A sorok között azért ott van, hogy nincs elég pénz: az Emmi azt írja közleményében, "módosul" a járó- és fekvőbetegellátás finanszírozása, valamint új kontrolling és monitoringrendszert építenek ki.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Persze az elmúlt nyóc év :)

Üresen kongó stadionok , milliárdokba kerülő felesleges konzultációk, szavazatok vásárlása, lengyel szimpatizánsok utaztatása helyett az egészségügyet kellett volna rendbe hozni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Ha nem is konkrétan Gyurcsány halmozott fel kórházi deficitet, de amit Molnár Lajos és Horváth Ágnes az SzDSz, hathatós támogatásával összehoztak, mégiscsak az ő felelőssége.
Dr plágium
Persze az elmúlt nyóc év :)

Üresen kongó stadionok , milliárdokba kerülő felesleges konzultációk, szavazatok vásárlása, lengyel szimpatizánsok utaztatása helyett az egészségügyet kellett volna rendbe hozni.
CsipkeRózsa
Hülyék, 30 év múlva is Gyurcsány lesz a felelős minden Orbán disznóságuk és szemétségük miatt.
kereső
@Eriksson: hány éve volt ez?10-12? Hány éve van fidess hatalom? 9? Azóta már hányszor "konszolidáltak"? Állami lett minden kórház -a fenntartó az állam-Akkor miért csak a betegellátást finanszirozza- az amortizációt,javitást/karbantartást ,és egyéb fenntartási költségeket meg nem?Ennyi idő alatt nem lehetett volna megoldani? Persze könnyebb közel tiz év távlatából is visszamutogatni.Én meg a jelenre mutogatok- talán kevesebb stadion, és egyházi hitéleti támogatás, és kevesebb gazdasági segitség a határon túlra. Ebből a legnagyobb tétel a stadionok épitáse és fenntartása.Ha arra van piz, erre miért nincs?
kokopelli
@CsipkeRózsa: ..de a bolygónk lassulása miatt a Gyurcsány a hunyó! (;-))
Eriksson
@kereső: Ezzel az üggyel kapcsolatban kérdések garmada merül fel. Első és legfontosabb: Hol a pénz elvtársak? Ha az annak idején nem kerül sor pénzkivonásra, ma a gond is kevesebb lenne. Bár ez csak feltételezhető, és egyszer sem biztos.
papa.49
Bolondkasler elmégy te a jókurvaanyádba, ezzel ótvaros szöveggel, ha akartatok volna már változtatni lehet volna rá már idő, a Gyurcsány óta eltelt 10 év, de ti csak a faszotokat kerestétek a gatyátokban, meg loptátok a pénzt számolatlanul !!!
Ne mutogass vissza mert még a végén úgy jársz mint a Lót felesége KŐVÉ MEREDSZ !!!
Bár már látnám ahogy lemerevedtek sorba tetvek !!!
Ó-buda
káslerdoki BOLOND doki!!nem kell komolyan venni
CsipkeRózsa
"de a 2010-es kormányváltás előtt Magyarország a GDP 8,9 százalékát költötte egészségügyre
(igaz ez nagyjából 1 százalékkal így is elmaradt a szomszédainktól), míg mondjuk 2016-ban ez az arány 7,6 százalék volt (ez meg főleg)."

A kórházak lejárt adósság-állománya 2010-ben 36 milliárd Ft volt, 2011-ben már a lejárt tartozások összege 45,1 milliárd forint volt.

De, azért Gyurcsány tehet a mai összegről is.

A 2010-es állapothoz képest csökkent az orvosok, ápolók létszáma is, mégis kevés a pénz.

Talán Orbán erre a területre is adhatna pénzt, nem csak a kedvteléseire, lopásaira.
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 19:39
2008-ig kár visszamenni.Kevés.Egészen Gyurcsány ükknagyapjáig le kéne nyúlni,mert arra az emberre annyi pénzt költöttek akkor,hogy azóta is a reá költött töménytelen pénz miatt nem nem tud magához térni az egészségügy.Bizony.
Nessy
Jelenleg egyre kevesebb a GDP százalékában egészségügyre költött pénz, miközben a gyógyszerek, orvosi eszközök, a diagnosztika egyre drágább. Azért ha lehet, ne tessenek már a török időkre fogni a saját garázdálkodásukat! Hiszen pont pártunk és kormányunk iktatta törvénybe, hogy a nyugdíj és a tb járulékok adó formájába a költségvetésbe olvadva, annyi pénzt adnak, amennyit úri kedvük diktál.
Cicamama55
9 évi kormányzás után?! :((((( Ez bizony már tényleg vicc, amit összehazudoznak! :((((((((
kereső
@Eriksson: Már nem is irok semmit, mert @Csipkerózsa megválaszolta a "pénzkivonást".
Annyit tennék csak hozzá- hogy amig Gyurcsányék ebből a 8,9%-ból 5,5 %-ot finanszoroztak állami kiadásként, a többit a lakosság,vállaltok etc.
Jelenleg az állam, a 7,6%-ból 4,4 %-ot áll, a többit a lakosság,vállalatok.Szóval megy a hazugságok garmada ezerrel-ti meg beszopjátok.Egészségetekre.
Ja a kórházi ágyak száma 2010-ben 76000+ volt, most 70.000-de Gyurcsányék csökkentették.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Minden történésnek vannak előzményei, amiket nem érdemes figyelmen kívül hagyni, ha meg akarjuk érteni mi miért történt vagy történik.
Tényeket eltagadni, vagy azokról nem tudomást venni, struccpolitika.
Eriksson
@kereső: Egy szót sem értek az okfejtésből. Ki, mit, miért, mikor, mennyit?
@Csipkerózsa már sokszor bizonyította, hogy hadilábon áll a tények értelmezésével. Én meg az övével.
kulabombaafityiszre
Akkor kilenc év alatt mi a búbánatost csinált o1g a bandájával,a stadion építésen kívúl?
Kilenc év alatt bejött 36-40 ezer milliárd forint júniós pénz.Ebből mennyi jutott egészségügyre a kilenc éve tartó toldozgatáson kívül.A sárga fogu retkes körmü egészségüggyel foglalkozó kassler benyújtott egy tervezetet.Gondolta naívan,ha Magyarország jobban teljesít akkor kap némi suskát egy általa elképzelt reformra.Mint kiderült tévedett,mert a tervezet,mivel nem stadion építésről szól a kukában végezte.
Neki meg annyi jutott,hogy az akkori fideszesek által kinevezett kórházigazgatókat rugdossa ki.
Reform magyar módra,természetesen belekeverve gyurcsányt is.Felkészül soros ,brüsszel,miráncs,buzik.lipcsik,csak pénzt ne kelljen az eü-be betenni.
A fidesz azzal kampányolt anno az egészség nem üzlet.Aztán kiderült,de bizony üzlet és kurva sokba kerül,na ezt már nem akarja o1g felvállalni.
kereső
@Eriksson: tegnap 20:05, Te minden ténnyel hadilábon állsz. A "hajlitott" valóságból indulsz ki, nem zavarnak az ennek ellentmondó tények,ezért aztán vagy hamis következtetésre jutsz, vagy semmire-vagy semmire ez a leginkább jellemző. Megöregedtél- de még mindig csak nézel, és nem látsz.
kereső
@kulabombaafityiszre: De, majd felvállalja, ha privatizálják az eü-t.,teljesen.És abban lesz a sok-sok pénz,nekik.Az a sok 300 Ft-os, még mindig nem gomdolkodik-orbán gondolkodik helyettük.
kulabombaafityiszre
@kereső: ma, 07:41
Nekik kitartás a végsőkig.Mindegy,ha közben összeomlik az ország,nekik csak a viktátor.
Mint a náci Németországban annó.Szerintem ha a viktátor feldobja a pacskert itt is lesz olyan idióta aki inkább megöli magát,mert nem tud nélküle élni.Persze egy jelentős részéről kiderül,csak bomlasztotta a rendszert.
kereső
@kulabombaafityiszre: Nekik "orbán hályog" van a szemükön-és lehetelen gyógyitani.Mint a három majom- nem lát,nem hall,és csak azt tudja ismételni amit a magyar goebbels a szájába ad. Gondolkodni? Minek azt? Fárasztó tud az lenni.
nevemnick
Az egészségüggyel kapcsolatban tehetetlenség maximumát nyújtja a kormány, pedig már a kormányzásuk kezdetén kezelésre szorultak volna, a qrva nagy stadionláz miatt.
Az egész bandának mindjárt az elején beöntést kellett volna adni, igaz most már nem kell mert eléggé megindult a bélmozgás náluk.
Eriksson
@kereső: Persze, megöregedtem. De már ifjabb koromban sem ugrottam különböző médiastatisztikák légből kapott véleményformálónak szánt adataira.
Mert ott azt is tudni kellene, mi a bázis, mihez képest ? %. Egy statisztikát csak az adott időben, az adott gazdasági események, körülmények figyelembe vételével lehet értelmezni.
Semmiképpen se lehet egy kiragadott adattal példálózni a források és időpontok pontos megjelölése nélkül.
Aki Én
@Eriksson: Mi vagy te, valami önkéntes fideszvédő?
Valamiért mégiscsak orbán regnálása alatt menekült el több tízezer eü dolgozó. De mondjuk, hogy kizárólag Gyurcsány a felelős. 10 év alatt nem lehetett helyrehozni, csak lerontani???
IMF hitel jó részét orbánék költötték el hatalomra kerülésük után azonnal.
Nem visszafizettük, hanem egy drágább konstrukcióra váltották.

,,A köztudatba IMF-hitelként beépült hitelcsomagnak valójában a 20 milliárd eurós hitelkeret nagy részét, 11,9 milliárdot az Európai Bizottság adta, az IMF-től 6,5 milliárdot kaptunk, 1 milliárddal pedig a Világbank is beszállt. Ebből Magyarország 14,2 milliárd eurót hívott le 2008-2009-ben, és még ezt sem használtuk föl végül teljesen. Enélkül viszont valószínűleg csődbe ment volt a magyar állam 2008-ban, mert a válság alatt befagyott a kötvénypiac, vagyis Magyarország nem tudta a piacról finanszírozni magát.
És mire ment el a hitel? A Portfolio gyűjtése szerint:
498,6 milliárd forint ment a Mol-részvények megvételére
262 milliárdot költöttek a 2008-as költségvetési hiány fedezésére
770 milliárdot vitt el a 2009-ben lejárt állampapírok finanszírozása
567 milliárdért vett vissza állampapírt az ÁKK 2009-ben
511,5 milliárd forintot vitt el 2009-ben a bankmentő csomag, azonban ezt később visszafizették az érintett pénzintézetek
úgy 470 milliárd forint ment el a 2009-es deficit finanszírozására
A 2010-es költségvetési hiány is felemésztett 327,6 milliárd forintot
A fennmaradó nagyjából 500 milliárd forint elköltéséről meg nem nagyon tudni, akár tekinthetjük úgy is, hogy a kormányzat számláján a mai napig ott pihen.
Eriksson
@Aki Én: Elfelejtetted megjelölni a forrást.
Aki Én
@Eriksson: Keress rá a neten az IMF hitel történetére. Vagy neked csak a propaganda oldalakat dobja fel?
Nessy
Alapjába véve a 90-s évek elején vezették be a teljesítményfinanszírozást a fekvőbeteg ellátásban, majd később a járóbeteg szakellátásban is.
Az alapellátás ( háziorvosok) u.n. kártyapénzt kaptak.
Azóta nagyon sokat változott az orvostechnika, és nőtt az infláció.
Kancellárok helyett kellene egy korrekt felmérés, hogy manapság egy -egy ellátás mennyi költséget generál,
Eriksson
@Nessy: Te, mint volt egészségügyis, te tudhatod a legjobban, hogy a mai modern trendi miért kerül olyan nagyon sokba.
Míg régen a gyakori kézmosás, az eszközök sterilezés utáni újtafelhasználása volt a trend, addig mára az egyszehasználatos kesztyűk, tűk, orvosi eszközök, melyhez ugye steril csomagolóanyag is tartozik - divatja van. Ezáltal a vszélyeshulladék mennyisége is megnövekedett, melyek megsemmisítése további hatalmas összegekbe kerül. Csoda-e, hogy olyan mérhetetlen módon megnövekedtek az orvosi, kórházi költségek.
Nessy
@Eriksson: A mai modern ellátásban, és megnövekedett beteg szám mellett nincs annyi személyzet, akinek lenne ideje pl. a fecskendőket átmosni, szétszedni, a fémrészeket olajozni, a tűket mandrinnal áthúzni, kifőzni, majd ismét összerakni. Arról nem is beszélve, hogy az üveghenger könnyen repedt, amikor új fecskendő kellett. És ez a leggyakoribb eszköz, amit használnak. Az űj, pl. laparaszkópos műtét már teljesen más ellátási forma. Költséges a műszer igénye, viszont rövidebb a bent fekvés ideje. nagyon praktikus az egy napos sebészeti eljárás.
A másik nagy probléma a tvk ( teljesítmény volumen korlát). Még ha lenne is kapacitás meg van határozva, miből mennyit támogat a tb.
Szóval sok olyan probléma van, amit büntető szankciókkal, kancellárokkal nem lehet megoldani. Alapjaitól kellene "frissiteni" a rendszert. De nem íróasztal mellett ülve, hozzá nem értő álomtikároknak! Hanem mindegyik szakterület. gyakorló hozzáértőjével.
Bocs a hosszúságért!
tudode
Valójában Kasler miniszter FEJÉN TALÁLTA A szöget a Gyurcsány kormányra való hivatkozással, hiszen NYOLCADIK ÉVE ..k a l ó z o k .. lökik egy bukSZÁBA, adó formájában az összes járulékot, oszt' a prioritást élvező BETONTEKNŐKRE bebetonozott LÓVÉ után/között megmaradt KÖZÖSBŐL működtetik kis túlzással, többek között az egészségügyet "is"!
.
www.terc.hu/tudastar/nemzetbiztonsagi-szempontbol-kiemelt-beruhazasok
.
Mint például:
.
hvg.hu/gazdasag/20180326_elmultnyolcev_a_sportban
.
Ez nem egyéb, mint a .. h a t a l o m m a l .. visszaélés KÖZJOGILAG TÖRVÉNYTELEN esete, arról nem is szólva, hogy a NARANCSKÖDDÉ VÁLT ezermilliárdok miatt hány ártatlan bébi, erejében telt ÁLLAMPOLGÁR élete SZÁRAD "ezeknek" a kapzsi, kulák rabló lelkén (ha egyáltalán van nekjijük ilen)

.

.

.
görbetükör
Van benne igazság.
Gyurcsánynak nem kellett volna hagyni a vizitdíj megszüntetését és nem kellett volna a lovak közé csapni a gyeplőt!
Eriksson
@Nessy: Semmi gond, érdeklődve olvastalak. Közben az jutott eszembe ezekről a kancellárokról, hogy talán mégis hasznos lenne eü-re rálátással bíró gazdasági szakembereket kinevezni felügyeleti céllal. Nagyon sok helyen lehet olvasni, látni, hogy micsoda pazarlás folyik a kórházakban, s ezt valóban nonszensz. Ha egyik helyen be tudják osztani a keretet, a másik helyen milliárdos hiányok vannak, ott a gazdálkodással valami baj lehet.
tudode
Valójában Kasler miniszter FEJÉN TALÁLTA A szöget a Gyurcsány kormányra való hivatkozással, hiszen NYOLCADIK ÉVE ..k a l ó z o k .. lökik egy bukSZÁBA, adó formájában az összes járulékot, oszt' a prioritást élvező BETONTEKNŐKRE bebetonozott LÓVÉ után/között megmaradt KÖZÖSBŐL működtetik kis túlzással, többek között az egészségügyet "is"!
.
www.terc.hu/tudastar/nemzetbiztonsagi-szempontbol-kiemelt-beruhazasok
.
Mint például:
.
hvg.hu/gazdasag/20180326_elmultnyolcev_a_sportban
.
Ez nem egyéb, mint a .. h a t a l o m m a l .. visszaélés KÖZJOGILAG TÖRVÉNYTELEN esete, arról nem is szólva, hogy a NARANCSKÖDDÉ VÁLT ezermilliárdok miatt hány ártatlan bébi, erejében telt ÁLLAMPOLGÁR élete SZÁRAD "ezeknek" a kapzsi, kulák rabló lelkén (ha egyáltalán van nekjijük ilen)
.
Különben lehet írni bármit, FALRA róKÁZOTT borsó, amíg EZEK kalózkodnak az ország bukSZÁJÁBAN, és szinte minden szinten. (Új gyakorlat, semmi egyéb, talán annyi, hogy kiírja az ALATTVALÓ magából a dühét!!!)
.
Jól BEKAPTA az ország EZT a szarkabőrbe bújt VASTAGBŐRŰ kígyóKÁT!
papa.49
2010 óta ez a divat a ,,visszamutogatás,, pedig hasznosabb lenne az ELŐRE TEKINTÉS, ÉS A HIÁNYOK, A ROSSZ SZERVEZÉS FELSZÁMOLÁSA, !!!
De ugye ,,MUTOGATNI ,, sokkal könnyebb, mint megoldani a problémát !!!
A fiúknak csupán a MUTOGATÁS megy igazán, pedig egyszer le lesz verne a mancsotok mutogatók !!!
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: milyen pazarlás folyik kórházakban, ami nonszensz??? :O Valami konkrétum??? Ide kérem írni...
Másik: nem minden kórház kap ugyanannyi ellátási kerettámogatást, mégha azonos számú betegellátást is biztosítanak! Ez egy nagyon elmebeteg kvótarendszer szerint van kiszámolva! Ezt sem kell elfeledni!
Aki Én
@Eriksson: Millió cikk szól arról, hogy mi a probléma a mai eü finanszírozásban, összegekben, úgy általában az állapotával, túl azon, hogy tízezrek hiányoznak belőle. Mármint a személyzetből.
Megtennéd, hogy elolvasol egyet-kettőt?
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Te tudsz valamit?
Eriksson
@Aki Én: Tőled éppen most köszöntem el.
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: nem válaszoltál a konkrét kérdésemre! Arra, amit kérdeztem. A többiről a válaszod után.
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Engem ha valami érdekel, annak utána szoktam nézni és nem magánórákat óhajtok venni olyanoktól, akiknek egyébként se hiszem egyetlen szavát se.
Azért gondoltam, hogy te másképpen tudod mint én, tehát te vagy a soros a magyarázattal.
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 10:06
A kardiológiai invazív beavatkozásokhoz egyszer használatos eszközöket használnak.
Miért nem kértél egy újrahasznosítottad.Írod itt a hozzá nem értő hozzászólásaidat,osztod a nem létező észt,
csak ehhez tudni kéne bizonyos alapdolgokat.Véded a nem létező fidesz mundér nem létező becsületét.
Aki Én
@Eriksson: ...akkor mit keresel itt?
Betegesen nem bírod az érveket, tényeket :)
Látom azért mással is akad gondod.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Milyen anyagot szívsz?
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 12:38
Míg régen a gyakori kézmosás, az eszközök sterilezés utáni újtafelhasználása volt a trend, addig mára az egyszehasználatos kesztyűk, tűk, orvosi eszközök, melyhez ugye steril csomagolóanyag is tartozik - divatja van.-írtad
A kardiológiai invazív beavatkozásokhoz egyszer használatos eszközöket használnak
Miért nem kértél egy újrahasznosítottad.-a felvetésedre reagáltam.
@kulabombaafityiszre: Milyen anyagot szívsz?-írtad erre te.
Ezek szerint rájöttél,hogy hülye vagy a témához,az érveid elfogytak.
Ajánlom neked a tízparancsolat betartását-copryght by kásler.
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 12:45
Amiket itt összehordtál ez alatt a cikk alatt az számomra azt jelenti:
1Halvány fingod nincs az egészről.
2Hazudtad az egészet.
Mindkét esetben a te fejed még seggnek sem lenne jó,bár a szar folyt a szádból.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Ha akarod érted, ha nem, nem. Én a régi gyakorlatokról írtam, amikor még sterilizálták az orvosi eszközöket. S ami értelemszerűen olcsóbb volt mint a mai szokásnak megfelelően, amikor mindenből újat használnak fel. Melynek vonzata a steril csomagolás és a veszélyes hulladék megsemmisítés, melyek tovább drágítják az eszközök használatát.
Tényleg felmerül nálad valamilyen szer használata, amely gátolja a tisztánlátásod, vagy erősíti az kötözködési hajlamodat.
A példálózásod erősen ízléstelen.
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 12:57
Hazudsz folyamatosan.Nem volt neked semmi bajod.
Ennyi.Vége.
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: 11:20_ra : "Semmi gond, érdeklődve olvastalak. Közben az jutott eszembe ezekről a kancellárokról, hogy talán mégis hasznos lenne eü-re rálátással bíró gazdasági szakembereket kinevezni felügyeleti céllal. Nagyon sok helyen lehet olvasni, látni, hogy micsoda pazarlás folyik a kórházakban, s ezt valóban nonszensz."
Naszóval válaszolj! Te vagy a soros...:) Ne terelj, én nem vok birka... :)
kereső
@Eriksson: 08:38 A vallásom-és foglakozásom tiltja, hogy médiastatisztikát nézzek,és idézzek. Amit idézni szoktam,vagy hivatkozni rá az a KSH, Eurostat, MNB, és a magyar állami költségvetés,és költségvetési beszámoló.Ezért merem irni, hogy amit a kormánypolitikusok itt-ott szóban elmondanak, köszönő viszonyban nincs a valósággal. Te viszont mindent elhiszel,amit mondanak-főleg ha az a fidess-től jön. Persze manapság, vagy húsz éve minden tőlük jön. Nagyon tévedsz,ha azt hiszed hogy a sajtóból- ami nincs!!!- tájékozódom.
Eriksson
@kereső: Erről van szó. Ahány média, annyiféleképpen ír, én pedig kiütést kapok a százados pontosságú gazdasági, vagy bármilyen mutatóktól. Mindegy, hogy honnan jön, objektív semmiképpen sem lehet, mert egy más által, vagy másnap készített statisztika lehet, hogy egészen másképpen festene.
Eriksson
@kereső: Szóval mindent egybevetve, pont, hogy nem hiszem el, amit különböző lapokban vagy onlájn hangoztatnak.
Viszont ha már ott tartunk, hogy ki miben hisz, akkor megállapítható, hogy ti bizony mindenben hisztek, bárki, bármit mond. Lehet az a legnagyobb marhaság is, ha a libsik, a nyugatiak, vagy az unió hirdeti. Pedig azokban is legalább annyi csúsztatás van, mind a Fidesz médiában.
Nessy
@Pálinkafőző Rézüst: Ettöl a "micsoda pazarlás folyik" mondattól kiráz a hideg! Egyik oldalon a panasz, hogy pocsék a kaja, hogy nincs fájdalomcsillapító, hogy rongyos az ágynemű, hogy hibásak a műszerek.
És ezekben sajnos sok igazság van. De miben lehet spórolni? Általában a műszaki gazdasági területen kezdik. Tartós létszám hiány, nincs alkatrész vagy pl. izzó az elromlott kicseréléséhez. Nincs pénz új textiliára, új műszerekre, karbantartásra. A fizetések itt is a bányabéka alatt mélyen vannak. Az, hogy a nővérek otthon mossák a ruhájukat, esetenként pl. a függönyöket a kórterem ablakán, az ma már természetes.
Kapjon a beteg három infúzió helyett kettőt? Felszívódó fonal helyett damil?
Lehet ötletelni, hogy mit lehet elhalasztani beszerzésben, karbantartásban. Ezzel három, négy hónapig lehet villogni, hogy lám, van itt tartalék. Aztán egyszer csak kipukkan a lufi, és megint nő az adósság. Ezt játsszák már évek óta!
kereső
@görbetükör: 10:40 El tudod Te azt képzelni, hogy mi történt volna, ha Gyurcsány nem vezeti ki a vizitdijat egy érvényes és eredményes ( mellesleg alkotmányellenes) népszavazás után? Gyurcsány NEM orbán- akkor sem volt az.
görbetükör
@kereső: - A népszavazást meg lehetett volna akadályozni. És ha egy politikus nem tudja megtartani a hatalmát, akkor tényleg jobb, ha pályát változtat.
Ha most kormányt váltana, meddig lenne hatalmon?
CsipkeRózsa
@Eriksson: Örülök, hogy figyelsz rám, annak nem örülök, hogy eldöntöd melyikünk áll hadilábon a tényekkel. Én ugyanazt látom nálad, amikor válaszolsz a hozzászólásaimra.
Aki Én
@Eriksson: Alapvető különbség, hogy mi kritizáljuk a selejt ellenzéket is, te sohasem a fideszt.
Mi hozunk tényeket, adatokat..., te kizárólag propagandát.
Csak ebben az esetben nézd vissza magad.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: 13:00 Mert -TE- azt mondtad? Ostobább vagy mint elsőre gondoltam.
kereső
@görbetükör: hogyan lehet megakadályozni egy népszavazást, amikor összegyűlt a szükséges aláirás? Hogyan lehet megakadályozni,ha az AB nem minősitette költségvetést érintő kérdésnek a népszavazásra kiirt kérdéseket? Mit tehet a miniszterelnök amikor ténylegesen működik a parlamentáris demokrácia?Mit tehetett volna Gyurcsány demokrataként, demokratikus viszonyok között? Ezért irtam, hogy Gyurcsány nem orbán- orbán és rendszere a NER nem! demokratikus.
Ha egy politikus csak!!! csalással,és diktatórikus eszközökkel tudja megtartani a hatalmát ,az jobb??
kereső
@kereső: Bizonyára jobb, mert nem kell a magyaroknak a demokrácia, jobban szeretnek behúzott nyakkal, és lehajtott fejjel élni. És jobban szeretik, ha nem gondolkodó felnőttként kezelik őket, hanem szinte gyermekként- +majd mi megmondjuk, hogy mi a jó neked!,te csak ne gondolkodj ezen.Ebben az országban, ilyen össznépi mentalitás mellett-Gyurcsány nem is maradhatott kormányfő, és még sok időnek kellene eltelni, hogy a nép az istenadta, megtanuljja a demokráciát. Persze most már még az esély is csekély erre,Akinek igénye volt,van erre az már elment a halódó nyugatra, vagy készülődik.
görbetükör
@kereső: Ugyan, Orbán hogy akadályozza meg a népszavazást?
Dr plágium
@Eriksson: Nem akartam bele szólni a vitába, de az egyszer használatos eszközök esetében pl. a fertőzésveszély is sokkal kisebb és ez is egy szempont.
kereső
@görbetükör: Egyszerű- az NVB már át sem engedi a kérdést.
Eriksson
@Dr plágium: Teljesen igazad van és nem is azokat az időket szeretném vissza. Csupán azt próbáltam elmondani, hogy a rengeteg járulékos költség miatt lett sokkal drágább a kórházak működése.
görbetükör
@Eriksson: Ha fokozatosan emelték volna minden évben a keretet, most nem lenne ilyen húzós.
De nem ez a cél!!!
Eriksson
@görbetükör: Nem tudom, hogy mi a cél, de egy biztos: Van ahol elég a pénz, van ahol sohase.
propeller.hu/itthon/3408291-bajban-honvedkorhaz-mar-2-milliard-adossaga?all#c2398914
görbetükör
@Eriksson: - ha nem arra költik a pénzt, amire kell, akkor annak célja van!
advocat
És 9 éve mi a tökömet tett ez a csodakormány?
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/04/ad%C3%B3ss%C3%A1g.png
Amennyiben a kormány és drága Kásler úr nem csökkentette az adósságállományt 12,4 milliárd forintra, akkor mit felezett meg ő a szép két retkes kezével? A valóságot? Már amennyiben a lejárt tartozást vesszük alapul. De mi mást vennénk? Ha az összes kötelezettséget vesszük alapul, az is a Fidesz-kormány idején ugrott meg. De nem gondolom, hogy a le nem járt tartozás lenne a fontos. Azt még kifizethetik időre, a lejárt tartozást aligha. Az pedig egy centit nem csökkent, ellenben nőtt. Tudom, erről is az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év tehet. Vagy Kádár. Vagy Árpád vezér.
Dr plágium
@Eriksson: Igen sokkal drágább a kórházak működése, amit kapnak az pedig egyre kevesebb. Itt van a kutya elásva.
vacsi
Már azt hittem, ezt is Kádárra kenik!
Commenter
@Eladott Ország: meg az avarok. Ők tehetnek csak erről igazán.
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: " Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: 11:20_ra : "Semmi gond, érdeklődve olvastalak. Közben az jutott eszembe ezekről a kancellárokról, hogy talán mégis hasznos lenne eü-re rálátással bíró gazdasági szakembereket kinevezni felügyeleti céllal. Nagyon sok helyen lehet olvasni, látni, hogy micsoda pazarlás folyik a kórházakban, s ezt valóban nonszensz."
Naszóval válaszolj! Te vagy a soros...:) Ne terelj, én nem vok birka... :)
thumb_up3 replyVálasz
error
access_timetegnap, 13:06
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: 11:20_ra : "Semmi gond, érdeklődve olvastalak. Közben az jutott eszembe ezekről a kancellárokról, hogy talán mégis hasznos lenne eü-re rálátással bíró gazdasági szakembereket kinevezni felügyeleti céllal. Nagyon sok helyen lehet olvasni, látni, hogy micsoda pazarlás folyik a kórházakban, s ezt valóban nonszensz."
Naszóval válaszolj! Te vagy a soros...:) Ne terelj, én nem vok birka... :)
thumb_up3 replyVálasz
error
access_timetegnap, 13:06"
Még mindig várom a válaszod... Vagy tények nélkül hablatyolsz? :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.