A jegybank legfrissebb inflációs jelentése a többi között becslést ad az átlagfizetések és a versenyszféra béreinek emelkedésére, a prognózis szerint további jelentős növekedéssel lehet számolni. Meddig tart a magyar bérrobbanás? Így látja a guru Az átlagkereset ebben az évben 9,2 százalékkal emelkedhet, jövőre 7,2 százalékkal, majd 2021-ben 6,5 százalékos többlet várható. Mivel a KSH adatai szerint a múlt évben közel 330 ezer forint volt az átlagos bruttó, ebből lehet az idén 360 ezer forint. Egy évvel később már 385 ezer felett lehet az átlagfizetés, 2021-ben pedig átlépi a 400 ezres szintet, egész pontosan 414 ezer forint fölé növekedhet.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Na és akkor mi van, ha 400 lesz az átlag? Ettől még semmivel nem fogunk jobban élni.
papa.49
@emerencia: Az árak előtte járnak ...
papa.49
@emerencia: Ezt csak az agyatlan fütyisz imádók nem látják, tudod amiknek még fejük sincs ))))))))))))
simmering73
Jelenleg a többség bruttó 300 ezer alatt van.
lusta
@simmering73: NInccs többség, nincs kisebbség. Van egy átlag, ami rövidesen 400 ezer lesz, mit 400 ezer, ötszáz ezer, de merjünk nagyot álmodnik, lesz az biza millió is. Mondom az átlag. Elég megnézni a közbeszerzési győzteseket és abból mindezt nem nehéz kiszámolni. Az átlagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.