A magyar gazdák és feldolgozók számos kihívással néznek szembe, azonban a helyzet nem reménytelen. A fogyasztókon is sok múlik.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Lassan minden "kinai gagyi" lesz az ország boltjaiban.Közben a műkörmösök reszelgetik a körmeiket a mg.területalapú támogatásokból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A kormány figyeljen már oda hogy ne juthasson ide a szar kínai occsó" paprika! Védővám kellene a magyar paprika előnyére.
tulipan
Esélye? Há', nannááááááá! Különösen akkor, ha a boltokban a kinait átöltöztetik magyarrá!!! a múltkor vettem ilyen foghagsymát :))))))))
kereső
Lassan minden "kinai gagyi" lesz az ország boltjaiban.Közben a műkörmösök reszelgetik a körmeiket a mg.területalapú támogatásokból.
1magyar
Kínai fokhagymát savanyítottam és az összes megkékült. Állítólag ehető, de ott állnak kidobás előtt, mert nem merem enni.
papa.49
@kereső: Azokon a földeken amelyiken még 2010 körül öntözéses technológiával termeltek zöldség növényeket ma már csak olaj napraforgó, olaj repce, esetleg kukorica, vagy gabona terem!!!
Én a környékünkön lévő földekről beszélek évekkel ezelőtt Szentes, Kunszentmárton, Öcsöd, Mezőhék, Kungyalu, Tiszaföldvár, Martfű, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Kengyel Bagi major, Tiszatenyő, Mezőtúr, Szarvas, Békésszentandrás, stb. környékén ilyen tájt már végeláthatatlan fólia sátrak voltak láthatóak, ma csak elvétve találni ilyent !!! Az öntöző berendezések (önjáró) eltüntek a földekről !!!
lusta
A Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mindenkit, aki nem NER kompabilitis, tönkre tesz. Országos barátom a Vajdaságból nagyon finom őrölt paprikát hozott nekem. Ott még a NER keze nem nagyon matat, bár próbálkozik.
vacsi
@1magyar: Én soha nem veszek kínai árut, gagyik: a cipők, ruhák, fokhagyma, paprika, bármi, amihez hozzányulnak. Viszont akinek jó, az vegye...
tulipan
@durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: Te, repedt agyú,szerencsétlen kretén, narancsos seggyaldosó, vérmeleg, gyerekek réme, pedofil szaros pofájú. náci félfaroknyi Sügér! Vedeljétek csak a narancsos brancsotokkal a bányalóvizeletpáleszt! Mást úgyse tudtok, undormány takony, csatornába való, büdös Kulák!,Milyen jót tenne a szétrepedt agyatoknak, ha kiállnátok együtt a napra, ami most nincs!!... na ponyt te (?), az a rettenet 30IQ-s bányatudor, akinek meg ?... A messzi Pilis-Hegységben van , Ócsa is ? Föciből csak karó ? éppen te lennél, ki osztaná megint az észt ? ... bányás-tárnás ? Picsogoként kb 1000km -ről ? Plusz 1 moslék Ajakú ? azt egyszer fürödjél már le !! de fogat is mossál, mert igen bedes, gyomorszagú leheleted ?mégtán a a bámyakecód levegője is? Igaz 10 emelet mélyben?
_3013
_30011
kereső
@papa.49: Te is tudod, hogy az efféle termelés nagyon idő-és munkaigényes.És nem elhanyagolható az energia igénye-viz,hő-ami igen költségessé teszi a termelést. És a "rezsicsökkentésnek hála" ezek a termelők a megemelt energia árakat kötelesek fizetni, amit a rezsicsökkentéssel egyidejűleg emelt meg a kormány- azaz ezzel is önmagát fényezi,miközben máséval veri a csalánt.
Mostanra meg már az a helyzet,hogy aki értene hozzá, annak nincs földje-aki meg nem ért hozzá,és csak a pizt látja annak meg van.Azt meg tömegtermelésre hasznositja, mert a fajlagos ráforditás ott a legkisebb.
papa.49
@kereső: Ezzel én is tisztában vagyok, csak mivel mostanság erre felé élünk látom azt ahogy minden megy tönkre, erodálódik az Alföld valamikori mezőgazdasága ..
Például a nejem nagyszülei öcsödiek voltak, és kertészettel foglalkoztak már a háború előtt is, Öcsöd, meg Kunszent között van egy csatorna ami a vizet biztosította vagy 500, 800 hektárnyi földre a két partján, és tudod ezt a csatornát a Kőrös szabályozásakor ásták !!!
Ugyanilyen van még a 44 főút mellett Békésszentandrásnál is meg Szarvasnál is !!!
A szomorú az hogy ezeken a földeken is olajnövényeket termelnek csupán !!!
Aztán hozzák be az országba Franciaországból a krumplit, megy Lengyelországból a hagymát !!!
Az agrár miniszter meg mindenről pofázik csak erről nem !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.