Egy német start-up cég, a Leaf Republic levelekből készült tányérral veszi föl a harcot a műanyag használati tárgyak ellen.

Eldobható tányér levelekből

A levéltányér biológiailag lebomló, vegyszer- és ragasztóanyag-mentes és ugyanazt a kényelmet nyújtja, mint az eldobható műanyag- vagy papírtányér.

Az emberek kényelmét szolgáló eldobható műanyagtányérok és evőeszközök világszerte nagy mennyiségű hulladékkal terhelik a lerakókat és a környezetet is. A német Leaf Republic start-up cég levelekből készült tányérai ugyanezt a kényelmet szolgálják, környezetterhelés nélkül. A „feltalálók” az ötletet a bennszülött népektől vették, akik évszázadok során különböző természetese anyagokat, leveleket, kérgeket használtak az ételek szervírozására. Három éven át tartó kutatómunka után öltött testet az ötlet, és közösségi finanszírozásból tervezik a piaci bevezetését.

A levéltányér teljes mértékben természetes anyagból, nagy öltésekkel egymáshoz varrt vart levelekből áll.

Eldobható tányér levelekből

Három rétegű, a két levélréteget középen szilárdságot adó pálmarosttal tapasztják össze, magas nyomású présgéppel. A levelek természetes viaszrétegének köszönhetően vízálló, nem ázik át, mint a hagyományos papírtányér. Anyaga kellemes, selymes tapintású.

A termék 18 hónapig tartható minőségromlás nélkül az üzletek polcain, használat után 28 nap alatt bomlik le teljesen a talajban.

A divatos formatervezésnek és a levelek természetes fényes zöld színének köszönhetően nagyon mutatós is, igazán feldobja a kerti grillezést. A termékről, a gyártási folyamatról a Leaf Republic honlapján tájékozódhatunk. A projektet a kickstarter.com oldalon keresztül támogathatjuk.

Magyar Mezőgazdaság

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.