Egy kampánybusz útnak indításával elkezdődött az MSZP-Párbeszéd, "a piros-zöld-koalíció" közös európai parlamenti (EP-) választási kampánya csütörtökön Budapesten.

Ezzel a menő járgánnyal indul az MSZP turnéja – 236 ezres minimálbérért kampányolnak
Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke (b-j) az "Indul a kampány(busz)!" címmel tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2019. április 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, EP-listavezető a XI. kerületi Feneketlen-tónál tartott sajtótájékoztatón közölte, "az egyetlen ellenzéki közös listán" szereplő EP-képviselőjelöltek, illetve a pártok politikusai országjárásba kezdenek, hogy népszerűsítsék a Haza. Szeretet. Európa című programot.

Elmondta, a program a szociális Európa megteremtéséről szól, amelynek konkrét céljai között szerepel, hogy

legyen 236 ezer forint a minimálbér, 95 ezer forint a minimális nyugdíj, 47 ezer forint a minimális családi pótlék. A gazdák kapjanak hektáronként minimum 95 ezer forint támogatást – tette hozzá. Kitért arra is, küzdenek az áfacsökkentésért és egy, a fiatalokat tanulmányaik elvégzésében segítő ösztöndíjprogramért.

Tóth Bertalan közölte, a kampánybusz 6-7 ezer kilométert tesz meg és több mint 100 helyszínre megy el.

Ezzel a menő járgánnyal indul az MSZP turnéja – 236 ezres minimálbérért kampányolnak

A pártelnök szólt arról is, a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztése után szerinte az MSZP-re hárul az EP-ben a magyar emberek érdekeinek képviselete.

A kampányról azt mondta, nem nagyon tudnak a klasszikus kampányeszközökkel élni. Látjuk, hogy a kormány most rendelt meg 10 milliárd forintért óriásplakátokat, nem nagyon tudunk ezzel versenyezni – tette hozzá, jelezve: személyesen veszik fel a kapcsolatot a választókkal.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője úgy értékelt,

ma egy piros-zöld szövetség a világ legtermészetesebb dolga. A "bal-zöld-szövetség" nem más, mint az egyenlőség felelősségének kiterjesztése

- hangoztatta.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke szerint európai szintű munka törvénykönyvére van szükség. Elmondta, a kampányban beszélni fognak arról, hogy Magyarországon annyi föld van, hogy 20 millió embert lehetne jóllakatni, ehhez képest emberek éheznek; annyi erdő van, hogy tízmillió embert el lehetne látni tűzifával, ehhez képest emberek fáznak.

A sajtótájékoztató végén a politikusok aktivistákkal együtt beszálltak a kisbuszba és országjárásra indultak.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyember
"Más a kampány és más a kormányzás!"
Kitől is származik ez a bölcsesség?
Ezt csak Medgyessy Péter próbálta megcáfolni, amikor miniszterelnökként első dolga volt, hogy elővegye a cetlit, amire kampányígéreteit írta és megpróbálta megvalósítani azokat (100 napos program). Bele is bukott, mert ő elsősorban úriember volt és nem politikus.
egyember
@egyember: Pontosítok: Urbán László KIJELÖLT pénzügyminiszter szájába adta, de olyan felháborodást váltott ki, hogy nem tudta vállalni és inkább Járait nevezte ki helyette. Gondol(hat)ja valaki, hogy egy kinevezésre váró alattvaló saját fejéből "pattan ki" egy ilyen súlyos mondat, ami bevezetője annak, hogy semmi nem fog úgy történni, ahogyan Ígérték? Nem Urbán ígérte, ő akkor még egy volt a sok közül.
egyember
@egyember: Láttuk, hogy o1g minden súlyos kérdésről történő parlamenti szavazás elől meglógott, hogy valaha ha szükséges mondhassa: Én kérem nem szavaztam meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.