2019. március 21-én hatályba lépett az új valorizációs szorzókat tartalmazó kormányrendelet. Ketyeg a nyugdíjbomba: ezt nem lehet helyrehozni, ők az első áldozatok 2019. 04. 04. 05:30 2019. március 21-én hatályba lépett az új valorizációs szorzókat tartalmazó kormányrendelet. A nyugdíjat az adott évben mindig a nyugdíjszorzó és az ún. valorizált kereset alapján állapítják meg, ezért jobban jár az, aki idén adja be a nyugdíjigénylést, mint aki már tavaly megtette ezt. 11,4 százalékkal nőtt idén a valorizációs szorzó. A Pénzcentrum utána járt, mit jelent ez a gyakorlatban, és miért vezet hosszú távon a szorzó folyamatos emelkedése áthidalhatatlan szakadékokhoz a nyugdíjakat tekintve. Megjelent a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvényről szóló legújabb rendelete, amely meghatározza a keresetek, jövedelmek beszámítása során alkalmazandó́ valorizációs szorzószámokat a 2019. január 1-je és december 31-e közötti időponttól...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Kevesebb a nyugdíjas, több a befizetés. Hová lett a befizetett pénzünk ???

28:50-től érdemes megnézni:
www.atv.hu/videok/video-20190403-a-nap-hire-simon-andrassal-2019-04-03
Ábel
@emerencia: Lehet hogy már egy Zöldfoki-Szigetek offshore bankjának a trezorjában van.
verőce21
@emerencia: Hová lett? Egyelőre a nyugdíjkasszában "gyűlik". De a valorizációs szorzó ilyen dinamikus növekedésével egy-kettőre kiürítik a nyugdíjkasszát. Éppen erről szól ez a videó is.
Tudom, hogy neked fő témád a nyugdíjazás, de nem kell aggódnod, mert ilyen dinamikus emelkedésnél jobban fogsz járni, mint gondolnád a nyugdíjad kiszámításánál. Manapság egy "egyszerű" vasbetonszerelő is 240-260 ezer forinttal megy már nyugdíjba.
emerencia
@verőce21: Vannak bonyolult vasbetonszerelők is, akik jóval kevesebbel mennek nyugdíjba. Sajnos nem lehet mindenki "egyszerű" vasbetonszerelő. Ami engem illet, biztosan nagyon jó járok, ha megérem, hogy egyszer diktatúramentes, liberális EU-polgárként éljek. A jelenlegi hatalomnak sajnos nem célja, hogy sokáig egészségben éljünk nyugdíjasként. A nyugdíjkassza pedig tulajdonképpen csak egy üres fogalom. Valójában, adó formájában a nagykalapba (költségvetés) öntik a befizetéseinket, hogy legyen pénz a vezér hobbijaira, barátaira, családjára. Arra költi, amire akarja, hiszen az adóbevételek nem járulékok. Számára nem fontos a határon belül születtek egészsége, oktatása, szociális helyzete, ha nem tartoznak a nertársai közé. A járulékokat ugyanis kénytelen lenne arra fizetni amire beszedték. (Pl. a nyugdíjjárulékot nyugdíjra) Az adóbevételeket viszont akár le is nyúlhatja, hiszen Magyarországról a nyolcvanas évek eleje óta ömlik a közpénz az offsorba. Mióta pedig O1G van hatalmon, + még focira, urizálásra, stb, elképesztő nagyságrendben. Nos, ennek kellene már véget vetni.
verőce21
@emerencia: Nemsokára, boldog nyugdíjas korodban, majd elköltözhetsz valamelyik szigetcsoportra, hogy "diktatúramentes, liberális EU-polgárként éljek"
hu.wikipedia.org/wiki/Azori-szigetek#/media/File:AzoresLocation.png

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.