A magyar kutatásfejlesztés egyik zászlóshajója a szegedi lézerközpont. Most lemondott a nemzetközi részleg három nagytekintélyű tagja, így tiltakoznak a kormány döntése ellen, hogy tudós helyett banki embert neveztek ki.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
vezetők, meg egyetem, meg rögeszme...
Minden vezetőnek legelőször az alárendelt intézmény stratégiai feladatainak a megoldásához kell a legjobban értsen. Egy egyetem gazdasági vezetőjének hiába neveznének ki egy pl kémikust vagy egy kórházi vezetőnek nőgyógyász, oda olyan ember kell aki ért a számokhoz és persze jártas az intézmény dolgaiban.
...ezért kell az ország vezetőjének politikai tapasztalatokkal rendelkeznie és mellette hazafi legyen nemzettudattal, nempedig egy globális rendszer alkatrésze.
advocat
@Nessy: Még van legalább három évük. Lehet, hogy adnak.
Nessy
@Csizmás Kond: Nekem volt szerencsém olyan kórház menedzserhez, aki annyit értett az egészségügyhöz, mint hajdú a harangöntéshez! És ráadásul még azt hitte ért hozzá! Egy év alatt annyi kárt csinált, hogy évekbe telt kiheverni!
Nessy
@advocat: Épp a napokban volt az évfordulója, hogy Marat lefejeztette a "kémia atyját", Lavoisiert, mondván a köztársaságnak nincs szüksége tudósokra!
Szerencsére nálunk csak virtuális lefejezés van! Lásd MTA. Kutató hálózata.
CsipkeRózsa
Akkor, kinek a kormánya a bankárkormány? Most uszítson Orbán, hogy bankárkormány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.