A kommunista diktatúra megakadályozta a kiskorúak bántalmazását, de Nyugat-Európának nem volt ilyen szerencséje – véli Veres András. „Nem titkolóztunk, mert nincs miért” – a Népszava ezzel a címmel közölt interjút szombaton Veres András püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökével. Nem egészen egy héttel korábban jelent meg a 444-en az első átfogó magyar írás a katolikus egyház gyerekmolesztálási ügyeiről, amelyhez Veres András a rá bízott győri egyházmegye adataiból semmilyen információt nem közölt, ahogy az MKPK sem válaszol évek óta senkinek, aki a szexuális visszaélések számáról kérdez. „Nem is érzem szükségét”

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Maga a cikk is remek darab,

de az igazi, az az ahogy a statisztika visszanyal

Urfi Péter írt a tegnapi 444.hu-ban egy érdekes cikket „A püspöki kar elnöke szerint a liberalizmus miatt molesztálnak olyan sok gyereket a papok” címmel. Már magában a tények felsorolása is remek bizonyíték arra, hogy mi a helyzet. Mind az érintett területeken, mind pedig annak hazai kezelésében.
Azonban a cikk igazi gyöngyszemet is rögzített, beszámolván arról, hogy „Veres András püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökével” készült szombati interjúban több más – sőt elsőre sokkal érdekesebb és elborzasztóbb – kijelentése között mondott valami izgit is. Tudta közölni, hogy „a kiskorúak zaklatása és szexuális molesztálása legkevésbé egyházi ügy. Alapvetően világi jelenségről van szó. Az egyházi személyek által elkövetett bűncselekmények aránya 0,4-0,5 százalék körül mozog”!
Az embernek elsőre csak a pofátlanság ugrik be, de ha belegondol – s a portál újságírója megtette -, hogy is van ez? Minek után ismert tény, hogy „a 7 968 059 választásra jogosult magyar állampolgáron belül 2110 a katolikus papok száma, vagyis az arányuk 0.026 százalék”, ami arra enged következtetni, hogy úgy húszszoros a valószínűsége, hogy egy egyházi személy követ el ilyen bűntényt! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Dr plágium: Nem mindegy "ezeknek"!Szerencsétlan alulmegvilágított banda!Tapsolnak,
hiszen ők a mamelukok!
Dr plágium
"A kommunizmus idején a politikai rendőrség szigorúan fellépett a kiskorúak elleni bűncselekményekkel kapcsolatban, még az egyházi közösségekben is." Nem emlékszem, hogy nálunk kommunizmus lett volna.
Nem működik a szociális háló. Annyiszor átírták már BTK-t, miért nem szigorították a büntetést?
tulipan
@durbincs: Há' mi van má megint, te tökkelötött, hasadt agyú,szaros pofázmányómányú, vén topa Sügér??? Szokás sezrint, megint nincs semmi picsognivalód. onnan a messzi román, Ploestiből, a mélyíségbe beásott 13.szintű, bányaíkecódból? Há' mé nem nyaldosod akkó némán azt a dagadt narancsos seggeket? Arra sem tanítottak meg a drága jó, román szüléid, hogy a pofád zabálásra használd és ne ostoba, neveletlen, pimaszkodó, érelmetlen, narancsködös, nyivákolásra! _3018
CsipkeRózsa
Még a végén az is kiderül, hogy a papok általában liberálisok.

Veres András megszólalása általában ilyen felháborító.
kokopelli
@CsipkeRózsa: igen liberálisok, magukkal szemben azt megkövetelik?
Mások meg le vannak ßarv@!
tulipan
:@durbincs: Hej, te sötét, kretén orbánseggnyaldosó,hasadzt agyú, normális ésszel, nem leget megérteni hogy egy ember, hogy lehet ennyire bután megszállott? Valamikor még a 90-es években én is fideszt éltettem és dolgoztam is nekik, de már 98-ban kínyílt a szemem a sok mocskosságuktól. Csak egy pár dolog Ezüst hajó, Kaja Ibrahim és a többiek. Ők már akkor sem a hazáért hajtottak hanem a saját meggazdagodás érdekelte!
Ez vár rátok és minden aljas, rohadék,különítményeeseitekre, mocsok, neveletlen, pimaszul karattyoló, SEGGNYALÓ ROMÁN! :Már az anyádat sem nevelték???))))
24.hu/kulfold/2019/04/09/feloszlathat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.