Korszerű mentőhelikopterek állnak szolgálatba hétfőn Szentesen, Debrecenben és Budaörsön – közölte a rendőrség vasárnap honlapján.

Korszerű mentőhelikopterek állnak szolgálatba hétfőn
Fotó: Youtube

A Készenléti Rendőrség három mentőhelikoptert adott át üzemeltetésre az Országos Mentőszolgálat tulajdonában lévő Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek. A helikopterek közül kettő vasárnap Budaörsről szállt fel, hogy elfoglalja állomáshelyét a szentesi, illetve a debreceni légimentő bázison, a harmadik a budaörsi bázison állomásozik.

A magyar tulajdonú helikoptereket modern mentéstechnikai eszközökkel, lélegeztető, újraélesztő, valamint ultrahang készülékekkel, a korábbiakhoz képest fejlettebb radar- és navigációs berendezésekkel, robotpilótával szerelték fel, alkalmasak éjszakai és kötéltechnikai légi mentésre is.

További hat mentőhelikoptert 2019 decemberéig ad át a Készenléti Rendőrség a légimentőknek – olvasható a közleményben.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
A gyorsan érkező szakszerű segítség bizony nagyon jól jön mindenkinek! Ez jó hír!
görbetükör
És van hozzá szakszerű, hozzáértő személyzet is? Megfelelő jövedelemmel?
papa.49
@görbetükör: Jó kérdés, de ha megyek Szegedre megnézem azt a szentesi bázison lévő masinát, mert a képen szereplő most is ott állomásozik ...
gybognarjr
A mentőhelikopterek használata több tucatnyival drágább, mint a mentőautóval való kiszállás. Kérdéses, hogy miért vannak olyan nagy távolságok a mentőeallomások, kórházak között, hogy a helikopterek használata gyakori? Sokkal olcsóbb lenne sűrűbb és jobban felszerelt, jó személyzettel ellátott mentőállomásokat és trauma központolat felállítani országszerte.
A súlyos sérültek legnagyobb részét trauma központokban lehet stabilizálni, majd a kórházakba szállítani, amik specializáltak a beteg további ellátásához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.