Diákoknak küldött szexuális tartalmú üzenetek miatt ítéltek el egy fővárosi tanárt.

A bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a fővárosi általános iskolai tanárt, aki a diákjainak szexuális tartalmú üzeneteket küldött – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlott egy 48 éves férfi, aki pedagógusként dolgozott egy XVI. kerületi általános iskolában, ahol az egyik lánynak rendszeresen, egy másiknak pedig többször szexuális tartalmú, felhívást is magában foglaló szöveges üzeneteket küldött.

Túl szexi vagy, felhergelsz, úgy megölelnélek

– ilyen és ehhez hasonló sorokkal sokkolta a diáklányokat.

A vád szerint a 2016 februárja és 2017 májusa között rendszeresen, legalább 100 alkalommal küldött üzenetei közvetlenül vagy átvitt értelemben utaltak szexuális cselekményekre.

A vádlott, miután az igazgató közölte vele, hogy az üzenetek küldésének ténye a tudomására jutott, feljelentést tett. A valótlan tartalmú feljelentésben a tanár azt állította, hogy ilyen üzeneteket nem küldött, ha mégis az ő profiljáról küldték ezeket, akkor ismeretlen tettes azt feltörhette. A félrevezető feljelentés alapján nyomozás is indult.

A férfi ellen az ügyészség két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, és a hatóság félrevezetésének vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, amely az ügyeket egyesítette.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett. A férfit 2 év – végrehajtásában 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség fellebbezése alapján a másodfokú bíróság az ítéletet jogerősen súlyosította annyiban, hogy a vádlottat öt évre eltiltotta a tanári foglalkozás gyakorlásától – írták.

Forrás: MTI, Blikk

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Commenter: Utáltam a cocilizmust de talán nem is volt olyan rossz az ISKOLAKÖPENY !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Ismerek egy tanárnőt, aki azért választotta ezt a pályát, mert nem bírja a gyerekeket...
Commenter
@Horizont: Itt mindenkit csak felfüggesztenek, örökre eltiltás ritka mint a fehér holló.
Aki Én
@Commenter: De akkor függesszék fel rendesen...
papa.49
5 év után megváltozik, én ezt nem hiszem !!!
Commenter
@papa.49: kb úgy, mint a pedofil papok...
Commenter
@Aki Én: EU-s országban ilyen rendes felfüggesztés nincs.
papa.49
@Commenter: Ebben az esetben elég kár !!!
papa.49
@Horizont: Az bizony és az ilyet örökre el kéne távolítani a gyermekek közeléből !!!
qxy
Én azért utána járnék a dolognak rendesen. Mert ugye manapság a felsős lányok némelyik úgy néz ki mint egy rutinos kúrva . Nem csodálkoznék ha a lányok heccből provokálták volna a tantó bácsit. Na meg ha nem akar észre venni akkor olyat mutatok neki hogy kénytelen lesz oda nézni. és ha netán ad egy egyest akkor a lányok is meg tudják írni ezeket az üzeneteket kibaszásból.Esetleg be is pucsítottak a tantó bácsinak.Mert hogy na? lányok ki meri meg tenni?
Mert tegyük hozzá, hogy a mai lányok hamarabb fognak faszt mint fakanalat és erre büszkék is.
Tisztelet a kivételnek annak a kevésnek.
űEzzel nem a tanárt akarom védeni, de netán így lenne ami szerintem 80 % ba igen, akkor kurva nagyot szophatnak a kis ribik.
Commenter
@papa.49: Amerikában szinte minden napra akad egy ilyen hír. Nemre tekintet nélkül molesztál a tanár, de ott börtönbüntetést kap! Nem tudom vannak-e olyan pszichológiai tesztek amiket a felvételi vizsgán be lehetne vetni, hogy szűrjék ki a pedofil jelentkezőket. Amerikában az első ilyen nagyobb port kavart eset azé a tanárnőé volt aki 13 éves diákjával kavart. Leülte a börtönbüntetést, majd ő és a fiú összeházasodtak, gyerekük is született íme az amerikai hepiend. Ilyen is van.
papa.49
@Commenter: Utáltam a cocilizmust de talán nem is volt olyan rossz az ISKOLAKÖPENY !!!
Commenter
@papa.49: Gondolj az angol iskolákra. Ott a mai napig van iskolai egyenruha, az "iskolaköpeny" ennek volt a kommunista változata...lehet így is mondani.
papa.49
@Commenter: Azért a qxy. is igaza van némelyik kiscsaj úgy ,,öltözködik,, mintha épp a kupiba készülne beállni, ez persze nem menti a tanárt !!!
Commenter
@papa.49: kihívóan öltözködik és viselkedik, lehet, de ahogy írod nem menti a tanárt. Egyik felet se menti ha a diák még észre is veszi, és bátorítja ezt a viselkedést.
papa.49
@Commenter: De a diák még GYERMEK a tanárnak legyen esze, hogy hárítsa finoman, sértés nélkül az ilyen ,,felkínálkozásokat,, !!!
Commenter
@papa.49: ennek a tanárnak nem volt...és a hozzá hasonló többi tanárnak sem. Ez is tabu, mint az orvos beteg kapcsolat, van ami nem megengedhető...
papa.49
@Commenter: Ismerek egy tanárt, annyi idős mint én, a gimiben tanított matekot, neki volt egy tanítványa aki ezt eljátszotta, a srác megvárta míg a leányzó nagykorú lett akkor jöttek össze és azóta is együtt vannak, ennek kb. 30 éve...
Na az igazi szerelem volt de kivárták ...
Commenter
@papa.49: ez más, amit mondasz. Amit ez a másik tanár tett az zaklatás volt.
papa.49
@Commenter: Ebben egyetértünk ez zaklatás volt...
szep napot
Jo mondjuk az also tagozatos tanar ba vedelmere legyen szolva a negyedikes Lakatos Carmenka es Orsos Jenifer mar 26 evesek.
qxy
@papa.49: Na meg az anya tehet róla. Ismerek is ilyen " anyukát" aki már ötödikes kislányát, smink nélkűl el nem mehetett az iskolába. Ma olyan húszon éves a kislány és a bőre a dekoltázsa, valami iszonyat. , Már nem mer a barátja előtt meg jelenni smink nélkül.Mondtam is hogy kurvának akarnak kinézni, és sikerül is , ha meg valaki le kurvázza akkor meg vannak sértődve.
qxy
Na meg, ez is meg történt.
" Alternatív iskola, az egyik kölök, a markába hokizott ki ment és oda baszta a táblára úgy hogy fele a tanárnőre esett. A tanárnő nem szólhatott semmit, mert akkor azt nem szabad ugye. Na másnap előadásom volt, be mentem az iskolába az osztályba és az egész osztály előtt meg szégyenítettem a kis gecit. Kinevette az osztály a menő csávót. Másnap az apa jött be és ki verte a balhét. Mert " A törvény szerint én vagyok a hibás. Na azt is ki osztottam szépen megaláztam a tanári kar előtt. Igen, ezt sem szabad csinálni. Csak azt amit a gyerek akar mert igaza van. Mondtam is. ha tanár lehetnék, adnák a szülőknek értekezleten az tuti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.