Élelmiszerbiztonsági és higiéniai jogsértések miatt két Békés megyei húsüzem működését függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az eljárások folyamatban vannak, a vállalkozások több százezer forintos, akár milliós nagyságrendű bírságra számíthatnak – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A Nébih közölte, hogy a Megyer Vágóhíd Kft. pácolt sonkát, zsírt és töltelék árut előállító létesítményében súlyos higiéniai szabálytalanságokat tártak fel az ellenőrzés során. Az üzem által gyártott húskészítmények és fellelt élelmiszerek közül több mint öt tonna nem nyomon követhető, illetve lejárt tételt vontak ki a forgalomból és semmisítettek meg.

A feltárt élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt

a hatóság az egység vágási és élelmiszer-előállító tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hibákat az üzem az azóta tartott ismételt hatósági ellenőrzésekre sem tudta kijavítani, így továbbra sem folytathatja tevékenységét

- tették hozzá.

A hivatal szakemberei a Benkó Hús Kft. húskészítmény-előállító létesítményében szintén erősen kifogásolható higiéniai körülményeket találtak. Azonnali hatállyal felfüggesztették az egység húskészítmény-előállító tevékenységét és elrendelték a fellelt 2,6 tonna nem nyomon követhető, lejárt, illetve penészes termék forgalomból való kivonását, valamint az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét – közölte a Nébih.

Nagyvilág - 2019. July 23., 19:19
A britek nem örülnek Boris Johnsonnak
Nagyvilág - 2019. July 23., 21:08
Trump büntetővámokkal zsarolja Guatemalát

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
A rohadt kurva anyjukat azt. Milyen emberek ezek ott mind? otthon is így zabálnak, hogy fordulnának fel. Mi az, hogyha kijavítja folytathatja??? Ezt nem is értem! Örökre bezárás.
Tényleg nem tudjuk mibe döglünk bele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Szerintem csak egyetlen bajuk van a patkánnyal, hogy nem böjtöl. Amúgy egész évben haver.
Pegero
Ha minden higiéniai szabályt betartanának, éhendöglenének a patkányok és kipusztulna egy populáció. Utána senki nem tudna patkánykodni! Dög unalmas lenne az élet.
Inkáb azt mondom, jó étvágyat patkányok!
http://m.cdn.blog.hu/mu/muphrid/image/elephan...
papa.49
A csutitetű sonkáját is megrágta ???
Sámannus
@Pegero: Amióta Bábolnát elhajtották a fővárosból nagykanállal esznek mindenfelé. A lopás szakértelme nem terjed ki a szakszerű munkára Pontosan ahogyan már facsemetéket is irtanak, nem csak fákat. akik ilyet tesznek a társadalmunk pusztulására tör.
Pegero
@Sámannus: Én ismertek a patkánynál is kártékonyabb lényt.
https://forum.p24.hu/forumkep/13/122275/425/1...
Sámannus
Tőled még ez is hízelgő, de én a pohost jobban okolom a patkányok szaporításáért. Ez ugyanis az elmútnyócév óta van így. Sajnos ma már csak azért nem sikerül ezt megvilágítani, mert a valóságot elfedik a hozzád hasonlóak, akik bér ökörködésből tömik a bagólesőjüket, nem számolva azzal, hogy a nagyvárosokban mekkora veszélyt okoznak ezek az állatok. Ti szándékosan keltitek az undort minden húsvétkor és karácsonykor. Ezzel is próbáljátok a disznóhúsról leszoktatni a magyarokat, Csaxólok, hogy a patkányok a muszlimok eledelébe pontosan úgy belerondít, mint a disznóba.
Ha valamire szeretnéd felhívni a figyelmet segítek. A birkahúst is szeretik, és a csirkét is. Sőt a pálinka cefrét is szereti, a sört pedig még inkább. Megrágja a te füledet is és a farkadat is ha alszol. Utálhatod még magadat is ezek után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok