Feloldották a zárást, megindulhat a forgalom a BAH-csomópontnál, ahol második világháborús bombákat hatástalanítottak szerdán – közölte a fővárosi kormányhivatal délben a honlapján.

Bombák hatástalanítása: feloldották a zárást, megindulhat a forgalom a BAH-csomópontnál

Motoros rendőr a lezárt Alkotás utcán Budapesten 2019. április 10-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint írták:

a honvédség tűzszerészei sikeresen felrobbantották a nagyobbik, 100 kilogrammos bomba gyújtószerkezetét.

A lakók visszatérhetnek a lakóhelyükre.

Egyedül a Csörsz utca marad lezárva, ahol a robbanótestek elszállítása zajlik

- írták.

Bombák hatástalanítása: feloldották a zárást, megindulhat a forgalom a BAH-csomópontnál

A fővárosi Koltai Jenő Sportcentrumnál talált második világháborús robbanótestek egyike 2019. április 10-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A XII. kerületi Koltai Jenő Sportcentrum területén zajló építkezés során több, különböző típusú második világháborús robbanószerkezetet találtak. A hatástalanítást célzó művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítették a városrészt.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere köszönetét fejezte ki a BAH-csomópontnál talált bombák hatástalanítását végzőknek, a műveletben közreműködnek, és az érintett állampolgároknak.

A helyszínen tartózkodó polgármester telefonon nyilatkozott az MTI-nek, amikor a két nagyobb bomba gyújtószerkezetét már sikerült kiszerelniük a tűzszerészeknek.

Pokorni Zoltán elismerését fejezte ki a tűzszerész ezred, a katasztrófavédelem, a rendőrség, valamint az I., a XI., és a XII. kerületi önkormányzatok dolgozóinak, akik az elmúlt napokban tájékoztatták a lakosságot, és segítették a terület kiürítését.

Mint elmondta, 6500 embert kellett kitelepíteni, nagy részük a környéken dolgozik.

Itt található két hatalmas irodaház, pláza, sportközpont, szálloda és kongresszusi központ, továbbá sok száz lakás. A rendőrök a tervezett idő fele alatt végeztek a kiürítéssel – közölte a polgármester, aki megköszönte a tájékoztatást segítők munkáját is, mivel a BAH-csomópont lezárása ellenére nem alakult ki nagyobb torlódás.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez nekem gyanús, a sok ,,kitelepítés,, csak nem a ,,kártevők,, elhelyezése folyik a felszín alatt ???
papa.49
@Szeparepa2: Hasonló az én véleményem is !!!
Építkezni eddig is építkeztek Budapesten többfelé, régebben sokkal több hlyszínen, sokkal nagyobb területen, de csak az utóbbi évekbe kerül mindig ilyen ,,rettentő,, hatású bomba horogra, ezért vettem fel én ezt a lehetőséget !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.