A pártok is véleményezik, ki-ki vérmérséklete szerint.

Dagad a szlovákiai himnuszbotrány, megszólalt a magyar kormány is
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Mint azt korábban megírtuk, a szlovák parlamentben elfogadott jogszabály szerint május 15-től büntetendő annak a külföldi országnak a himnuszát elénekelni, amelyiknek a helyszínen nincs hivatalos küldöttsége.

A Magyar Hang szerint

a törvényt megszavazó szlovákiai magyar képviselők véletlenül nyomták meg a rossz gombot,

szóba került Bastrnák Tibor, a Híd-Most frakcióvezetőjének lemondása is.

Az üggyel kapcsolatban Gulyás  Gergely, a csütörtöki kormányinfón azt mondta,

a magyar kormány elfogadhatatlannak tartja az esetet.

Az ellenzéki pártok közül a Jobbik azt követeli, a kormány fagyassza be a kétoldalú kapcsolatokat Szlovákiával. Az LMP szerint uniós normákat vesznek semmibe a szlovák törvénnyel, és semmibe veszik a kisebbségek jogait.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Azt nem hiszem, hogy TÉVEDÉSBŐL nyomtak ,,rossz,, gombot, inkább már mást gondolnak az egészről és így mosakodnak !!!
A másik egy szuverén országnak joga van eldönteni mit akar hallani a saját területén, a másik meg nem nagy baj ha a Himnuszt, nem verik ugyanúgy a sárba, mint rengeteg jelképet ebben a mocskos fütyisz világban !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Azt nem hiszem, hogy TÉVEDÉSBŐL nyomtak ,,rossz,, gombot, inkább már mást gondolnak az egészről és így mosakodnak !!!
A másik egy szuverén országnak joga van eldönteni mit akar hallani a saját területén, a másik meg nem nagy baj ha a Himnuszt, nem verik ugyanúgy a sárba, mint rengeteg jelképet ebben a mocskos fütyisz világban !!!
Nessy
El vagyok maradva! Nem a két csapat országának a himnuszát kell eljátszani? Hazai meccseken nem is tudom szokták e pl. a magyar himnuszt játszani előtte? Tényleg nem vagyok "hithű magyar", mert nem szeretem a focit.
dr. prédikátor
Nézem ezt a duda köcsögöt, hát olyan szopós szája van hogy ihaj meg csuhaj!!!
papa.49
@Nessy: A válogatott meccsek esetében igen ...
Nessy
@papa.49: Akkor nem értem, mi a probléma a meccsekkel?
Azért tessen mondani, nálunk tudják a képviselők, hogy mikor mire nyomják a gombot? Sőt, mi már ott tartunk, hogy akár ott van valaki, akár nincs, a számítógép vigyáz rá, hogy meglegyen a kormánypárti többség, illetve amennyi szavazatra szükség van a törvényhez. Lásd: rabszolgatörvény elfogadása!
Sámannus
A szlovákoknak annyival több eszük van, hogy a futballcsürhéből a szart is kiverik, ha sokat kötekednek.
Clavigo
Mi közöm a Szlovákiában meghozott tôrvényekhez?
Sámannus
@papa.49: A szlovákok is tudják, hogy a futballhuligánok közt van a legtöbb orosz ügynök. Ezek a szurkolók olyanok,mint 2006-ban nálunk voltak, kiképzett zavargáskeltők, putyinpincsik és hazaárulók. Remélem Európa ráébred mit művelnek az oroszok. Orbán receptje ez, nem pedig az ő tudása, vagy tehetségén van a hangsúly, hanem az orosz ügynökök elfedését igyekszik elérni a futballhuliganizmus támogatásával is. Ha majd ezzel felhagy akkor militáris orosz jelenlét következik.
Eladott Ország
Igen, ott volt mindenki, aki számít, hiszen a MOL 2 millió eurót (mintegy 600 millió forintot) vállalt a stadion felújításából és úgy gondolom, nem kérdés, hogy TAO-támogatásról beszélünk, ami egyedül az Orbán nevű szerint nem közpénz. Aki szerint meg de, az mocskos kommunista. Nade a tudósítás gyöngymondataiból idéznék pár kimagasló finomságot: 7000 magyar szív egyszerre dobbant a csallóközi DAC-stadionban; a stadion a MOL Aréna nevet kapta, amely jelképesen a magyar határ egyfajta kitolását is jelentheti a Csallóközre; a helyiek még az építkezésre is kijártak, és ez a létesítmény nekik templom és kulturális központ is egyben; a magyar kormányfő nem bújt el a stadionban, nem is volt megközelíthetetlen, többen is fotózkodtak vele a nézőtéren. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/11/20161119-fot_7595.jpg
Nem tudom, hogy az egységnyi fotóra hány év letöltendő börtönbüntetés járna, de jó látni, hogyan ível át a határokon magukat hazafiaknak tartó maffiózók futball iránti feltétlen rajongása, amely nem ismer lehetetlent. Az kicsit érthetetlen, hogy Lölö miért nincs rajta a csoportképen, és mivel Rogán sincs rajta, Csetényi Csaba Pasa parki ismerős jelenléte talán hírértékűnek nevezhető. Ez a határokon átívelő magyar politikai-gazdasági elit. A stadionépítő arisztokrácia. Amelyik milliárdos üzleteket köt a magyarok feje felett, és amelyik szó szerint nem ismer határokat, ha stadionokról van szó. Mindent elmond a határokon átívelő nemzetegyesítésről, hogy kétes múltú és jelenű figurák milliárdos stadionok lelátóin köpködik a szotyolát és üzletelgetnek. A nemzet felemelkedéséhez már nem elég a magyarországi kismillió stadion, exportálni kell a stadionépítési kultuszt. A milliárdos közbeszerzések lenyúlásának árnyékában nyolcadrangú futballmeccseken dől el egy hülyére vett nemzet sorsa. Már csak Pharaont kellett volna valahonnan előkeríteni és teljes lenne a kép. Nagy dicsőség ez, tényleg. Hatalmas dicsőség, mint az 1,6 százalékos nyugdíjemelés.
Sámannus
@Eladott Ország: A tao támogatás közvetlen orosz kifizető technika. Orbányi máshová nem számol el vele csak putyinéknak.
tudode
Tragédiája az országnak, hogy a "falusi/vásott kölök" a gyALÁZATOS szolgálai idejének legalább 90%-ban a PÁRTTITKÁRI rongyolódó sipKÁJÁBAN végzi.
.
Mit tehetnek az ŐFENSÉGÉT szolgáló fiatalok, "HA NEM VISELKEDNEK TISZTESSÉGESEN" a pátriárKAKA lő rájuk!
.
Hogy mit össze vacakolnak EZEK a zászlókkal, egyéb JELKÉPEKKEL, miközben a tagállam HATÁSKÖRÉBE tartozó ALRENDSZEREKET az elhivatottság tartja össze úgy, ahogy .. e m b e r t e l e n ű l!
.
Nem szeretne ez a HAL FEJ BEJ Lázár sorsára jutni!
Rakovszky
A DAC elnökét ki kéne nevezni tiszteletbeli magyar kozulnak.
Evvel az a helyzet állna elő, hogy minden meccsen képviselve van a magyar kormány, tehát lehet a himnuszt énekelni‼
namihami
@Rakovszky: Ahhoz, hogy konzul (tiszteletbeli pláne) lehessen valaki, ahhoz a fogadóország beleegyezése is kell. Csak a viktori trükközés ehhez kevés.
Ez így bukta. Egy mondat a szlovákoktól és vége. És még indokolni se kötelesek az elutasítást. A nemfogadáshoz még egy selmeczizés (csak) se kell.
Eriksson
Nem értem némely szomszédos ország kisebbségi politikáját.
Itt, Magyarországon egyetlen kisebbségnek sincsenek korlátozva a jogai, semmilyen tekintetben. Bármelyik azt énekel, azt tesz vagy mond, és olyan nyelven amilyenen akar. Sőt vannak többnyelvű iskolák, bármely népcsoport választhatja az oktatást a saját anyanyelvén.
desiro
gergőke mi a f@szt pofáztok ti bele mások belügyeibe?
Fel sem merül bennetek a szar keverésetek?
Rakovszky
@namihami: A belegyezés megszerzése a doplomácia dolga!
Ahol a magyarok nagyobb létszámban élnek, ott természetes a konzulátus!
namihami
@Rakovszky: Ha meg akarja adni a fogadó állam. Ha nem, akkor megszakadhat a Kukori, akkor se lesz egy fociklubos ottani senkiből az adónk által támogatott konzul. Se tiszteletbeli, se tiszteletes.
Desischado
Mások magánügyeibe nem kéne beleugatni! Én már semmin sem csodálkozom, nyilván arrafelé is jóhírünk van sajnos.
Eladott Ország
Orbán Viktor: Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2092/20924/209249/20924954_0517c5612057b53c3cd583a5f17c7d75_wm.jpg
Ezt az elmebeteg kerti törpét már senki nem veszi komolyan. Az is hazugság amit kérdez, nemhogy amit mond.
Várják már Graz-ban a G-kezelőben. Ideje lenne indulni.
uploads.disquscdn.com/images/a6a06123bc7ca42d96e574d43b2000339e74a84a91c909339ba9a2fc89816b2b.jpg?w=800&h=486
Rakovszky
@Eladott Ország: ti balos álliberális anarchisták adtátok el az országot és még azt is megpróbáljátok elrabolni tőlünk ami még megmaradt!
Gondolom a németek hűséges kiszolgálói vagytok, és őket akrjátok az ezer éves álmuk - a Kárpát-medence - megkaparintásához segíteni
Rakovszky
@desiro: @Eladott Ország: @Eladott Ország: A határokon kívüli magyarok ügye nem más országok belügye, hanem Magyarországé!
Miképp fogsz írni, ha Franciország jó része már egy iszlám kalifátus lesz, benne nagyszámú franciával akiket a muzulmán kormányok zaklatnak és a "még" megmaradt Franciaország kormánya meg akarja védeni őket⁉
advocat
@Rakovszky: Esetleg idegben jártas szakorvos?
Eladott Ország
@Rakovszky: ma, 11:17 és 11:21; Franciaország soha nem lesz iszlám kalifátus. Én nem vagyok a szóhasználatoddal élve "balos álliberális" , de politikai prostituált/fürdőskurva sem, mint a fidesz, aki ráadásul még az anyját is eladná öt fillérélt.
uploads.disquscdn.com/images/4210c755b700970fad2694843aa370f26fc1bb006f826657f0fe12ff7c1b2f91.jpg?w=600&h=334
Ronin2
Nem értem,miért háborognak a szlovákok?!
Mi is "udvariasan",izomból énekeltük a szlovák himnuszt.
Már ahogyan mi ismertük..:D:D
www.youtube.com/watch?v=sTzKeAeu7Pk
Yoda69
Magyarországon nem a kisebbségek jogai csorbulnak, hanem a magyaroké

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.