Az MSZP-Párbeszéd szombattól óriásplakátokon hívja fel a figyelmet a szociális Európa megvalósítását célzó programjára, hétfőn pedig elkezdi az aláírások gyűjtését az európai parlamenti választásokon való induláshoz.

Így indítja EP-kampányát az MSZP-Párbeszéd összefogás

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, EP-listavezetője elmondta: országszerte 300 óriásplakáton és 200 city light poszteren hirdetik az MSZP-Párbeszéd közös listáját. Kitelepülések is lesznek, folytatják a Magyarország európai uniós tagsága mellett kiálló aláírásgyűjtésüket, hétfőtől pedig az induláshoz szükséges aláírásokat gyűjtik.

Az MSZP elnöke szerint a Haza, szeretet, Európa! című programjuk a magyar érdekek képviseletéről szól, valamint arról: nem ellenségei akarnak lenni az EU-nak, hanem együtt akarnak működni az európai népekkel. A szociális Európáért, a közös uniós minimálbérért, minimálnyugdíjért és minimális családi pótlékért küzdenek.

Tóth elmondta: nem hisznek a nemzetállamok Európájában, mert az arról szól, hogy a nemzetállami populista, már-már szélsőjobboldali erők a saját hatalmukat akarják megőrizni leépítve Európában a fékek és egyensúlyok rendszerét.

Minél több közös szabály kell, amelyek garanciát adnak az európai, köztük a magyar polgároknak, hogy a megélhetésük, az életkörülmények javulnak.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője azt mondta: Európa előtt komoly feladatok állnak, a miniszterelnök beszédéből pedig kiderült, hogy a magyar kormánynak erről elképzelése sincs azokra nem rendelkezik válaszokkal.

Szerinte az egyik ilyen nagy kérdés az európai integráció folytatásának mikéntje, erről Orbán Viktor semmit nem tudott mondani. Ugyancsak ilyen fontos kérdés az európai szociális modell megőrzése és megerősítése – tette hozzá. Közölte, az EU-nak szembe kell nézni a globális környezeti krízis kihívásaival is.

Az EP-választáson történő induláshoz 20 ezer aláírást kell összegyűjteni.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Részemről a fáklyás menet!
.
Hiszen 2012 óta közjogilag .. É R V É N Y T E L E N Ü L .. kotlanak úgy a KALÓZÓK, mint a megélhetési ellenzéke!
.
Erről van szó:
.
----- Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
.
Ez van POLGÁRTÁRSAK!
.

.

.
Csizmás Kond
Ezek ismét kollektivizálnak...csak világosabb-pirosban.
justhpeter
Hát... ha találnék közöttük egy ismeretlen nevűt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.