Vádat emeltek a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen.

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség a pécsi Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen – közölte a Tolna megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Magyar Pál közleményében azt írta: a vádlott 2014. március 7-től látta el a cégvezetői tisztséget, és pozíciójából adódóan a gyár területén ellenőrzés nélkül közlekedhetett.

Ezt kihasználva 2016. április 26-án több mint 11 millió forint értékben porcelán termékeket tulajdonított el a pécsi gyár területéről.

Vádat emeltek a Zsolnay vezetője ellen – 11 millió forintnyi porcelánt vitt haza a gyárból

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A porcelánok egy részét a vádlott a gyár különböző részein önkényesen vette magához, majd onnan ellenőrizetlen módon kijuttatta. A termékeket a nyomozó hatóság a vádlott lakóhelyén lefoglalta.

A többi áruhoz úgy jutott hozzá, hogy valótlan tartalmú selejtezési jegyzőkönyveket írt alá, a rajtuk szereplő porcelánokat az üzem egy olyan raktárába vitette, amihez kulcsa volt, majd gépkocsival elszállította.

A férfi emellett valótlan tartalommal adott ki egy minőséget tanúsító nyilatkozatot egy budapesti épület tetőrekonstrukciójához megrendelt mázas tetőcserepekről, illetve más kerámiatermékekről.

A szekszárdi ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül börtön-, valamint pénzbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától való eltiltást, továbbá a gazdálkodó szervezetek vezetésére kiterjedően a foglalkozástól határozott időre eltiltást és vagyonelkobzást szorgalmaz a Pécsi Járásbíróságnál – írta a főügyész.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
@Clavigo: Valószínű éli világát, csak most hallgatnak róla mint a flóriról.
papa.49
@terlasz: @emerencia: Mivel ő is nertag, tehát most váltás lesz, és valamiért kihullott a pikszisból !!!
terlasz
@papa.49: Újabb fejlemény!
A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. péntek délután sajtóközleményt adott ki: a Zsolnay szerint hamisak a vádak.

index.hu/gazdasag/2019/04/05/porcelant_lopott_a_zsolnay_cegvezetoje_az_uzembol_bortont_kaphat/
papa.49
@terlasz: Ebből is látszik ,,valakinek,, nagyon kell az a poszt !!!
advocat
Ekkora lopásért ennyi jár. Lopjon többet! Állítólag nincs meg egy darab sem. Lehet, hogy nem is lopott, csak így lehet kitenni? És s tulajdonos, mit szólt?L Mert a gyár a szír Bachar Najarié? (Órapláza) Nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.