A benzinárak tíz nap alatt több mint 20, a gázolajárak 10 forinttal emelkedtek, ráadásul az olajárak emelkedésével párhuzamosan zajló drágulás folytatódhat, így az árak hamarosan újra 400 forint fölé emelkedhetnek — áll a Portfolio elemzésében. 2019-ben már összesen ötven forinttal emelkedtek a benzinárak. A drágulás mögött alapvetően három ok áll: az olajárak mozgása, a dollár/forint árfolyam változásai, valamint az üzemanyagok iránti kereslet és kínálat eltérő alakulása. A Portfolio szerint legutóbb tíz éve, a válság idején volt példa olyan hirtelen változásokra az olaj árában, mint az elmúlt félévben. A következő hetekben ráadásul úgy folytatódhat a hullámvasutazás, hogy az árak tovább emelkednek. Az elemzés szerint tehát rövid távon drágulnak még idehaza az üzemanyagok, az év második felében azonban fordulat következhet. Ugyanakkor annyi a bizonytalansági tényező a világgazdaságban, hogy nincs kizárva egy újabb kiszámíthatatlan olajárrali, amit a magyar autósok is nagyon megéreznének.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ha 300 forint fölé megy a benzin ára, a kormány mondjon le. Mondotta Petike, akkori Fidesz hírharang, 2009-ben. Azóta úgy emelték, mint az MSZP a gázárat! Szerintem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ha 300 forint fölé megy a benzin ára, a kormány mondjon le. Mondotta Petike, akkori Fidesz hírharang, 2009-ben. Azóta úgy emelték, mint az MSZP a gázárat! Szerintem.
papa.49
Akkor nézzük pontosan mi is van
1 a dollár kis kilengésekkel ott van 286 Ft körül, már vagy 2 hónapja TEHÁT EZ NEM IGAZ !!!
2 a kőolaj ára még tegnap is 70 dollár alatt volt hordónként ami ugye 156 liter, TEHÁT EZ SE IGAZ !!!
3 a kereslet még nincs az igazi nyári szezon, TEHÁT EZ SE IGAZ !!!
Az igazság az üres a kassza, és legkönnyebben ebből lehet pénzt szerezni a kincstárnak !!!
Talán ha NEM LOPNÁNAK EL, SZÓRNÁNAK SZÉT A VILÁGBAN ANNYI PÉNZT, MÉG AZ ÜZEMANYAG IS OLCSÓBB LEHETNE !!!
A pipaszárlábúszargyártó most miért nem kéri számon az üzemanyag árakat mint 2008. kérte mikor 1 HORDÓ KŐOLAJ 130 dollár volt az üzemanyag ár meg átlépte a 300 Ft. !!!
justhpeter
@papa.49: Elfelejtettek arra hivatkozni, hogy az emelésből befolyt pénz kell a családvédelmi akció finanszírozására.
(Meg egyébb hazugságokra, valamint a havi rendes lopásra).
nevemnick
Húsz km-re Horvátországban ma egy határközeli kúton 8,75 kunáért (394.-Ft körül) tankoltam Eurodizel+-t, ami minőségileg megfelel az itteni prémium dízelnek, ami ha jól emlékszem 435.-Ft. Mivel két-három naponként a dolgaimat intézem odaát, így nem hat meg az orbáni sarc.
Fulladjon bele.
papa.49
@justhpeter: Itt a kincstár ZENG AZ ÜRESSÉGTŐL !!!
lusta
Jelenleg 1,19 euro a 95-s benzin. Mit érdekel engem mindez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.