Az LMP a multik Európája helyett az emberek Európáját építi – jelentette ki a párt társelnöke egy szombati, budapesti sajtótájékoztatón.

Demeter Márta: az LMP az emberek Európáját építi

Fotó: Demeter Márta / Facebook

A párt uniós aláírásgyűjtését elindító eseményen Demeter Márta a májusi választás tétjének nevezte, hogy lesznek-e az Európai Parlamentben olyan emberek, akik a valódi magyar érdeket képviselik. A politikus leszögezte, hogy Magyarországot és az Európai Uniót is fel kell készíteni a 21. századi kihívásokra.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a multinacionális nagyvállalatok a profit érdekében lényegében "leuraltak országokat, leuralták a politikát és az embereket is". Demeter Márta azt mondta, el kell érni, hogy ne csökkenjenek a Magyarországnak járó uniós források. Az európai minimálbér bevezetésének szükségességéről beszélő képviselő kijelentette, pártjuk azért is harcolni fog, hogy a multinacionális cégek helyett a hazai kis- és közepes vállalkozások kapjanak támogatásokat. Ezek a cégek arányaiban sokkal több munkahelyet képesek teremteni, mint egy-egy nagy multinacionális vállalat, és ez a gazdaságpolitika képes megállítani az elvándorlást – közölte.

Az uniós forrásokból arra is fordítani kell, hogy tiszta legyen a levegő és a víz, valamint meg kell valósítani egy érdemi, fenntartható hulladékgazdálkodást – hangsúlyozta a társelnök.

Az LMP egy zöld, egy fenntartható és biztonságos Európáért dolgozik, amelyben a Közép-európai országok érdekeit legalább annyira lehet érvényesíteni, mint az alapító tagállamokét – összegezte a politikus.

A sajtótájékoztatón részt vett az LMP EP-listavezetője is, aki azt mondta, hogy nem csak Magyarország, de egész Európa a klímakatasztrófa nyomása alatt van. Amikor a miniszterelnök "stratégiai szövetségesei", az autógyárak azért "kartelleznek", hogy ne kelljen megvalósítaniuk a kibocsátáscsökkentési célokat, akkor Orbán Viktor megvédi ezeket a cégeket – fogalmazott Vágó Gábor.

Európát és Magyarországot foglyul ejtették a "klímabűnöző nagyvállalatok", az LMP-nek pedig az a feladata, hogy kiszabadítsa az országot és a kontinenst ezeknek a cégeknek a fogságából – jelentette ki a politikus.

MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
lehet más a majolika?
Na neeee.
Még viccnek is gyöngécske.
arcmás
A mostani adatok alapján még a parlamentbe sem jutnának be.
Ez nem szuperzöld.
Nessy
Pont most tesznek róla az LMP, a Jobbik, a minipártok, hogy maradjon minden, úgy ahogy van kis hazánkban. Azt könnyű mondani, hogy adjon az eu több pénzt! De hogy itthon az a haverok zsebében köt ki, miközben gazdasági fejlődést , és egyáltalán talpon maradást a multik jelentenek, az már nem jut el a tudatukig!
kereső
Márti!,ha majd nem különcködtök a főpolgálmesteri választással, akkor talán el is hiszem.
Sámannus
Nemá he, ellopod a pohos dumáját? Remélem a fütyiszt húzzátok le vele. Még jó is hogy kiszálltok mert nem ti vagytok a baloldal. Ti csak a lakáj szarkavarók vagytok.
Madácsi Pali
Azt elfelejtette hozzátenni, hogy Orbánisztánban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.