A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja az Alkotmánybíróság határozatát, amelyben kimondta, nem állapítható meg közjogi érvénytelenség a munka törvénykönyvének a parlament 2018. december 12-ei ülésnapján elfogadott módosítása és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény kapcsán.

Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, továbbra is tiltakoznak a "rabszolgatörvény" ellen, a "valódi hazafiaknak" pedig nem egy fideszes "alaptörvény-bíróságra" van szükségük, hanem egy független szervezetre, amelyik méltósággal őrködik a jog és igazságosság megőrzése felett.

Megjegyezte, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indított az ügyben. Arató Gergely közlése szerint a bizottság kérdéseket küldött a magyar kormánynak a túlóratörvényről és annak elfogadásáról, és vizsgálja azt is, a módosítások megfelelnek-e az uniós jognak.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez a döntés egyetlen PERCIG SE VOLT KÉTSÉGES, mást nem is lehetett várni ettől a ab. !!!
A kisbetű nem a véletlen műve !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Az AB a semmire sem alkalmas jogvégzettek gyüjtőhelye. Lett.
advocat
@durbincs: Ezt szöveget két napja már olvastam. Most ez van beállítva?
Madácsi Pali
A qrmány bábjai színielőadást tartottak a nem létező alkotmányról. Bemutatták, hogy a jogállami normákkal egy lapon sem lehet őket említeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.