Háromszáz állást nem tud betölteni a BRFK, átszervezésekkel enyhítik a létszámhiányt.

Háromszáz rendőrjárőr hiányzik Budapestről

Több mint háromszáz betöltetlen rendőrjárőri, járőrvezetői és járőrparancsnoki státusz van Budapesten – derül ki abból a válaszból, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közérdekű adatigénylésünkre adott. A BRFK kimutatása szerint a kerületekben összesen 1223 ilyen státusz van rendszeresítve, a betöltött álláshelyek száma azonban csak 920, vagyis a teljes létszámhoz 303 dolgozó hiányzik.

A válasz alapján a 25 százalékos létszámhiányt helyettesítésekkel igyekeznek megoldani. Ez azt jelenti, hogy a körzeti megbízottak, a BRFK Rendészeti Szervek Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai, valamint megerősítő erőként a Készenléti Rendőrség tagjai is rendszeresen ellátnak járőri feladatokat.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
300 trafizós rendőrt vissza hívnak és rendes szolgálatba állítják,akkor meg is van a létszám!!Jaaa akkor nem tudnak pénzt gyűjteni az autósok zsebéből??Sz.r ügy de valószínűleg nem is akarnak több semmirekellő munkatársat már így is sokan vannak!!!
lusta
Ez gyakorlatilag nem probléma. Az ország legnagyobb gondja a migráncsok.
36
Minden területen a demográfiai gödör alján vagyunk.:(
Az elmúlt 40 év elhanyagolt családpolitikájának az egyik tragikus következménye ez is.:(
Macskaszem
Talán nem kéne minden botlábú focistának stadiont építeni, meg Ugandába meg a halál f@szán kórházakat, meg milliárdokból szavazatokat vásárolni, akkor lenne pénz tisztességes fizetésekre az állami szolgáknak. Amúgy meg orbán lesz@rja, ha az egész ország egy nagy no go zóna lesz is, csak ő hatalomban maradhasson.
colibri
Kevés a rendőr, elmennek a "szakmából". Nincs elég orvos, gyerekorvos, eü dolgozó, pedagógus, mindemellett egyre többen távoznak nyugatra munkát vállalni és ÉLNI. Erről az orbán állam tudomást sem vesz, csak minden szócsövön fújja a migráncs-akciótervet. Nem számít nekik, hogy nekünk mennyibe kerül az a sok blődség, amit csak a plakátokra felhordanak. Ha mi nem változtatunk, orbán egyre mélyebbre visz a mocsárba. Ő sem örökéletű, de visszatekintve is láthatjuk, mennyi kárt okozott már az országnak. ...és még mennyit fog, ha felelőtlenül ráhagyjuk...
lusta
@colibri: Közben a török vendégmunkások tömege fog érkezni az országba. Természetesen a gaz multik hozzák be őket és a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk sajnálkozva széttárja karját, hogy biza semmit sem tudnak ez ügyben csinálni.
kereső
@lusta: már nem fog.Tiszaújvárosban 3000 török vendégmunkás van.Meg ukránok tömkelege.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.