A hatóság megállapította, hogy választási csalás történt Terézvárosban, azonban az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható,

Felfüggesztette a nyomozást a terézvárosi választási csalási ügyben a BRFK, habár a rendőrség számára is egyértelműen csaltak az ajánlóívekkel – írja az Index.

Budapest 5. számú választókerületében (a VI és VII. kerületet foglalja magában) a későbbi győztes, DK-s Oláh Lajos választási bizottsági delegáltja bukkant rá, hogy feltűnően sok ajánlás egyezik a fideszes Bajkai István, illetve a Lévai Katalin-féle Lendülettel párt jelöltjének, Bagyó Hildának ajánlóívein.

A két dokumentum összevetésekor kiderült, hogy legalább 341 esetben egyeznek az ajánlások, csak éppen más az aláírás. Előtte pont ugyanilyen egyezéseket találtak Zuglóban – és ott is éppen a Fidesz és a Lendülettel ajánlóívein.

Oláh delegáltja feljelentést tett a rendőrségen, amely tavaly el is kezdett nyomozni hamis magánokirat felhasználása miatt, majd most különös határozatot hozott: az Index cikke szerint a hatóság megállapította, hogy választási csalás történt, azonban mivel “az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható”, felfüggesztették a nyomozást.

A rendőrség megállapította a választási csalást Terézvárosban

A cikk szerint a rendőrség egyebek mellett arra hivatkozott, hogy

a nyomozás során személyi és tárgyi bizonyítékokat felkutatni, melyek alapján a tényleges elkövető kiléte megállapítást nyerne, nem volt lehetséges.

A rendőrség hozzátette, hogy amennyiben az elévülési határidőn belül az elkövető kiléte kiderül, újra folyamatba helyezik az eljárást.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(index.hu)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Egyébként a rendőrség nyomozásának nem az elkövető felkutatása lenne a cél, hanem ha a választásnál csalás derül ki, akkor a választás érvénytelenítése.
Ez ilyen egyszerű lenne mindenhol másutt - csak nem illbisi országban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Demokratikus és "tisztességes" választás? Felejtsd el te hülye határon belüli magyar-aki nem fidess szavazó vagy!
Aki Én
,,éppen a Fidesz és a Lendülettel ajánlóívein."

Úgy csalt a fidesz, hogy nem tudni ki az elkövető.
Úgy lop a Lákátos család, hogy nem tudni ki az elkövető...

Kíváncsi vagyok, hogy ezt a közérdekű történetet címlapon hozzák-e a propaganda lapok.
nevemnick
@papa.49: nem kérdés, októberben és 2022-ben.
Madácsi Pali
Mit képzelt a sok proli? Demokratikus, szabad, arányos, tisztességes választást. Akkor tessék nyugatra költözni! Itt Orbánisztánban O1G akarata szent.
Gauntlet
kormánypárti csinálta? ja nem láttunk semmit!
ellenzéki csinálta? Kőbánya kenyéren és vízen 15 évig !
Madácsi Pali
@Madácsi Pali: makogtak egy blődlit, és elfogadták, hogy az országban jőval kevesbben jelentek meg összesen szavazni, mint ahányan azárás elótt már leadták a voksot. Majd csodák csodájára 2 órára a feldolgozórendszer is lehalt, de mire megjavult a g^ci nyert!
Qqberci
@papa.49: Nincs itt semmi látnivaló, lehet oszolni!...
görbetükör
Egy demokratikus országban a többség akarata érvényesül.
És ebben az országban a többség hazudik, lop, csal.
A többi meg nem számít. Illibsi ország törvényei érvényesek.
papa.49
@Qqberci: Inkább gyülekezni kéne és elsöpörni végre ezt az aljas, szemét bandát !!!
görbetükör
Egyébként a rendőrség nyomozásának nem az elkövető felkutatása lenne a cél, hanem ha a választásnál csalás derül ki, akkor a választás érvénytelenítése.
Ez ilyen egyszerű lenne mindenhol másutt - csak nem illbisi országban.
RonaGyuri
szokjatok már le erről a hülye, tudatlan és tájékozatlan képről!!! Már számos esetben jeleztem, hogy többszörösen szabálytalan!!! =))
namihami
""... az elkövető kiléte nem volt megállapítható...""
Tehát Olajossanya és csapata egyértelműen kijelenti, hogy csak arra (is) alkalmatlan, amiért felveszi a fizetését. A feljelentő jelentsen, nyomozzon és fogjon el. Aztán majd Sanyáék bejelentik az eredményt és jönnek learatni a dicsőséget . persze, nem az ilyen esetekben. Ezek akkor is fekszenek, ha a csaló részletes beismerővel állna a Pintyér/Polt cég elé. Hiszen ezt ők csinálták.
Az olajügy ma is sötét, várunk mást Sandáéktöl?
Nessy
Tulajdonképpen mire kaptak milliókat a "párt vezetői"? Ez nem az ő felelősségük? Igaz, a pénzt sem tudják / akarják visszaszerezni a kamupártoktól, A fidesznek megéri közpénzből ez a biznisz!
egyember
Pedig az elkövető kiléte egyértelmű: GYURCSÁNY! Ezzel az ócska trükkel akarta kompromittálni a Vezírt és a Pártot. Még szerencse, hogy a Vezírt és Pártot nem lehet kompromittálni, mert amit ők tesznek, mindig törvényes, szabályos ... vagy utólag törvényesítik, kétharmaddal, 80 évre, de legalábbis '30-ig titkosítva.
HAJJJRÁÁÁÁÁ!
Commenter
@papa.49: nem csak Terézvárosban történt választási csalás! Az országban, rendszerszinten.
kereső
Ezért SE lett volna szabad az ellenzéknek-ha valódiak,beülni az elcsalt választás parlamentjébe,és ezzel legitimálni a csalást.Ezzel együtt segiteni orbánnak elfedni a rendszerének valódi arcát.
juttka
@kereső: Na jó, igazad van, de akkor mi lett volna? 1pártrendszer, v. lett volna vmi következménye, ha az ellenzék visszaadja a mandátumát? Nem értem, hogy jogilag ezt a disznóságot vhogy ne lehetne lerendezni és fityiszéket elzavarni?
Desischado
@papa.49: Csatlakozom. Egyszer bezárul a kör, de akkor csúnya világ lesz fideszékre, az biztos!
Csalás? Az egész választást elcsalták országosan, és nincs felelős?! Ezt a birkáknak kell elújságolni, azok elhiszek! Értelmes ember biztosan nem! Akasszanak fel hétszer, ha nem tudom, kik a bűnösök!
egyember
@juttka: Most nem egypártrendszer van? (A KDNP nem párt!). Orbán-rendszer alatt volt valaha is egyetlen eset, ahol bármelyik párt (amely benn ül a parlamentben) beleszólhatott volna bármibe? Normál esetben ("parlamenti" eszköz, stílus) legjobb esetben elmondhatta a véleményét (gyakran üres teremben!), vagy valamilyen ürüggyel egyszerűen megvonták tőle a szót, Nem emléxem olyan esetre, amikor ellenzéki javaslatot érvényes szavazás követett volna (ha tévedek, szívesen veszem a megvilágosítást). Extrémebb eszköz használata esetén Köteles et. súlyos büntetéseket szabott ki.
kereső
@juttka: tegnap23:31, Mert nem "egypártrendszer" van- gyakorlatilag. Az állampárt fidess gyakorolja a kizárólagos hatalmat-az ellenzéki képviselők jóformán csak diszletnek vannak a parlamentben- elfedve az igazi természetét a NER-nek. Minden szinten a fidess katonái ülnek, sokszor szakértelem nélkül- mert az egyetlen feltétel, az orbánhoz való hűség. Az, hogy "szabadon" lehet pártot alapitani, működtetni még nem jelent többpártrendszert a gyakorlatban, hiszen az ellenzéki pártok parlamenti képviselői nem gyakorolhatják jogaikat.Hasonlit ez a valamikori NDK-ra,bár akkor nem is leplezték, hogy diktatúra van.
juttka
@egyember: Hivatalosan többpártrendszer, csak gyakorlatilag nem. A fideSS mindent keresztülvisz, amit akar, az ellenzék szava nem számít.
Borsodi
@juttka: Erre mondják maffia kézben van minden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.