Farkas Örs politikai elemző szerint csak a kis pártoknak érdeke a közös EP-lista, ezzel próbálnak mandátumokat szerezni az Európai Parlamentben.

Nem sok jóval kecsegtette az ellenzéki pártokat a közmédia elemzője az EP-választás előtt

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A szakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, azoknak a pártoknak, amelyek önállóan is képesek megszerezni az ötszázalékos támogatottságot, nem érdekük, hogy más párttal összefogjanak.

Teljes ellenzéki összefogás esetén valószínűleg nagyon sok baloldali választó nem menne el szavazni, és a pártok így támogatókat veszítenének

- tette hozzá.

Hangsúlyozta: az ellenzéki pártok azért indulnak külön listán, mert szeretnék megméretni magukat, és az önkormányzati választásokra készülve felmérni az erőviszonyokat.

Farkas Örs kiért arra is, hogy a Liberálisok szerint még nem késő, hogy az ellenzéki pártok közös listát állítsanak. A Liberálisok mellett az LMP-nek, Magyar Kétfarkú Kutyapártnak és a Momentumnak is nehézséget okozhat az ötszázalékos támogatottság elérése a Nézőpont Intézet legutóbbi közvélemény-kutatása szerint – jegyezte meg.

(MTI)

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
"Teljes ellenzéki összefogás esetén valószínűleg nagyon sok baloldali választó nem menne el szavazni, és a pártok így támogatókat veszítenének..."

Tehát ők el sem mennek ... Egyre több!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
FLETÓ
"Teljes ellenzéki összefogás esetén valószínűleg nagyon sok baloldali választó nem menne el szavazni, és a pártok így támogatókat veszítenének..."

Tehát ők el sem mennek ... Egyre több!
Nessy
Hiába, nem minden párt tud közpénz milliárdokat költeni unión kívúliek szavazataira!
Eladott Ország
Farkas Örs egy közpénzből eltartott fideszes szarházi, egy politikai prostituált, Kocsis Máté alkalmazottja, csak egy a sok parazita közül. Farkas Örs elemző elemzett, és a pártszolgálati televízióban mesélt arról a józsefvárosi önkormányzat polgármesteri kabinetvezetője, aki olyan neves elemző, hogy az MTI elég rendszeresen lehozza a kijelentéseit, hogy bizony helyzet van. A helyzet pedig az, hogy az ellenzéki pártok nem képesek mozgósítani a választóikat, de én is gondolok valamit erről, mégpedig azt gondolom, hogy a pártoknak nem is az a dolguk, hogy a saját szavazóikat mozgósítsák, azt a szektásodott, önmagukat pártnak nevező gyülekezetek tudják megtenni hatékonyan. Például békemenet formájában, amit évek óta nem sikerült a fidesznek sem összehoznia, pedig néhányszor belengette a CÖF, hogy most aztán elmennek Brüsszelig és megállítják. Aztán hallgatásba fulladt az elszántság. Nem szoktunk erről beszélni, de azért ez is jelent valamit. Egy szekta pedig arról ismerhető fel, hogy a racionalitást, a tényeket nagy ívben kerülik a hívek és mindegy, mi történik, mi derül ki, mi nyer bizonyítást, de még az is mindegy, hogy mit látnak a saját szemükkel, mit tapasztalnak meg a tulajdon bőrükön, egyszerűen átlépnek egy alternatív valóságba és ami nem illik bele a szektavezérről kialakított képbe, azt figyelmen kívül hagyják.Én – ellentétben a kormánypárthoz közeli elemzővel – arra biztatnám a pártokat: ne a saját szavazóikat akarják mozgósítani, hanem engem, a szomszédomat, a postást, az ápolónőt és a tanyán élő parasztot.
nemfideszes
@Shikari: A fidesz szerint aki tartózkodott az őket támogatta, azaz nem volt meg az "igen"-ek 2/3-os többsége. lsd. Sargentini jelentés megszavazása... úgyhogy lehet elhúzni a 3.14csába a liberálfasiszta elméleteddel egyetemben.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:44
Mi az a librálfasíszta elmélet?Sötétítsél már fel.
Eladott Ország
@FLETÓ: Ha már te mondod akkor úgy is van. De azért néha vegyél levegőt is a fidesz seggnyalása közben, mert már a f@szod is szaros.
Aki Én
@Shikari: Az illiberálfasiszta gyakorlat szerint viszont, aki nem megy el szavazni, az őket támogatja.
Hiába üzen faszságokat a közröhely tévé a gondolkodóknak, azt csak szektatagok nézik.
Ahogy remény látszik az összefogásra, egyre jobban remegtek.
nemfideszes
Ahol megvolt a teljes ellenzéki összefogás ott az esetek többségében le is nyomták a fideszt. A fidesz "szakértője" ezért is próbál az összefogás ellen beszélni... de hát mikor is mondott utoljára igazat egy fidióta patkány?!
nemfideszes
@Shikari: Szeded te a gyógyszert rendesen?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 12:28
Sajnálom,hogy egy egyszerü kérdés így meghaladja a szellemi képességeidet.
Mint szellemi fogyatékos talán másodjára megérted:Mi az a librálfasíszta elmélet?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 12:40
Nagyagyás mégegyszer megkérdezem,ha nem tudsz válaszolni akkor kerüllek mint egy szardarabot.
Tehát:Mint szellemi fogyatékos talán harmadjára megérted:Mi az a librálfasíszta elmélet?
Sámannus
Én is indítanák kormánypárti kamupártot: Fiidesz, Fiideész, vagy KáDéeNPé, és hasonlókat, megfelelőcsomagolással. Ne má hogy csak a baloldali szavazóknak legyen nehéz dolga.
Aki Én
@Shikari: Akkor keresd meg azt a napot.
babp1982
@kulabombaafityiszre: Azért ahoz magyon hülyének kell lenni, hogy a liberalizmust s fadizmussal összemossàk-:)))))
patyuka
A "szakértő" badarságot beszél, amikor az EP-választások kapcsán 5 %-ról hadovál! Mert bár a népszerűséget és a parlamenti küszöböt illetően van ilyen megközelítés/korreláció, de májusban az érvényes szavazatok 1/21 része szükségeltetik egy-egy mandátumhoz; slusszpassz!
A kispártok meg hiába is csatlakoznak egy-egy nagyobbhoz, mert - bár azok listáján szerepelhet a jelöltjük, hisz beleférhet a 21 hely valamelyikébe -, az aligha lesz befutó pozíció.
Minél többen megyünk el ellenzékiként szavazni, annál nagyobb a jelöltjeink bejutási esélye, mert ne feledjük: összességében a legutóbb is kevsebben szavaztak a regnálókra, mint a többi pártra összesen!
De: mindezek okán a kicsi, a tudhatóan esélytelen pártok listájára épeszű változást akaró nem szavaz!
FLETÓ
@Eladott Ország: Megint kötözködsz @agyament?! Vulgarizmus királya! Te elmész szavazni május 26-án?!
Desischado
@patyuka: Jól látod. Nekem úgy tűnik, hogyfoschnak az efftássak, - Rézüst után szabadon, - és ezért hadovál ez a gerinctelen ganéj az összefogás ellen. Az embereknek már egyre jobban tele van a hócipője velük, és hiába csalnak, hazudnak össze vissza, előbb utóbb bukás lesz a vége. Csak minél hamarabb!

@FLETÓ: Hátrább az agarakkal! Eladott Országnak a körme hegye is okasabb mint te egészben! Nem pimaszkodunk azzal, akinek esze is van, és veled ellentétben egyenes, gerinces ember!
kulabombaafityiszre
@babp1982: tegnap, 18:41
Ennek a nyomoruságnak mindegy.A lényeg,hogy mindennap idehányjon valamit.
FLETÓ
@Desischado: Úgy látszik a te agyad is odavan! Egyenes ember az, aki a másik anyját szidja, káromkodik, undorítóan kommunikál itt?! Ettől szerinted még okos is?! Vagy csak az az okos aki "ballik" ?!
Gondolkozz már!
Eladott Ország
@FLETÓ: tegnap, 20:38; Szeretnélek tájékoztatni, hogy akik nem mennek el szavazni, azok nem a fideszt támogatják, de te akkora seggfej vagy, hogy boldogan említed, hogy egyre többen vannak. Ennek a kétharmadnak? látszó, egyharmados többséggel játszod az eszed és kurva nagy a pofád, hogy ti vagytok a nemzet a háromharmad. Aki nem fideszes az nem is magyar az nem is létezik, az nem tartozik a nemzethez sem. Tájékoztatlak, hogy lónak a f@szát és elfog jönni a számonkérés ideje is, amely így fog hangzani: vádlott álljon fel! Az észosztásod helye a fidesz szemináriumon van, a pofátlan, cinikus, hülyéid között!
publicus.hu/wp-content/uploads/2019/03/2019_03_ppef-696x523.png
Eladott Ország
@FLETÓ: ma, 06:45; Az alábbi videón a magyarországi valóságot láthatjuk egy külföldi szemén keresztül. Tényleg azt hisszük, hogy Európa nincs tisztában azzal, mi folyik Magyarországon? Nagyon is tisztában vannak vele, sőt. Orbán Viktor nem egy bátor ország hős vezére, hanem egy szánalmas pojáca. Az alábbi videón Frank Engel, luxemburgi képviselő szembesíti Orbán Viktort a valósággal. Azzal, hogy az Európai Parlament nem egyenlő a magyar tisztelt házzal, itt többségében nem bábok, hanem gondolkodó emberek ülnek, akik készek épeszű döntéseket hozni. Tanulságos.
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0
uploads.disquscdn.com/images/b2175ff07f66d1a56ddd00affedde7e5c9923ceecb1edac6302b8f105406c4fe.gif?w=600&h=398
uploads.disquscdn.com/images/23d585e2f5dd7d0e4d1b667e6a805bd81029d0957f0d328a716df1e811208640.jpg?w=600&h=410
Aki Én
@FLETÓ: Attól, hogy nem anyázol, még jól nyomod a propagandát. Az épeszű ember ezt már nehezen viseli indulatok nélkül. Inkább anyázz és gondolkodj.
FLETÓ
@Aki Én: Te is szuperintelligens vagy! Valakit anyázni ismeretlenül a Neten, annyi mint GYÁVASÁG!
FLETÓ
@Eladott Ország: ma 07:05: Akkor el kell menni szavazni! Egyszerű! Aki távolmarad az ne kritizáljon a következő 4 évben!
Aki Én
@FLETÓ: Te is szuperintelligens vagy! Hazug tolvajokat védeni a neten.
Na, melyik ártalmasabb?
FLETÓ
@Aki Én: Én nem mondtam, hogy változtass a saját véleményeden! Tolerálom! Ugyanezt várom cserébe, intelligens szóhasználat mellett - függetlenül attól, hogy egyesek ezt "nehezen viselik" !
FLETÓ
@Eladott Ország: ma 07.16: Hogy FRANK ENGEL mit gondol, illetve mit mond az kit érdekel - főleg azt nem, aki el sem megy szavazni! Persze ez mindenkinek a saját döntése, joga van távol maradni (semleges), kritizálni már nincs!
Aki Én
@FLETÓ: ...értem miről beszélsz, de manapság nem ok nélkül indulatosabbak az emberek.
Azt viszont nem értem, hogy ugyanakkor a közszereplő pártkatona nyilvános qrvaanyázása miért megy el a füled mellett.
Sosem magával a véleménynyilvánítással van baj, de azért ne várja senki, hogy ha hazug propagandát terjeszt, akkor mindenki vállon veregeti.
A pofátlan hazudozás, tények semmibevétele bizony több mint bosszantó Felmérhetetlen károkat okoz, olyat, amilyet egy káromkodással össze sem lehet hasonlítani.
FLETÓ
@Aki Én: Furcsa ez az attitűd! Káromkodást, főképpen anyázást mérlegre lehet tenni szemben általad vélt hazudozással?!
Indulatosabbak az emberek?! Itt kell levezetni k. anyázással (szemtől szemben szokás egymást anyázni)?! Vagy az nem bosszantó?! Nem okoz felmérhetetlen károkat?!
Aki Én
@FLETÓ: Azért jó látni, hogy még egy hithű fideszes is fel tud háborodni valamin.
Jó az értékrended :(
FLETÓ
@Aki Én: Nem most háborodtam fel, hanem amikor valaki szemtől szemben szidta a felmenőmet egy alkalommal! Megbillentettem az asztalt, megijedt... majdnem ráborult... aztán visszahúztam! Talán ő egy kicsit egyenesebb, bátrabb, hogy nem Neten hsz.-ben közölte véleményét - vállalva az arcát... Azóta csak köszönünk egymásnak (ehhez akkor ragaszkdotam), nem elegyedünk szóba, neki ez látszólag nagyon fáj! Nincs "felháborodva", érzi, hogy átlépett egy határt, de gernice van!
advocat
Egyébként az unió nagyívben tesz ránk! Csak fizet! Meddig?
Aki Én
@FLETÓ: Én a propagandistáknak személyesen is elmondom a véleményem. Speciel anyázni nem szeretek, de ha valakitől megkapom, hamar vissza is adom.
Viszont ez a ,,gerinces" szöveg elég érdekes annak fényében, hogy a fideszt véded.
Megszámlálhatatlan gerinctelen dolgot követtek már el a társadalommal szemben.
De ha már konkrétan anyázás, akkor nézd meg a nagyon fideszes Bayert.
Szóval bírom a kettős mércéteket, úgy általában.
FLETÓ
@Aki Én: Utóbbi hozzászólásomban szó sem volt politikáról!!! Emberi kapcsolatokról írtam! Sajnos így alakult... azzal az emberrel. Kész!
A propaganda eszembe se jutott, te tereled mindig a politika irányába a beszélgetés menetét... Örülök, hogy bekapcsolódtál kedves Irgalmas Szamaritánus! S ha emlékszel, én egy másik hozzászóló minősíthetetlen stílusával nem voltam megelégedve (@Eladott Ország)...
Talán neki többet segíthetsz eme minőségedben!
Aki Én
@FLETÓ: :) látom szépen megtámogattak a párttársak :)
Már megint a hiszti. Neked is elmondom, hogy ez egy nyilvános fórum. Ha nem tetszik, tiltsatok le itt is mindenkit, aki nem szimpatizál a kormánnyal.
A másik, hogy ez nem egy lelki segélyszolgálat, hanem egy politikai hír hozzászóló felülete. Tehát azon meglepődni, hogy politikáról beszélek, hááát...
Egyébként kizárólag hazug és megtévesztő propaganda terjesztése nem politikai téma?
Csak kérdezem...
Szóval a lényegnél maradva, a propagandával szemben, a káromkodás megbocsátható.
Észrevetted, hogy egyetlen felvetésemre, kérdésemre nem válaszoltál?
Aki Én
@FLETÓ: ,, te tereled mindig a politika irányába a beszélgetés menetét"

Bocs, az avatarodból kiindulva azt feltételeztem, politizálni jössz egy alapvetően politikai oldalra.
Belátom, velem van a baj.
FLETÓ
@Aki Én: ma 14.18: "Már megint a hiszti. Neked is elmondom, hogy ez egy nyilvános fórum. Ha nem tetszik, tiltsatok le itt is mindenkit, aki nem szimpatizál a kormánnyal..." Akkor ki hisztizik???
FLETÓ
@Aki Én: ma 14.27: Nem politizálok! Ezt már korábban is kifejtettem részletesen a védencednek (@Eladott Ország) is! Nézd vissza, ha érdekel! Az avatar egy dolog, bár vádolhatsz karaktergyilkossággal is, lepereg rólam!
TISZTELEM A VÉLEMÉNYED! UGYANEZT VÁROM VISSZA!
Aki Én
@FLETÓ: ...te?
Egy szónak is száz a vége. Téged nem a Bayer, Shikari, Csizmás Kondom... q...anyázása zavar, hanem egy kormánykritikusé.
Jó hétvégét!
Eladott Ország
@FLETÓ: ma, 13:25; A fidesz seggét nem ezen az oldalon kell nyalni, te szarházi geci! Elég volt belőletek és még te pofázol sajnálkozol?! A fidesz olyan történelmi bűnt követett el az országgal szemben, hogy ezt minimum börtönévekkel kell honorálni ennek a bűnöző és politikai prostituált bandának! Inkább fogd be a pofádat és a fidesz hülyéinél tartsál fejtágítást. Takarodjatok a 3,14csába! Ez nem politikai propaganda, csak az minimum, hogy bűnözőknek a börtönben van a megérdemelt helye, aki a közpénzt lopja!
FLETÓ
@Eladott Ország: megint kiborult a bili a szádból! Ez itt a gond! Keress fel egy szakembert! Baj lesz...
FLETÓ
@Aki Én: A kormánykritikus barátod polgárháborút / forradalmat akar, de nem nevezett még megy egy alkalmas embert se az ország élére a másik oladról, pedig van 5 párt is akiből lehetne választani...
Jó hétvégét!
Eladott Ország
@FLETÓ: Mi van mi nem tetszik, ha azt mondjuk, hogy bűnözők, trógerek vagytok?! Mit gondolsz ezt meddig lehet még játszani, te cinikus szarházi!
FLETÓ
@Eladott Ország: Mert én nem vagyok az!
Eladott Ország
@FLETÓ: ma, 16:02; Rendszerszintű csalással nyert a fidesz, de még így is csak 49 %-ra jött ki! Akkor miről szól kétharmados többség?! Mos jön a szopás, majd ha egy gecivel szemben 1 ellenzéki jelölt lesz, a választás minden lépésének ellenőrzése mellett! Vége lesz a kisded játéknak! Nagyokos faszkalap!
Eladott Ország
@FLETÓ: ma, 16:09; Egy hülye bohóc vagy csak és egy ingyenélő szarház majom! Az ikonod is mutatja.
FLETÓ
@Eladott Ország: ma 16.13: Akkor már inkább bohóc, mint bűnöző! :-)
Sámannus
@Eladott Ország: Nem ez a manus kurgelta a fákat tegnap, most pedig itt unatkozik?
FLETÓ
@Eladott Ország: "TECCETTEK VÓNA FORRADALMAT CSINÁLNI!"
FLETÓ
@Eladott Ország: 1 fecske nem csinál nyarat!
Eladott Ország
@FLETÓ: De jó hogy olyan sokan vagytok, a kétharmadnak tűnő, egyharmaddal a háromharmadért. Ti vagytok a többség az egyharmaddal?!
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--AgpS1U6p--/w_1160/78xZG3XkQJ5oYiMWs.jpeg
1. A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MHuNfM4p--/w_1160/78vrGiMKetqZYjMWs.png
2. A Fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere
Hiányozol már fidesz egyetemről te fecsketöbbség.
qxy
Nem lesz semmi gond a választással.
Szerintem. A Fidesz győz, mert el van döntve.
Ha nem ő győzne az alternatívák a következőek.
SZERINTEM.
,. Csalnak a szavazással Ha nem jön be,?
,.el csalják az ellenzék szavazatait. Ha nem jön be,
,.megint jönnek a fizetett migráncsok és a TEK látványosan rendet csinál Ezzel statuálva a Fidesz fontosságát.. Ha nem jön be,
,. Életbe lép a végső megoldás. mert hogy ,??? jöttek a migráncsok.
Életbe lép a szükség állapot amit az Orbán kormány tejhatalommal bíró leválthatatlan szervvé teszi saját magát.Amit senki nem válthat, nem dönthet meg .
Egy megoldás van csak.
A tökéletes ellenzék, ,. Ami sajnos nincs.
Ha lenne , az első amit tenni kell, Polt kilőkése a jog a törvény meg buktatása.
Ha nem ezzel kezdik, annak az a jele hogy az ellenzék arra hajt hogy ő is csalhasson.
Ez van.
FLETÓ
@Eladott Ország: Jók az utóbbi diagrammok! Csak nem értem, hogy mérnök létedre miért nem fogod fel a tartalmukat!
Eladott Ország
@FLETÓ: Ki óbégat a kétharmados többségről, amikor a nem szavazók táborával választást lehet nyerni. A fidesz kisebbségben van, viszont úgy pofázik, mintha ő lenne a nemzet. Sajnállak, hogy ezt nem érted, de fideszesek korrepetálását nem vállalok, reménytelen eset. Egyébként az egész választási rendszer törvénytelen, ezt több híres nemzetközi jogász megállapította ehhez még hozzájárul a rendszerszintű csalás is. A végeredmény tömeged kivándorlás, mely rohamosan nő, az ország egyre jobban leszakad még a régiótól is. Erre még büszkék is vagytok és állandóan dicsőítitek magatokat. Beszarás az egész, amilyen, cinikus, rohadt, pofátlanok, trógerek vagytok. Börtönben rohadtok meg!
FLETÓ
@Eladott Ország: Az utolsó mondatra (még ma): Én nem!
Eladott Ország
@FLETÓ: Ha a fideszt pénzért támogatod azt megértem, bár ehhez gerinc és gyomor szükségeltetik, ha viszont csak meggyőződésből, akkor javaslom, hogy keresd fel háziorvosod és gyógyszerészed, mert baj van gazdagon. Az utóbbi esetben ha meggyógyultál, remélem visszatérsz a normális emberi (európai) közösséghez.
uploads.disquscdn.com/images/23d585e2f5dd7d0e4d1b667e6a805bd81029d0957f0d328a716df1e811208640.jpg?w=600&h=410
RonaGyuri
Ez tényleg Nézőpont kérdése

de azért a derék M1-es is besegít

A magát közszolgálatinak csúfoló csatorna szakértője hosszasan fröcsög a mocskos töketlen ellenzékre, elsősorban annak reménytelen helyzetét hangsúlyozva, miközben a képernyőn ott virít a felírat: „Nézőpont: a válaszolók 46% nem akarja, hogy Márki-Zay Péter maradjon Hódmezővásárhely polgármestere” =))
Ja és így mindössze 54% szeretné!!! =))
FLETÓ
@Eladott Ország: Felébredtél?! Rosszat álmodtál???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.