A magyar családpolitikai rendszer viszonyítási ponttá, hivatkozási alappá vált – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin: a magyar családpolitika hivatkozási alappá vált
Fotó: MTI

Novák Katalin a Veronában rendezett Családok világkongresszusán szerzett tapasztalatairól beszámolva közölte, az is érdekelte a tanácskozás résztvevőit, hogyan tudta megteremteni a magyar kormány a támogatások anyagi fedezetét.

Válaszként azt mondták – tette hozzá –, hogy ennek alapját a magyar emberek szorgalma teremtette meg, hiszen

a 11 százalék feletti munkanélküliséget sikerült 3,5 százalékra csökkenteni, majdnem egymillióval többen dolgoznak most, mint a kormányzásuk kezdetekor.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés hétfőn szavazta meg a családvédelmi akció négy pontját, amelyek július elsején lépnek hatályba: a tízmillió forintos babaváró támogatást, a családi otthonteremtési kedvezmény kedvezményes hitelének kiterjesztését használt ingatlanokra, az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek egy részének elengedését gyerekek születésekor, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását.

A négygyerekes nők személyijövedelemadó-mentessége és a nagyszülői gyed (gyermekgondozási díj) az év második felében kerülhet a parlament elé, a bölcsődei fejlesztések pedig folyamatosan valósulnak meg

- fűzte hozzá Novák Katalin.

Elmondta azt is: információs kampányt is indítanak majd, hogy az intézkedések részleteit is megismerjék az emberek. Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta: Magyarországon a lehető legtöbb támogatást szeretnék nyújtani a még gyerekvállalás előtt állóknak és a gyereket nevelőknek, valamint az egy- és kétszülős családoknak is.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A dolog akkor kezd köz- és önveszélyessé válni, ha Novák Katalin maga is elhiszi majd ezt a primitív lózungot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Remek, a világ nagyjai is a mi kormányunk még el sem indított programját dicsérik, és tátott szájjal figyelik, miből lesz rá pénz, és milyen eredménye lesz?! Ha csak fele akkora lesz a tényleges eredmény, mint amekkora elánnal Novák Katalin asszony előadja, akkor már megérte. De addig Háry János is csak fészkelődik a sírjában, amiért ő nem tudott ilyent kitalálni. Jó jó, előtte az az elfuserált festő már agyalt rajta, de stadionokat csak utána építtetett.
papa.49
Novák szatyor igen ,,hivatkozási alap,, lett de pontosan arra, hogy ILYET FELVENNI KÉSZ ÖNGYILKOSSÁG !!!
Eladott Ország
Kedves Novák Katalin néni, nálunk a szüleim szavának van hitele. Kedves Novák Katalin néni! Mi kapunk családi pótlékot. Kettőnkre huszonhatezer-kilencszáz forintot. Ezer éve ennyit. A néni mit szokott csinálni ennyi sok pénzzel? Mi ebből eszünk egészen tíz napig. Ha eljönnek hozzánk, elmondom, miért utálom a legjobban az Orbán Viktort. Ide a faluba nehogy merjen stadiont építeni. Megmondom miért. Mert annak az árából mi a tesómmal kaphatnánk bicót, lenne szép ruhánk, sok könyvünk, kifesthetnénk a szobát, a konyhát. Elutazhatnánk a tengerhez, nem mennénk egészen Afrikáig. Sőt, a tesóm járhatna zongorázni és nyelvet tanulni, mert az apuék ki tudnák fizetni. Én megelégednék egy újszülöttel. Dehogy baba! Egy picike oroszlánnal, mert, ha Katalin néniék jobban támogatnának bennünket, akkor lehetnék dzsungel vadász.
Novák Katalin néni ma jelentette ki, hogy minden fiatal és idős aki elhagyja ezt a fasza országot, amit ők teremtettek meg minden magyar embernek, az hazaáruló. Novák Katalin néni az evolúció zsákutcája.
kolozsvaros.com/2019/04/02/kedves-novak-katalin-neni-nalunk-a-szuleim-szavanak-van-hitele/
Eladott Ország
Bevallom, nekem Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az egyik kedvencem. Amióta Selmeczi Gabriella eltűnt a színről (sajnálatosan a nyugdíjvagyonunkkal egyetemben), azóta Novák képviseli a nőiséget a kormányban. Szakmaiságot ugye nem nagyon tud képviselni, az értelem lángját se igazán tudja körbe hordozni. De kedves a mosolya és biztosan jó édesanya. Az sem mellékes, hogy nincs az az eszement baromság, amivel ne lenne hajlandó kiállni a kamerák elé és a kétség legapróbb jele nélkül felmondja a leckét. Teljesen függetlenül attól, hogy a józan ésszel, a realitással, de még a statisztikai adatokkal is szembemegy olykor a mondandó, neki a szeme sem rebben. Mivel Novák Katalint soha nem gyötrik a kétségek, kénytelen vagyok én kételkedni. Nem az ő nevében, hanem a sajátomban.
kokopelli
@Eladott Ország: Az a jó a politikusokban ,hogy általában jó képességűek,de ennél a csajnál
aza baj,hogy ő "akár mindenre képes"! Ő legalább nem hagyja magát a tényektől befolyásolni!
Eladott Ország
@kokopelli: Nováknak Katalinnak nem kell szemöldökcsipesz, Szájer Jocikának szakállvágó, Varga Juditnak meg 37-et tud dekázni focilabdával, igazi dream-team ők. A bölcsek. De nem a személyük a lényeg, akármilyen random merítésből választottak volna ki hármat, akkor is ugyanazt fújnák. Novák Katalin néni ma jelentette ki, hogy minden fiatal és idős aki elhagyja ezt a fasza országot, amit ők teremtettek meg minden magyar embernek, az hazaáruló. Novák Katalin néni az evolúció zsákutcája. Íme a fideszes bölcsek tanácsa: uploads.disquscdn.com/images/9da71bced0e41c7ed138ee893e08c028dc16a91f7ffe47da4d1ba784e948bbcc.jpg?w=600&h=772
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--r06iDK1C--/h_1482,w_1160/7HdDAm5AZT1HPrX2s.jpeg
A bölcsek tanácsa között ( nem a velencei köztársaságból) Dr. Varga Judit már fiatalon nagyon pallérozottá vált. Tíz évet töltött Brüsszelben szaktanácsadóként, Áder Jánosnál kezdte, akit még 2009-ben európai parlamenti képviselővé választottak. Innen a fideszes ajándék: a horgászok éleslátású tudománya. És egy bölcs mondása: „Jól illeszkedik a nyugat-európai liberális sajtó mantrájába, hogy az úgynevezett demokratikus értékekre hivatkoznak. Ilyenkor érdemes visszakérdezni, hogy mondjanak már egy konkrét példát, ahol különbözik Magyarországon a demokrácia a belga vagy a holland demokráciától.” Kis buta. Ezért kár volt edzeni jó pénzért Brüsszelben. Komolyan. Ilyent tíz kisfröccs után sem mond a falusi kiskocsmában sem senki. Onnan azért könnyen lapátra vagy a bokor aljába kerülhet, aki nagyon hülye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.