A Terrorelhárítási Központ és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály több helyszínen, összehangolt akciósorozatot hajtott végre. Új pszichoaktív anyaggal való visszaélés gyanújával hét embert vettek őrizetbe a hajdú-bihari nyomozók Hajdúhadháza környékén.

Rajtaütöttek a rendőrök a drogdílereken

Fotó: Police.hu

A Hajdúhadházi rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy többen új pszichoaktív anyagot árusítanak a városban. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2019. április 4-én több helyszínen, összehangolt akciót hajtottak végre.

A TEK műveleti egységei Bocskaikertben és Hajdúhadházon összesen hét személyt fogtak el, míg a Cívis Közterületi Támogató Alosztály két debreceni lakost kerített kézre.

A nyomozás adatai szerint R. András bocskaikerti otthonában készítette a tiltott anyagot, amit aztán élettársával és annak gyerekeivel több személyt irányítva, bűnszövetségben terjesztett a megyében. A megalapozott gyanú szerint az R. Andrástól vásárolt anyagot Sz. Zoltán és barátnője a megyeszékhelyen értékesítette, majd a befolyt pénz egy részét visszafizették a bocskaikerti lakosnak.

Az ügy részleteinek felderítése során a nyomozók látókörébe került két hajdúhadházi lakos is. V. Ferenc és Sz. Ferenc a gyanú szerint szintén az R. Andrástól szerzett tiltott szerrel kereskedtek.

A gyanúsítottaknál tartott kutatások során a hajdúhadházi nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Bűnügyi Technikai Osztály munkatársaival közösen több tucat adag, alufóliába csomagolt – az elsődleges szakértői vélemény alapján – új pszichoaktív anyagot találtak, ami mellett több millió forint készpénzt, átalakított lőfegyvert, gázriasztó fegyvert és a tiltott szer terjesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le.

A nyomozók V. Ferencet, Sz. Ferencet, L. Tamást, B. Andrást, Sz. Zoltánt, R. Andrást és élettársát őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. április 5-én elrendelt.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást.

Police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A film végén a légpuska látványa meggyőzhet mindenkit,mily nagy szerencse,hogy a tek létezik?
Van olyan ország ahol a légfegyvert úgy kezelik,ahogy azt a normális embernek illik.
"Bevásárláskor;felvágott,tej,kifli,kifelé menet el ne felejtsek egy légpuskát is venni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.