magyarország az álhír gyártásban,riogatásban ígérgetésekben,pénz szórásban kimagasló teljesítménnyel világ első,a Kossuth rádió fidesz médiák a melegágyai a terjesztésnek.
tudode
Na figyu TARAJOS csodabogárKA!
.
Jobb ha tudja a CINI, NICI ciniKÁVAL, csak azt nem fidelik amikor TESTGÁZAIKAT eleresztik!
.
Olyan rossz a SAJTÓJUK, na nem BELFÖLDÖN, a demokratikus külföldi sajátóban, hogy ARCPIRÍTÓ minden magyarnak, hogy HOZZÁJUK hasonlóak LÁBA KAPCÁJÁNAK tekintik az országot.
.
Például:
.
---- SZIJJÁRTÓ HA KELL, ELUTAZIK LOVASBERÉNYIG
.
nepszava.us/szijjarto-ha-kell-elutazik-lovasberenyig/
.
Észrevehette volna "már" LEJÁRT LEMEZŰ FRAKCIÓ izéként, hogy nem az Ország Házat szentségteleníti meg a POFAKARATÉJÁVAL!
.
Még vasárnap sem MARADNAK a VASTAG BŐRÜKBEN!
Lepényleső
"Ki mint él,úgy ítél!" Példa kell-e szebb ennél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.