Sikeresen zárultak az idei bértárgyalások a BKV Zrt.-nél, a megállapodás értelmében április elsejével nyolc százalékkal nőtt a dolgozók alapbére.

Elhárult a sztrájkveszély – nem állnak le a buszok

A szerdán aláírt megállapodás szerint a dolgozók január 1-jétől március 31-ig visszamenőleg egyszeri bruttó 105 ezer forintos bérkiegészítést, év végén pedig egyszeri 14 900 forintot kapnak. Bővül továbbá az utazási igazolványra jogosultak köre: az eddigi két hozzátartozó helyett mostantól a házastárson kívül az összes, egy háztartásban élő iskolás gyermeknek is jár a kedvezmény.

Ismertették azt is, hogy a BKV-nál 2017-től átlagosan 27 százalékkal emelkedtek a fizetések, a mostani megállapodással együtt pedig átlagosan 35 százalékkal magasabbak a bérek a 2016-os szinthez képest.

A BKV szerint észszerű, a cég és a tulajdonos lehetőségeit maximálisan felhasználó megállapodás született, amely rendezi a munkavállalók helyzetét, és biztosítja a vállalat zavartalan működését.

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez az utazási kedvezmény megint olyan ami régen is volt a bkv. nél csak egyszer megszüntették !!!
Amit nem értek miért kell a tébolydában ücsörgő képviselők fizuját 30 % emelni mikor mindenki más csak pár % kap???
Az ő pénzük is az átlaggal emelkedjen csak !!!
rokker33
@papa.49: a politikusok nem fizetésért dolgoznak hanem tiszteletdíjért ami más kategóriába tartozik.Nyugodtan lehet emelni 20 40 60 % al mert azt úgyis az adófizetők pénzéből lesz levonva mi meg elégedjünk meg a max 10 % os aprópénzekkel!! Persze ahol nem emelik meg a hangukat az emberek ott még ennyit sem kapnak!
papa.49
@rokker33: Tökmindegy mi a neve azért kapja amit tesz, de ezek inkább csak ártanak, mint hogy jót tegyenek !!!
De a mérték akkor is POFÁTLAN, és még tegyük hozzá az alappal együtt nőnek a kapcsolt juttatások is amik százalékosan vannak meghatározva !!!
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/68a2b152f92381f3e43e7afba148fbd0765e636fa5e96dff2ea650e3204871eb.jpg?w=600&h=960
Hantázás a köbön az nagyon megy. Hátha a maradék sofőrök is elmennek Bécsbe dolgozni. Pedig megmondták, hogy 47 ezerből is meg lehet élni. "Nem a zsemle kicsi, a pofánk nagy." ( Marosán elvtárs ) Mindenki sztrájkol ebben a soha nem látott, Orbántól kapott jólétben. Ki érti ezt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.