A Jobbikból kilépő politikusok alkotta Mi hazánk mozgalom tagjai zavartak meg szombaton egy rendezvényt, amelyen roma nők társadalmi helyzetéről volt szó. Mindenki mindenkit feljelent.

A szélsőjobb megzavart egy rendezvényt, de nekik jobban fáj

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján elmondta, a Zöld Terasz elnevezésű rendezvényhelyszínen a szegedi LMBTQ-csoport a roma nők társadalmi helyzetéről szervezett filmvetítéssel egybekötött érzékenyítő programot tartottak. Azonban a Mi Hazánk, "a Fidesz kedvenc ellenzéki csoportosulásának" ifjúsági szervezete megzavarta az eseményt, a program félbeszakításra szólította föl a szervezőket.

Kovács Tamás felkérte a Fidesz helyi vezetőit, hogy ítéljék el a történteket, szerinte ebből lehetne csak látni, hogy a kormánypárt az ilyen szélsőséges nézetek mellett áll vagy elhatárolódik tőlük.

Mihalik Edvin, a Momentum szegedi elnöke kijelentette, a Mi Hazánk azért lép fel erőszakosan, mert figyelmet szeretne magának. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy bármilyen magyar embert azért fenyegetnek meg, mert felvállalja, hogyan éli meg mindennapjait. A félelem- és gyűlöletkeltés politikája áll szemben a fejlődés, szabadság és szolidaritás politikájával – hangsúlyozta az elnök, aki szintén a Fidesz reagálását sürgette.

A Mi Hazánk Mozgalom is feljelentést tesz a történtek miatt – közölte Toroczkai László pártelnök hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.

A párt ifjúsági szervezetének tagjai szólás- és véleménynyilvánítási szabadságukkal akartak élni, amikor "az egyesült balliberális oldal pártrendezvényén" fel kívántak szólalni a "homoszexuális propaganda" ellen. A szervezők azonban agresszívan léptek föl, lökdösni kezdték az aktivistákat, összetépték a Stop homoszexuális propaganda feliratú molinójukat, majd öt percre rájuk zárták az ajtót. A szervezők ezzel megsértették az aktivisták személyi szabadságát.

A pártelnök kifejtette, az egyének szexuális irányultsága magánügy, a Mi Hazánk Mozgalom az ellen az agresszív politikai propaganda ellen akar fellépni, amely ezt a devianciát próbálja népszerűsíteni.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A Mimentumosok ott hibáztaj, hogy nem raktak le korlátokat és csak átvizsgálás után mehettek be a látogatók.
Ennyif már tanulhattak volna a Vezértől. Elektromos kapu és testimotozás növelte volna a rendezvény biztonságát. A Főnöknél ilyen nem fordulhatna elő.
papa.49
Székház szétverető KI A NEHÉZSÉG KÉRT MEG ERRE, a másik ha nektek nem tetszik tartsatok KINT ELLEN TÜNTETÉST !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.