A nyugdíjasok egy része szívesen visszamegy a munkaerőpiacra – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerdán a Fidesz közeli M1 aktuális csatornán. Az MKIK elnöke azt mondta, a nyugdíjas szövetkezeteken keresztül foglalkoztatott munkavállalókkal részben enyhíthető a munkaerőhiány, a munkáltatónak pedig előnyt jelent a kisebb közteher, és...

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Hogy merészel minden nyugdíjas nevében nyilatkozni?
Korábban minden nyugdíjast elküldtek, akkor is, ha dolgozott volna tovább. Most meg mindet visszaküldenék.
Ezek mindenki felett akarnak uralkodni, mindenkinek megparancsolnák, mit gondoljon, mit érezzen.
Pedig az emberi szabadságot nem lehet sokáig korlátozni. Mert minden nyugdíjas (és nem nyugdíjas) más, más körülményekkel.
Csak a hülyeség azonos ezeknél... :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
az a nagyszerű ebben az országban, hogy ilyen Parragh félék lehetnek hangadók! =))
görbetükör
Hogy merészel minden nyugdíjas nevében nyilatkozni?
Korábban minden nyugdíjast elküldtek, akkor is, ha dolgozott volna tovább. Most meg mindet visszaküldenék.
Ezek mindenki felett akarnak uralkodni, mindenkinek megparancsolnák, mit gondoljon, mit érezzen.
Pedig az emberi szabadságot nem lehet sokáig korlátozni. Mert minden nyugdíjas (és nem nyugdíjas) más, más körülményekkel.
Csak a hülyeség azonos ezeknél... :(
vacsi
"A nyugdíjasok egy része szívesen visszamegy a munkaerőpiacra – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke "
Idióta!
Commenter
Pont így. Mert nem dolgozott eddig még életében eleget, azért.
papa.49
Te szemét ,,csempés,kárpitos,, nekem a hátam közepére se hiányzik már a munka, DE MUSZÁJ CSINÁLNOM, HA NEM AKAROK ÉHEN DÖGLENI !!!
Commenter
@papa.49: Nem először és nem is csak ő érvel ezzel. Dájcstompika is megmondta hogy a magyarok szeretnek túlórázni, pont ő aki életében egy szalmaszálat nem tett keresztbe, de a rothadó Nyugatnak hála nincsenek anyagi gondjai!
arcmás
Ezek hogy jönnek ahhoz, hogy megmondják ki hogy érez, minek örül, mit gondoljon, mit szeressen?
Ez színtiszta őrület, Észak-Korea!
Ki a f@sznak képzeled magad, te sötét bunkó paraszt Parragh?
Egy senki vagy valójában, te hájfejű idős büdös bunkó paraszt, akinek lábszagú a szája: www.youtube.com/watch?v=74RSIbA_xq4
nevemnick
Ami azt illeti, a nyugdíjasok többsége nem szívesen megy ,,vissza" dolgozni. Sőt, a ,,nagyszerű" nyugdíj mellett, ha szerencséje van az előző munkahelyén alkalmazzák, de ha nincs, akkor sokszor a végzettségéhez képes kulimunkát kell elfogadnia, ha megakar élni.
Ismerek olyan özvegy 69 éves embert a városunkban, aki havi nettó 25 ezres megbízási díjjal házról-házra, emeletre járással napi átlagban 5 órát dolgozik hivatali kézbesítőként az önkormányzatnál.
Szerintem neki sem öröm...
kulabombaafityiszre
A nagypofáju,bukott csempeboltos már csak tudja mi az öröm a nyugdíjasnak.
Szerintem az lenne az igazi öröm a nyugdíjasnak,ha tisztességes nyudíjat kapna,
és nem kellene még éhbérért robotolnia idős korában.
kereső
Ezek a "mekk elekek" mindenhez értenek, mindent tudnak- és csak úgy ontják magukból a hülyeségeket. Ez is ha nem szól, most és máskor sem, talán bölcs lehetett volna.
Aki Én
Én eleve a tiltást nem értettem. Milyen alapon?
Most, hogy minden dolgos kezű fiatalt elüldöztek, nyugdíjasokkal töltenék fel a helyeket.
Nem gondolom, hogy a dolgozó nyugdíjasok többsége dolgozna, ha nem lenne létszükséglet.
Talán szívesebben unokáznának otthon, ezzel segítve a dolgozó szülőket.
emerencia
Magyarországon már nem kívánatos a hosszú élet, az idősebb életkornak megfelelő életvitel, elfogatható egészségi állapot. Az illiberális orbániában "gondoskodik" az állam arról, hogy a határon belül született és élő lakosság jelentős többsége ne tudjon még időben megpihenni és méltó emberi életet élni. (Ez lenne a rugalmas nyugdíjkorhatár mindkét nem részére.) Egy kisebbség azonban elmehet öregkori nyugdíjba életerősen még viszonylag fiatalon de ennek az az ára, hogy irreálisan nagy lyuk keletkezik a költségvetésben. Nekik viszont javallott, hogy ne üljenek otthon a babérjaikon, hanem foglalják el az idősebb, lestrapált de nyugdíjba nem engedett nyomorúságra ítélt emberek munkáját és dolgozzanak amíg csak bírják. (De legalább addig kevesebbe kerülnek a munkáltatójuknak és magasabb az összbevételük mint azoknak akik bármely életkorban "csak" simán dolgoznak vagy idősen, betegen, lestrapáltan, munka nélkül vagy nyomornyugdíjból tengődnek.)

A civilizált megoldás vagyis, hogy 60-62 éves kora után az egyén saját élethelyzetének, munkájának, egészségi állapotának függvényében önállóan dönthessen, hogy az anyagi ellehetetlenülés veszélye nélkül nyugalomba vonul vagy gályázik tovább, unortodoxiában elképzelhetetlen. Majd a hatalom megmondja, hogy mit gondoljon a saját sorsáról és mit tegyen! Így lehet "sikeresen" "javítani" a halálozási statisztikát ugyanis minél több hatvanon felüli ember hal meg a fárasztó munka és a silány egészségügy kombójától, annál több pénz marad stadionokra valamint O1G családjának és baráti körének végtelen nagyságrendű meggazdagodására. Diktatúra ez semmi más. Meddig tűrjük még?
namihami
Az a nyugdíjas szándékozik visszamenni, aki egy életen keresztül üldögélt a munkahelyén és nem fáradt bele az élethosszig tartó munkába.
Az a melós, aki pl. egy gép mellett, egy építkezésen vagy egy kórházi osztályon és hasonlókon DOLGOZOTT 40-45 évet, az bizony örül, hogy ha megéri a nyugdíját és leteheti a se..ét. az bizony ereje végén van és jó ha még néhány évig élhet otthon.
Az ilyen ""rohanok vissza a nyugdíj mellett"" tipusú nyugdíjasok nagyrésze inkább csak bejárt az irodába.
papa.49
Idefigyelj csempés a legkedvesebb nő rokonoddal éljél nemi életet, ki akar már az élete vége felé dolgozni, DE MUSZÁJ HA NEM AKARSZ ÉHEN DÖGLENI !!!
Persze a hozzád hasonló HERÉK azok nem fáradtak el csak a korsó emelgetésbe, vagy a bevétel számolgatásában !!!
Qqberci
Figyelj, csempekupec! Még azt is elintéztétek, hogy a nyugdíj mellett végzett munka járuléka nem emelje a nyugdíjat! A nyugdíjas a Lehel-piacra szeretne kimenni és rendesen bevásárolni a nyugdíjából, de ez egyre kevésbé megy...
CsipkeRózsa
"a kormány visszaengedi őket dolgozni",

Akkor ez egy kegy, a kormány ill. Orbán visszaengedi őket? Már mindenre engedély kell?!
advocat
Ez egy fideszes seggnyaló! Persze azért az asszony is keres havi néhány millát! Érthető.
Kookas
@Eladott Ország: ez egy igazi magyaros üzenet és az enyém is!
nezelodo
@CsipkeRózsa: Nem tudod, hogy a dakota osztja és elveszi a munkához való jogot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.