Az Európába irányuló migráció miatt sorsdöntő lesz az unió és a kontinens életében a májusi európai parlamenti választás – Kovács Zoltán a svéd közszolgálati tévé Napirend című műsorában.

Kovács Zoltán: nincs lekiismeret-furdalásunk

Kovács együtt szerepelt a műsorban Stanislas Guerinit, a Köztársaság lendületben nevű francia kormánypárt párttitkárával, A műsorban levetítettek egy interjút Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével, az európai szocialisták EP-választási csúcsjelöltjével is.

Kovács szerint az európai civilizáció alapja a kereszténység, ha nem is vallásilag, de kulturálisan, és "ha ezt valaki meg akarja változtatni, akkor Európa valami mássá alakul, mint ami az elmúlt néhány évtizedben volt". A jelenlegi migrációs nyomás Európán a következő évtizedekben várhatóan fennmarad.

Azokkal a vádakkal kapcsolatban, hogy Magyarország megsérti az Európai Unió alapvető értékeit, az államtitkár kijelentette:

nincs lelkiismeret-furdalásunk ezekkel kapcsolatban, különösen nem kellett hogy legyen az utóbbi három évben, a migrációs válság kitörése óta, mert e vádak – még az Európai Parlament és az Európai Bizottság Magyarországgal szembeni eljárásai is – csupán politikai vélemények voltak, politikai boszorkányüldözés folyt, folyik Magyarország ellen.

Kovács Zoltán elmondta, hogy Magyarország nem ért egyet Emmanuel Macron francia elnök erősebb Európáról szóló elképzeléseivel. Budapest szerint csak azokon a területeken kell erősíteni az integrációt, ahol erre van lehetőség, például prioritásnak kell lennie az európai határok megvédésének és az európai védelmi erők létrehozásának.

Stanislav Guerini szerint a mostani EP-választás "a végét jelentheti Európának, mert egyes erők Európán belül ezt akarják".

Viszont:

ha tovább akarjuk építeni Európát, akkor újra kell alapítanunk, és ezt tartalmazza Emmanuel Macron javaslata is: Európának újjá kell születnie.

A legfontosabb tét a választáson szerinte a klímaváltozás. "Ezt mondják a gyerekeink. Ez az egyetlen prioritás, amelyben minden erőnket egyesítenünk kell" – szögezte le.

A tömeges migrációval pedig csak "következetes európai módszerrel tudunk megbirkózni" – mondta. Ő is fontosnak nevezte az európai közös védelem megteremtését, de emellett a befektetést is a fejlett technológiákba.

Frans Timmermans kijelentette, hogy a mostani EP-választás a legfontosabb lesz az 1979-es első közvetlen voksolás óta: "küzdelem Európa lelkéért".

Szerinte az a kérdés, hogy olyan Európa felé tartunk-e, amelyben félünk a tőlünk különbözőktől, és úgy gondoljuk, hogy falak vagy kerítések mögött biztonságban vagyunk.

Olyan Európa felé, amelyben lakói ellenségeket teremtenek a saját társadalmukban vagy a határ túloldalán – tette hozzá.

Szerintem ez csak további konfrontációhoz és a fenntartható társadalom megteremtése lehetőségeinek elvesztéséhez vezet. Az ezeket képviselő reakciós erők ellen progresszív ötletekkel kell fellépnünk. Európa a kisebbségek kontinense, ha a biztonságunkat mások kizárásával akarjuk megteremteni, akkor elvesztjük a szabadságunkat, az alapvető európai értékeket.

A Magyarországgal szembeni kritikákkal kapcsolatban Timmermans kijelentette: "a magyarországi helyzet elszomorító". Orbán Viktor miniszterelnök az utóbbi tíz évben nagyon sikeres volt az emberek félelmeinek kihasználásában. Orbán azt mondja, hogy a keresztény értékekért küzd, de közben hagyja, hogy a magyar hatóságok felügyelete alatt lévő menedékkérők éhezzenek. "Az európai keresztényeknek fel kellene háborodniuk amiatt, hogy valaki ily módon manipulálja az ideológiájukat" – szögezte le.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Hát az nem is lehet, mert nincs nektek olyan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Hát az nem is lehet, mert nincs nektek olyan.
dr. prédikátor
Hát ezen nem csodálkozom geci Himmler utánzat!!! Lelketlen mocsok gazemberek vagytok mind!!!tetű férgek!!!
Nessy
Ha jól értem, akkor a kereszténység előtt nem volt "kultúra" Európában!
Nesze neked görög, római,mór irodalom, művészetek, építészet etc.
Nem is léteztek!
kereső
Emiatt sincs lelkiismeret furdalásotok? hirklikk.hu/kozelet/orban-viktor-ez-a-kormany-szocialisan-erzeketlen/348890-mondta orbán 2007-ben!

Már hogy is lenne, mikor nektek olyan nincs-nem is volt soha. Se gerinc, se lelkiismeret,se semmi ami emberi.
Commenter
@Nessy: nem is! Sőt Görögország sem volt a demokrácia bölcsője! Ezért volt illiberális demokrácia, most meg neo-kereszténydemokrácia ami kizárólag narancsos eredetű.
Commenter
@kereső: rég kiveszett belőlük minden ami esetleg valaha emberi volt. Kőszívű-kőlelkű narancs zombik.Ráfogta a Gyurcsány kormányra azt, amit a "fülkeforradalmával" ő maga a nagy utcai harcos valósított meg!
tudode
Jól működik az O1G vakcina, mert van az a LÓVÉ, amely ellenében "bennszülött" SZELLEMI TERRORISTAKÉNT már elérték, hogy lövöldöznek Bp utcáin!
.
kereső
@Commenter: 10:23 ne becésgesd ezt a fidess-fasizmust. Itt a kereszténység csak álca, ami mögé bújva megpróbálja elrejteni a valódi arcát.
Eladott Ország
Követelem, hogy nézzenek Okosnak! Na meg Szépnek! Na meg... Minek? Ne nézzék vaknak a magyarokat! az a fidesz kiváltsága. Vonják vissza ennek a sunyinak diplomáját a CEU-n!
uploads.disquscdn.com/images/7a5c87ab01304eef62383fe48bf7d2b8408bfbf4dd540c726c2205183ae3ca20.jpg?w=600&h=410
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de a kormány visszaél a helyzettel.
uploads.disquscdn.com/images/f10b64c70b1d51c5543e85cb3d34a1d038622ee8f8fb6e30f99541ed430d4856.jpg?w=600&h=523
uploads.disquscdn.com/images/dc359658775ef35236a5f0e384c109c4d43e657d92ef0882f23bdabac889d0cb.jpg?w=600&h=465
RonaGyuri
Zottyant Zotyóka nektek lelkiismeretetek sincs! =))
Ahogy a dráma szövege mondja a ti Tiborczaitokat biza nem fogja vissza a lelkiösmeret! =))
Commenter
@kereső: nem becézgetem, ha mégis annak tűnt akkor bocs. Mi minden mögé rejtette már az arcát, kommunista, liberális, jobbközép konzervatív, illiberális demokrata, most meg az van amit írsz, és annak a kereszténységhez kevés köze van. Már megint egy vallás mögé bújik egy aljas ideológia és egy csapat alja ember.
Kookas
@Commenter: az alja ember az olyan mint a geci ember?
namihami
Nem hittem, hogy van még olyan fideszfunkci, smelyik engem még meg tud lepni. És lám, a Kopasznak most ez is sikerült.
Az, hogy nincs lelkiismeretfurdalásuk, az oké. Nincs, már kinőtték. De az, hogy egyáltalán ismerik ezt a kifejezést, na az már a vadondás vadonat újdonság erejével hatott rám.
"" Ezt gondoltam/ezt is gondoltam/ezt azért nem gondoltam volna.""
Macskaszem
@Shikari: Ez a Soros-diplomás azt mondja, ami a fidesz csicskáknak ki van adva.
Macskaszem
@Shikari: A valóságtól fényévekre van amit a fideszcsicskák hablatyolnak.
evacica
Hát azt el is hiszem,mert ami nincs az ügye nem is lehet!!!
Macskaszem
@Shikari: Perszepityu, meg támogatja Etiópia is. Mindenki más meg leszarja.
relatív
Akinek nincs lelkiismerete, annak nem IS lehet ' lelkiismeret furdalása ', ez természetes.

Csakhogy egy ország vezetésének ' legalább 1 (!!! ) ennek kellene lennie egy ilyen vezetés esetében !!!

A hiányának beismerése nem menti fel, hanem aláhúzza ezt a gyalázatot !!!
Eladott Ország
Szorgos kormányunk tovább menetel az össznépi illiberális boldogság felé vivő úton. Kovács Zoltán kormányszóvivő ébersége nem lankad és azon nyomban billentyűzetet ragad, ha úgy érzi, valaki belegázolt a fideszes boldogságba, kétségbe vonja a félázsiai, ámde virágzó demokráciánk valamely vívmányát. Ez a kopasz barom mennyivel különb mint a haverjai? Lop, csal, hazudik. Ha nem tenné meg sem tűrnék maguk között. Ezért kár volt a CEU-n tíz évet eltölteni szintén a mi pénzünkből!De azért én nagyon örülök annak, hogy Kovács Zoltán rendületlenül a helyén van, mert sanszos, hogy az idő haladtával egyre több dolgot kell majd megmagyarázni. És ez neki nagyon megy, ahogy a teljes fidesznek is. Így lesz a szegénységből gazdagság, a diktatúrából demokrácia, a kisebbségből többség. Hiába, a magyar már csak ilyen furfangos nép. Főleg az a része, amelyik beleülhet a hatalomba. Ez a képet sohasem tudom kihagyni, ha meglátom a szervilis seggnyalós pofáját ennek a f@szkalapnak, íme mutatom: a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3241/2048/original.jpg?w=600&h&w=600&h=793
egyember
@dr. prédikátor: Himmler azért nem volt buta ember. Ellenben ...
egyember
@kereső: (Állítólag) Jézus (inkognitóban) nemrég visszatért a Földre. A legközelebbi járattal sírva ment vissza (pechjére Ferihegyen landolt. Az más kérdés, hogy más reptér esetén is lettek volna térítési feladatai).
Lepényleső
Miképp is lehetne,hiszen ennek alapfeltétele a lélek megléte.? Furdalás meg csak ezután lehetne?
papa.49
Ezzel az aljas dologgal még véletlenül se lehet titeket megvádolni, még hogy LELKIISMERET mikor beálltatok a fütyiszbe kint hagytátok az ajtó előtt, és elfújta a szél !!!
simmering73
Mikor volt nektek lelkiismeretetek, te véglény!
Desischado
Lelkiismeret? Azt sem tudjátok, hogy az micsoda, zotya! Ahogy a gerinc, a becsület és a humanizmus is simeretlen fogalom egy fidesznyik parazitának. Erről lehet benneteket a legjobban felismerni!
terlasz
Ezt az embert már rég lenyelte egy krokodil.
papa.49
@terlasz: Nincs olyan szerencsénk )))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.