Nem lehet bírni az ellenzékkel – Kövér László már megint kénytelen volt megvonni a szót egy ellenzéki képivselőtől, mert olyat mondott, ami nem tetszett a házelnöknek. Napirend előtti felszólalások a T. Házból.

Kövér már másodszor borult ki az ellenzéken – és még alig múlt dél

Az LMP-s Schmuck Erzsébet azzal vádolta a kormányt napirend előtti felszólalásában, hogy nem érdekli a Föld sorsa, nem foglalkozik a klímavédelemmel, sőt a német autógyárak érdekei miatt akadályozza a szigorú európai klímavédelmi terv megvalósítását.

Az EP-választás igazi tétje, hogy olyan Európai Parlament és Európai Bizottság jöjjön létre, amely képes prioritásként kezelni a klímaváltozást.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az éghajlatváltozás elleni küzdelem igenis a kormány egyik legfontosabb feladata, ezért is ratifikálta Magyarország az elsők között a párizsi klímamegállapodást. Jelezte: a kormány a szakemberek jelzése alapján észlelte az aszály mezőgazdasági hatásit, ezért döntött az öntözés időtartamának bővítéséről.

Az államtitkár közölte, a magyar kormány támogatta azt az uniós tervet, hogy 2030-ra a gépjárművek károsanyag-kibocsátása 30 százalékkal csökkenjen, azonban ezt az EP 37,5 százalékra változtatta, aminek nem igazolta a teljesíthetőségét.

Hazárdjátékként is felfogható egy ilyen jellegű célkitűzés.

"Béruniót vagy Szovjetuniót?" – ez a kérdés a májusi EP-választáson a jobbikos Brenner Koloman szerint. A Fidesz egy orosz titkosszolgálati hátterű bankot tesz törvényen felülivé, "Putyin elvtárs" pedig a diplomáciában szokatlan gyakorisággal látogat el Magyarországra, azonban a legnagyobb probléma az, hogy a magyarok az európai uniós bérek átlag egynegyedét keresik.

A Fidesz egyszerre tette Magyarországot a kivándorlók és a bevándorlók országává, hiszen 86 ezer migránst engedett be, miközben 2010 óta 6-700 ezer magyar hagyta el hazáját. A Fidesz Európai Néppárton belüli "önfelfüggesztése" oda fog vezetni, hogy Orbán Viktor és pártja kivezeti Magyarországot az EU-ból.

Ha a Jobbiknak fontos a magyarok bére, akkor támogassa a kormány politikáját – reagált Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára, aki válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy 2019 januárjában már 343 ezer forint volt a bruttó átlagkereset, 10,6 százalékkal magasabb, mint az előző évben.

Az államtitkár hamisnak nevezte a 86 ezer bevándorlóról szóló állítást, a 12 hónapnál hosszabb tartózkodási céllal beérkező külföldiek száma 2015-ben 25 ezer, 2017-ben pedig 36 ezer fő volt.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője elmondta: ma szavaz az Országgyűlés a családvédelmi akcióterv megvalósulásáról, amely az eddigi legnagyvonalúbb támogatást adja a családoknak.

Szerinte a családnak nincs alternatívája, sokan mégis keresik azt ideológiai alapon, a KDNP viszont az emberi természetbe írt törvényre hivatkozik. A család intézménye védelmet érdemel.

Az ugyancsak KDNP-s Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta: a magyar kormány a családokat, míg Brüsszel a migrációt támogatja.

"Új vallások, új inkvizítorok" jelentek meg Európában, "genderisták" és "migrációhívők". A magyar kormány megküzd és a magyar emberek érdekeit képviseli ezekkel az "új inkvizítorokkal szemben", akik el akarják vonni a Magyarországnak törvényesen járó támogatásokat, és azt mondják, hogy nem vagyunk civilizált politikusok, ha migráció ellen szólunk.

A szocialista Tóth Bertalan az elmúlt hetek történéseit úgy értékelte: a Fidesz és a kormány elveszítette érdekérvényesítő képességét az EU-ban, pont akkor, amikor a következő uniós költségvetésről döntenek. A Fidesz kisodródik a fő vonalból azzal, hogy az Európai Néppártból ki fogják zárni.

Elmondta, a kormánypártok által Magyarországon kiépített rendszernek semmi más célja nincsen, minthogy a fideszesek az uniós támogatások jó részét hazahordják és a háttérben diktatúrát építsenek. Szerinte a kormány történelmet hamisít: egy nyíltan antiszemita rendszert dicsér.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára rögzítette, komoly közéleti szereplő nem kérdőjelezi meg Magyarország uniós tagságát, de a kormánypártok másképp képviselik az ország érdekeit.

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány "játszani próbál a történelemmel". Azt nem állítja, hogy a magyar kormányfő ki akarja vinni az országot az EU-ból, de szándékától függetlenül ez történhet, ugyanis régóta nem ura európai politikájának. A magyar kormányfő veszélyezteti 28 ország békés együttműködését.

A hazafiság küzdelmet jelent, hogy a gyermekeinknek jobb élete legyen, ezt pedig nem lehet máshogy megcsinálni csak a többi európai nemzettel közösen.

Dömötör Csaba válaszát azzal kezdte: amikor Gyurcsány Ferenc a demokráciáról szónokol az olyan, mintha a farkas papolna a vegán étrendről. Kifogásolta, hogy a DK a múlt héten Brüsszelben elfogadott egy olyan állásfoglalást, hogy az Afrikából érkező bevándorlók legalizálhassák a státuszukat és hogy valamennyi migráns számára meg kell teremteni a legális bevándorlás lehetőségét.Párbeszéd: május 26-án választani lehet Magyarország és Európa között

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, milyen jövőképek között kell választani az EP-választáson. Elmondta, a kormány 300 venezuelai menekültet fogadott be úgy, hogy többségük "kanyi szót nem tud magyarul". Nem az a gond, hogy őket befogadták, hanem az, hogy miközben Orbán Viktor végighazudja a médiát a bevándorlókról, az itthoni rászorulóknak nem segítenek.

Május 26-án választani lehet a Horthy-féle, az országot felemésztő orbáni politika vagy a demokratikus mindenki jólétért küzdő közösség között. Ugyancsak választani lehet Európa és Oroszország között.

Méltatva a Párbeszéd EP-képviselőjének, Jávor Benedeknek a tevékenységét, közölte:

ilyen emberekre van szükség az EP-ben és nem olyanokra, akik két forintért "az anyjukat is eladják".

Ekkor Kövér László elnémította a mikrofonját és azt mondta, szégyellje magát a képviselő és válogassa meg a szavait, a parlamentben van és nem a kocsmába.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Szívet melengető látni, hogy honatyáink és honanyáink teljes létszámban megjelenve mennyire szívükön viselik az Ország sorsát! Vagy a lógás is benne van a munkaköri leírásukban? És ezeknek van képük "munkáról" papolni! Arra nem képesek, hogy a feneküket bent tárolják az ülésteremben!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Hajrá ellenzék, hátha gutaütést kap az elfajzott komcsi.
Eladott Ország
Az az ember, aki a hatalom bűvöletében korábban meggyőződéses kommunista volt, aki később hithű liberális-demokratának vallotta magát, most meg éppen a konzervatív-keresztény értékrend legfőbb védelmezőjeként tekint magára, megint belegyalogolt ennek az országnak egy jobb sorsra érdemes, nem elhanyagolható felének lelkivilágába. Semmiféle elfogadható magyarázat nincs arra, hogy ez az ember közjogi méltóság lehet ebben az országban.Az a Kövér László, akinek fideszes elvtársai lenyúlták ennek az országnak a magánnyugdíj-megtakarításait? Akiknek a korrupció jelenti a legfőbb politikájukat? Akik 80 milliárdos propagandagépezetet működtetnek? Akik egy gyűlöletszakemberrel és egy munkanélkülivel irányítják a közbeszédet? Akik államtitkokra, személyiségi jogokra, becsületre és jó hírnévre hivatkozva zárják ki a nyilvánosságot a döntések meghozatalának megismeréséből?
Hüvelygomba
Még jó, hogy már nem 386 képviselő tölti meg a Tisztelt Házat! Akkor mennyien hiányoznának?
Eladott Ország
Ez az antropológiai szégyenfolt az országgyűlés elnöke, egyben közjogi méltóság. Aki nem társadalmi munkában végzi a feladatát, nem ő fizeti a országgyűlés közüzemi számláit, nem ő tesz szívességet azzal, hogy beleült abba a székbe és osztogatja az igazságot. Ez a bajuszos vagy bajusztalan (mikor milyen) moralizátor valami elképesztő nagy arccal tesz úgy, mintha mindannyiunk nagyapja lenne, aki már csak tekintélyes életkorára való tekintettel is felhatalmazást kapott viselkedési minták és illemtani rendszerek mentén eldönteni, hogy ki jogosult az ő kegyeiben benne maradni és kit kell onnan száműzni. Ez a nemzeti díszfalloszt, ezt az unokaszülésben jártas vértahót ugyanúgy azért választották meg, mint a kebelbarátját és főnökét: hogy szolgáljon, rendelkezésre álljon, tájékoztasson, válaszoljon, lehessen tőle kérdezni. Akármikor, akárhol, bármiről. Nem, nem a pihenőszabadsága idején, nem a hálószobában, de ott feltétlenül, ahol közéletileg eszi a fene. Milyen mélyen dagonyázik a szarban az a társadalom, ahol ez az erőszakos, basáskodó személyiségferdülés dönti el, hogy mi a normális viselkedés? Ahol futva kell megalázkodni egy közszolga színe előtt, hogy méltóztasson már válaszolni.
Eladott Ország
@Princess Leila: ma, 13:15; Valószínűleg Köteles Laca éppen péniszpumpázik.
RonaGyuri
Kedves Tímea, ez durva inszinuáció, Kövérék alul-becslése: nem csak eladnák a saját anyjukat! =))
csipetke
Kövérnek,az ex-kommunistának,és kiöregedett fiatal demokratának rongyosak az idegei.A gazdája néha magával vihetné Grazba,egy teljes generálra.Ha nem bírja a kritikát,mé' nem ment éjjeliőrnek,egyedül lehetne,és nem izélgetné senki,és miután állítólag még nyomokban létezik ebben a szerencsétlen országban demokrácia,az ellenzék miért ne kritizálhatná a kormányt?Mire fel a büntetés?Egyébként,mikor a fidesz volt ellenzékben,ők is folyton pampogtak,de nem rémlik,hogy kaptak érte büntetést...
Nessy
Könyörgöm vegyenek már egy,két doboz Magne B-6 tablettát Kövérnek. Állítólag javítja a stressz tűrő képességet!
Aztán a "kocsmai stílust" ők voltak szívesek bevezetni!
A permanens tudatos valótlan állítás meg egyenesen fidesz privilégium!
advocat
Most a parlamentben csak szépet és jót lehet mondani, És ha az a véleményem? Mi tiltja? Ja! Kövér et. Bizony ez ACZÉLI lecke. Akkor sem volt szabad "csúnyán beszélni". A parlamentben..
Nessy
Szívet melengető látni, hogy honatyáink és honanyáink teljes létszámban megjelenve mennyire szívükön viselik az Ország sorsát! Vagy a lógás is benne van a munkaköri leírásukban? És ezeknek van képük "munkáról" papolni! Arra nem képesek, hogy a feneküket bent tárolják az ülésteremben!
simmering73
Ha jól látom a képen, a Mókus örs órát tart.
advocat
És ha ez a nyomorult ellenzék nem lenne! Nyugodtan be lehetne zárni, hiszen kormánypárti minek töltse ott a drága idejét. Vadászhatna, utzhatna, stb. a béréből futná.
kissé felnőttem
az élharcos bácsika trottyosodik hisztis és érzékeny hát le kéne mondani átadni a helyet 1000 értékes emberből 1 bevállalná De ha én lennék a nyugdijadat is megvonnám 1 lépésben.
Borsodi
A legnagyobb veszélyt a Magyarokra Orbán és a fidesz politikája jelenti.Valóban semmi más nem érdekli őket csak a lopás.
Lepényleső
A kocsmákban javarészt ezerszer különb emberek járnak,mint akik a házban lettek túlsúlyosak?
Desischado
Fáj az igazság, laca? Menjél a börtönbe, ott majd segítenek rajtad, hogy lenyugodjál, te utolsó rohadék!
evacica
Mikor kap már agyvérzést az ellenzéktől? Nem sajnálnám, addig se rontaná a levegőt a parlamentbe!
kereső
Tiltsátok már be az ellenzéket- már húsz évvel ezelőtt megmondta orbán, hogy a "parlament működik ellenzék nélkül is"- hiányzik a fidess-nek, hogy kövér elvtársat ott üsse meg guta?,és rettegjen rezsisziszi,hogy az ötven kilós Szabó Timi földre viszi? Na ugye?
advocat
Esetleg idegorvosi kezelés. Grazban már jó a hírünk!
justhpeter
@advocat: Ja ! Orbán visz magával még egy embert Grazba, biztosan árengedményt kapnak. Ha a házmestert is tisztességesen megvizsgálják, lehet, hogy még ingyenes sürgősségi ellátást is.
Manhattan
Amikor az ellenzék kér szót, Kövér feszeng, billeg a székében. Tiszta ideg! :D
Princess Leila
@Eladott Ország: De legalább ő bent van!!!
qxy
@Szeparepa2: Csak már ott lennénk. azonnal szabira megyek és irány haza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.