A Chinoin kétezres munkavállalói létszámából 783-an vettek részt kedden a kétórás figyelmeztető sztrájkban, a tárgyalás a szakszervezet és a cég vezetése között a közlemény kiadásának idején is tart – közölte a Chinoin Zrt..

Hogy lesz így gyógyszerünk? – a Chinoin dolgozóinak közel fele sztrájkolni fog

Április 9-én második alkalommal ült tárgyalóasztalhoz a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) valamint a Chinoin Zrt. vezetősége. A VDSZ már hétfőn is négy órán keresztül tárgyalt a Chinoin-Sanofi vezetőivel, de nem sikerült egyezségre jutniuk a bérkövetelésről. A szakszervezet minden munkavállalónak egységesen 30 ezer forint béremelést szeretne elérni.

A VDSZ hétfőn jelentette be, hogy a Chinoin dolgozói bérkövetelésük nyomatékosítására kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak kedden 13 és 15 óra között a cég budapesti, csanyik-völgyi és veresegyházi telephelyén, amelynek ideje alatt a Sanofi nagytétényi dolgozói szolidaritásukat fejezik ki.

A Chinoin tájékoztatása szerint a sztrájkolók a sztrájktörvényt betartva, rendzavarás nélkül, fegyelmezetten vettek részt a kétórás demonstrációban. A vállalat a munkavállalók érdekérvényesítését tudomásul vette, a sztrájk lebonyolításához szükséges feltételeket biztosította.

A vállalat hétfőn hangsúlyozta: fontos számára a munkavállalók elégedettsége és a dolgozók megtartása, ennek érdekében február elején lépéseket tettek a vállalatcsoport felső vezetésénél a 2019. évi bérek további emelése érdekében. A vállalat vezetése arra törekszik, hogy mielőbb megállapodás szülessen – közölték.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

arcmás
Majd a zsidók...

Mi hazánk vezetők, mozgalmisták, szimpatizánsok, szakotok Teva gyógyszert szedni?
(ezt a kuruc.infóról vettem)

Tudod, kis köcsög náci, kommunista, náci kommunista, kommunista náci, én nem szedek semmilyen gyógyszert.
Írnám, hogy emiatt élek majd örökké, de ez hülyeség.
Egyrészt, aki örökké él, az nem majd él örökké... (már, ha érted)
Másrészt, a méreg akkor is méreg, ha gyógyszertárban veszed.
Harmadrész: "Kérem harmadolják a fegyházban letöltött büntetésem a jó magaviseletem miatt. Köszönöm!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.