Mintha nem lenne holnap, úgy költi a közpénzt a kormány propagandaplakátokra. Az összesítés szerint az év első három hónapjában minden nap 100 millió forintnál többet költöttünk csak erre.

Dübörög a propaganda: naponta 100 millió adóforintot költ a kormány plakátkampányra

A Rogán Antal irányítása alatt álló Miniszterelnöki Kabinetiroda a napokban adott újabb 10 milliárdos megbízást az állami kommunikációs munkákat lebonyolító ügynökségeknek, hogy nehogy elakadjon az állampolgárok és a külföldi szervezetek megfelelő tájékoztatása arról, mire készül a kabinet. A megbízás mérete annyira nem meglepő, hiszen legutóbb is épp ekkora összegre szerződtek le, az időzítése azonban igen. Az előző tízmilliárdos keretről ugyanis kevesebb mint három hónapja szerződtek, azaz nagyon úgy tűnik, hogy az év eleje óta napi 100 millió forintnál is többet költöttek a kormány tevékenységének promotálására.

Bár Rogán Antal tárcája korábban sem spórolt, ha a kormányüzenetek állampolgárokhoz való eljuttatásáról volt szó, az elmúlt három hónap napi bő 100 milliója így is kiugró. Az első ilyen kampányról még 2016 végén kötöttek szerződést, azóta pedig összesen – a mostani 10 milliárddal együtt – 66,6 milliárd forintot szánt a kormányzat ilyen célokra. Ez az Országos Mentőszolgálat másfél évnyi költségvetése, és nagyjából 4 milliárddal annál is több, mint amennyit 2018-ban a gyesre betervezett a kormány.

A hatalmas összeg azonban naponta csak 65 millió forintot jelent, azaz kevesebb mint kétharmadát a mostani költésnek.

Forrás: g7.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ennyire ostobák a szavazóik, hogy naponta reggeltől, estig szemük előtt kell lenni a plakátoknak, minden tv műsorban 15 percenként be kell mutatni, levelet kell küldeni, amit ha lehet tartsanak a szemük előtt?
Ennél még a komplett hülyék is magasabb szinten vannak, mert azoknak elég valamit háromszor elmondani!
Miközben nyafognak a hívek a rendelőkben, a piacon, a patikában, a boltban,a magas szolgáltatási árak miatt, erre a pénzkidobásra boldogan tapsolnak! Tényleg, az emberi hülyeség végtelen!
cikicakk55
@Nessy: Szerintem senki nem tapsikol örömében( persze az agy mosott kb 1 milliót leszámítva),hogy a stadionok és a túlárazott tenderek mellé,még milliárdokat költ az állam a kampányra. Ez egy felesleges dolog.Aki benyalt Viktorovicsnak,azoknak nem kell már a plakát,hisz minden nap vele kelnek és vele fekszenek. Akik már a nevétől is hányingert kapnak,azoknak nem jön meg az életkedvük a plakátok láttán,inkább a düh forr bennünk,hogy már megint mennyi pénzt hajigálnak ki az ablakon. Még a híveik is jobban örülnének,ha a plakátra költött pénzeket rájuk költené a pohos,elvégre hűségesen nyalnak reggeltől estig. Ez a plakát özön mindenkinek bosszantó,tök mindegy melyik oldalról nézzük.
papa.49
Abból a pénzből amit a plakátokra, meg a levelezős konzultációkra elköltöttek az elmúlt 8 év alatt az EGÉSZSÉGÜGYET TELJESEN RENDBE LEHETETT VOLNA HOZNI !!!
Desischado
@Peller Anikó: Ani, a számból vetted ki a szót! Épp ezt akartam én is írnmi! Hozzáteszem, koporsóra költsék az utolsó fillérig!

@simmering73: Egyetértek! hogy szakadna rájuk az ég!
Aki Én
Béla Sándor Lakatos fészbuk:

Egy kis struccpolitika és boldogabb a világ...
Elképesztő, hogy van ember e földön, akinek ez tetszik :(
Vagy olyan buta, hogy nem érti?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.