Az Országgyűlés ma nyolc törvényjavaslatról szavaz, majd többhetes pihenőre vonul az európai parlamenti választás kampányának idejére.

Elmegy kampányszünetre a parlament

Az ülésnap reggel 9 órakor napirendi előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kivételes eljárásban tárgyalt tőkepiaci törvénymódosítás összevont vitáját bonyolítják le. A kabinet vasárnap benyújtott indítványával a befektetők védelmét kívánja növelni azzal, hogy a tőzsdének lehetőséget adna egy értékpapírokat minősítő és azok kibocsátásához tanácsokat nyújtó cég alapítására.

A képviselők a vitát követően szavazhatnak is az előterjesztésről, hasonlóan a kormány pénzügyi és klímapolitikai javaslatcsomagjához. Döntés várható továbbá az atomenergetikai- és a sporttörvény módosításáról, valamint a Televíziós Film Mecenatúra idei költségvetéséről.

A Ház ülése napirend utáni felszólalásokkal zárul. A parlament honlapján elérhető munkarend alapján az Országgyűlés várhatóan az EP-választás másnapján, május 27-én folytatja ülésezését.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Nem fognak hiányozni, úgy sem végeznek érdemi munkát, csak szavazó gépek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro
Nem fognak hiányozni, úgy sem végeznek érdemi munkát, csak szavazó gépek.
Nessy
Addig sem ártanak! Igaz előtte még gombot nyomnak. Hogy mire? nem mindegy? Úgy sem tudják! Azt mondja a főnök, hogy igen, akkor igen!
RonaGyuri
Kirúgni? Minek, nem ér annyit

Bár nekünk Őfenesége alattvalóinak keveset segít, de nem ok nélkül vonyítanak a veszett kutyái

Mottó:
A klasszikus vicc poénja szerint a javasasszony mondja
mikor megerősíti a szakorvosok véleményét
egy férfi nemi-szervéről, amire azok sürgős operációt javasoltak:
Levágni? Minek! Lerohad az magától is!

Csak a vak – no meg a derék MTI által terjesztett hazugságok által belepettek – nem látja, hogy Orbán és bandája „barátsága” egyre kínosabb teher az EPP többsége számára. A legutóbbi bajor választások során még „csak” a korrupt és tolvaj volta – ne legyenek kétségeink a bajorok tisztában vannak azzal, hogy Orbán az ő adójukat lopkodja – számított tehernek. Mostanra azonban már a viselkedésük is egyre kínosabb a család többi tagja számára. Nem véletlen, hogy Weber mára odáig jutott, hogy rögzítette – ne legyen kétségeink kénytelen volt a saját, a pártja és a pártcsaládja érdekében -: Ha csak Orbánék mandátumaival kapná meg a többséget az EP-ben, inkább nem szeretne EB elnök lenni. Tegyük hozzá, hogy nagyon úgy néz ki, hogy a jelenlegi európai hangulatban Orbán sokkal több szavazatot taszít, mint amennyit akár totál csalással is össze tud szedni.
S igen az államosított közbeszédben: „Halálhörgés, siralom” lett úrrá ott ahol „Kedv ’s öröm repkedtek”.
Elsőbb a dekázós Judy kapta fel a vizet megaszondván, hogy ez a Weber a magyar választókat sértegeti,
majd a család-védő vadpofájú kanca is nyeregbe pattant, s nyugtatni próbált, hogy Weber csak viccel.
Nem viccelt viszont a nemzet 5számú tagkönyves lovagja, aki a hétfői vezércikkében arról értekezett, hogy Weber nyomorult, gyáva és becstelen.
S a magyar média igazi adu-ásza a derék Stefka Pityulinó is elmondta, hogy szerinte Weber egy sumák és mekkora kárt fog okozni az európai jobboldalnak (hogy mit kell érteni, azaz ő szerintük mi is lenne az európai jobboldal azt persze nem tudni). Sőt az Európai civilizációt (bármit is jelentsen) is tőle kell félteni.
Nos a dolog úgy áll,...
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nos a dolog úgy áll, hogy Weber nincs könnyű helyzetben, hisz eljutott arra, hogy ő már tudja, hogy Orbán kolonc, aki nélkül könnyebb lenne, de az ilyen „szükségtelen idióta” kezelése nem könnyű dolog. Számos szakértő (nem az m1-esé; na jó csak vicceltem) számít arra, hogy megengedik neki, hogy önként távozzon. Ami nekünk kényszerű alattvalóknak – bár kiérdemeltük, mert semmit sem tettünk ellene – sovány vigasz. Bár tartok tőle, hogy Őfenesége elmeállapota már rég nincs azon a szinten, hogy egy látványos eltávolítás eljutna a tudatáig. Ahogy ez egyértelműen kizárt vakhitű birkái esetében.
Eladott Ország
Milyen jó volna, ha a túlórára kötelezettek is elmehetnének év közben többhetes pihenőre.
tudode
Ki se kellet volna NYITNI a parlamentet, hiszen TÍZ ÉVE kampány üzemmódban, piaci kofákat megszégyenítő stílusban folyik a diskurzus az Ország Házában szégyenszemre!
.
Amely látszik a NER tagok nem az .. e s k ü j ü k n e k .. megfelelően képviselik választóik megbízatását, hanem FÉLELEMBŐL a párttitkár szavai VISSZHANGOZNAK ott, ahol ÉLETRŐL, HALÁLRÓL döntenek!
Kookas
aratáskor hány hétre zár be a nemzet ovija ?
kereső
Azért érdekelne,hogyan folyik a vita egy törvényjavaslatról- amit vasárnap nyujtott be a kormány, és ma már döntenek is.
Vicc ez az egész- nem parlament,és kövér elvtárs a porondmester.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.