Megkezdődött a kiürítés a fővárosi BAH-csomópontnál, ahol második világháborús robbanótesteket hatástalanítanak szerdán – tájékoztatta a fővárosi kormányhivatal délelőtt az MTI-t.

Közlésük szerint a művelet területén mostantól részleges területzár van érvényben, vagyis bemenni oda már nem lehet, csak onnan távozni. Az Alkotás utcán még halad a forgalom, azt majd a teljes lezárás idején állítják le.

Az M1 aktuális csatorna környéken tartózkodó tudósítója arról számolt be, több száz rendőr dolgozik a kiürítésen. Összesen 520 ingalant kell elhagyniuk az embereknek.

Kiürítették a BAH-csomópontot és környékét – több száz rendőr dolgozik a kiürítésen

Rendőrök lezárják az Otthon utcát a fővárosi BAH-csomópont közelében 2019. április 10-én. Ezen a napon a honvédség tűzszerészei második világháborús robbanótesteket hatástalanítanak, amelyeket a Koltai Jenő Sportcentrum területén zajló építkezés során találtak. A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítik a városrészt, lezárják az BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A XI. és XII. kerületieknek a MOM Kulturális Központ, az I. kerületieknek pedig a budavári közterület-felügyelet ügyfélszolgálati irodája a befogadóhely. Az M1 tudósítója azt mondta, ezeken a helyeken programok is lesznek majd.

A Koltai Jenő Sportcentrum területén az építkezés során több, különböző típusú második világháborús robbanószerkezeteket találtak, ezeket szerdán a honvédség tűzszerészei hatástalanítják.

A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítik a városrészt, lezárják a BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. Várhatóan késő délután lehet visszatérni a területre.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Azok közé tartozom, akik MEGÉLTÉK a II. világháborút!
.
Az óta "is" ki tudja hány TONNA robbanószerkezetet semmisítettek meg a TŰZSZERÉSZEK!
.
Ki gondolta volna, hogy jön egy "falusi gyerek", és a III. világháború árnyékát hozza Európára a BÉKÉTLEN, hatalom, és pénzéhes "attitüdjével", vagy mijével:
.
---- Így lett Magyarország az új hidegháború egyik főszereplője
.
www.youtube.com/watch?v=ILxGCoxsnZ8
.
Embertelenül a .. M E N E K Ü L T E K E T .. tartva pajzsnak, mielőtt, után a NAGYMEDVE előtt BECSAPTA a nyílászárókat:
.
------ Orbán Viktor üzenete a fiataloknak 2007-ből
.
www.youtube.com/watch?v=NtKwEovr5Wo
.
És a BIZONYOS DOLGOKAT ráhozta saját hazáján kívül Európára is!
.
Na kedves IFJÚSÁG ezt kapják ki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.