Szerdán ítéletet hirdetett a Kúria Vona Gábor és Bayer Zsolt személyiségi jog megsértése miatt indított ügyében. A „szarkupac” és a „geci” elnevezés nem politikai vita része, hanem öncélú gyalázkodás – állapította meg a testület.

Bayer a Kúria szerint sem nevezheti gecinek Vonát

Fotó: YouTube/EchoTv

A bíróság helyben hagyta a másodfokú, jogerős ítéletet, ami szerint Bayernek sérelemdíj megfizetése mellett bocsánatot kell kérnie Vonától, akit még 2016 decemberében gecinek és szarnak nevezett blogján – írta meg az Index.

Fellebbezésnek és további felülvizsgálatnak nincs helye a döntés ellen.

Az eljáró tanács szerint

az „öncélú gyalázkodás és megalázás” nem élvezi a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos védelmet, a döntés ismertetésekor pedig közölték, hogy bár külföldön is vannak kemény politikai viták, példátlan a magyar közbeszéd azon szintje, ami során valaki gecinek és szarnak nevezi a másik felet.

A másodfokú ítéletben az is elhangzott, hogy a sértés és a lealázás szándéka még közszereplővel szemben sem megengedett, az pedig, hogy mások is így járnak el, még nem tette jogszerűvé Bayer magatartását.

Bayer ügyvédje a másodfokú ítélet után a Kúriához fordult, azt kérve, hogy helyezzék hatályon kívül az ítéletet.

A másodfokú ítélet után Bayer ügyvédje azzal érvelt, hogy a G-nap óta a geci elveszítette eredeti jelentését, része lett a politikai közbeszédnek, ezért nem alkalmas arra, hogy ezzel a szóval emberi minőségében alázzák meg a politikust. Azt is kifogásolták, hogy Vonáék szerint a blogbejegyzés miatt sérelem érte a politikust.

Bayer ügyvédje a lap szerint így fogalmazott:

Nehezen tudom elképzelni, hogy a bejegyzés álmatlan éjszakákat okozott volna a miniszterelnök-jelöltnek

A publicista egyébként 2018. január végén közzétett egy bocsánatkérést a blogján.

Vona! Bocsánatot kérek tőled! Őszintén! Ugyanis a geci és a szar a te esetedben a valóság jelentős elferdítése, pozitív irányba! Bocsásd meg nekem, hogy egy tétova pillanatomban túlértékeltelek!

– írta akkor Bayer.

Forrás: Index, 444.hu, 24.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Érdekes,hogy pont egy igazi G,és sz@rkupac mondja ezt egy másik emberre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Érdekes,hogy pont egy igazi G,és sz@rkupac mondja ezt egy másik emberre...
Commenter
@csipetke: mert ő egy igazi NER lovag, amúgy magyar-történelem szakos tanár. Simicska óta tudjuk, hogy ők így kommunikálnak egymással.
nezelodo
Na most akkor megint kezdheti gyűjteni ez az Arany János imitátor az ötforintosokat, hogy azzal fizessen, aztán meg futhat a fidesz egykori III/III-as házi püspökéhez gyónni, hogy együtt legyen ez az antikommunista díszes társaság!
kokopelli
@CsipkeRózsa: nem értem az országos poitikusi szinvonal nívóját! Amennyiben valaki ezt a neten olvassa,és megérti,vagy lefordítatja más nyelvre,akkor hogyan kérhet a Fidesz több tiszteletet M.o-
nak,vagy a "magyar embereknek"? Ez a mosdatlanszájú senki a Pápának is nekiment! Mit várhatnak
el,ha őket is besorolják? Igaz,hogy nyugatabbra csak mocskos neonácik engednek meg maguknak
hasonlót,de azok sem politikusi háttérrel!
Csizmás Kond
...most akkor csak az a hibás akit feljelentenek, és más gecizhet a kedvére ?
Eladott Ország
“ ... a geci elvesztette eredeti jelentését, ... “ Aha. De a jellegét azt nem, a jellegét a közpénz veszítette el. Matolcsynál.
uploads.disquscdn.com/images/739b053c31a9e29d6b66ec96fcb31c7322cf76d840fec100edc2d7214ceaf4f6.png?w=600&h=218
A geci már le van védetve Vityára. Másra nem szabad használni.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: ma, 16:22

Kedvére teheti, ha nem jelentik fel érte, és nem a nyilvánosságnak tálalva írják, mondják.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...a z utcai geciző hőbörgések is legálisak ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Kérdezd meg a Kúriától.
Cicamama55
Az ilyen és ehhez hasonló "hírek" miatt undorom van a politikától, politikusoktól! Hihetetlen milyen mélyre süllyed ez az agyon "magyarkodott", kereszténységgel takaródzó társadalom. Az érdeklődés hajt, hogy elolvassam a híreket, de a legtöbbnek már nincsen semmi hírértéke, csupán a pojácák adok kapokjáról szólnak...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: A geci már le van védve a bűnöző csúti cigányra, másra már nem lehet használni. Legfeljebb azt lehetett volna mondani Vonára, hogy megvettelek már mint egy hízott libát, "tajustól," jobb ha eltűnsz a jobbfenéken. Azért volt benne gerinc el is tűnt a picsába a közéletből.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...tőled nem kérdezhetem ?...csak mert az előzőkre egyből válaszoltál...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: ma, 17:12

Ha a rendőrség vagy a kormány feljelenti az illetőt, akkor a bíróság eldönti.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...vagyis egy törvénytelen eset csak akkor törvénytelen ha azt jelenti valaki ?...ha igennel válaszolsz kérdezni fogok egy nem ideillő példát de hasonló...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ha senki nem jelenti fel, akkor honnan tudhat róla, akinek döntenie kellene, hogy bünteti vagy sem.

Szerintem a személyiségi jogi perekben csak az illető a jogosult feljelenteni.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Az ami nyilvános, pl felvonulás mag hasonló és az ott megjelent akármit látni lehet...látja rendőr, látja kamera , látja rendező látja mindenki és akkor hogy van, ott szabad de leírni nem szabad amit szerintem még kevesebben látnak.
Jozefina
Végre egyszer a kúriának kurva igaza van!!! Bayernek mocskos szája van!!!??
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: ma, 17:35

Jelentse fel az illető, ha tudja, hogy neki szól és nem tetszik neki, amit mondanak, a bíróság eldönti.
Ez Orbánra is vonatkoztatható, de neki még nem jutott eszébe, hogy éljen a feljelentés jogával. Talán nem akarja kidobolni, hiszen nem mindenki tudja, hogy őt hogyan becézik.
Commenter
@durbincs: A szülők rendesen úgy nevelik gyermekeiket, hogy a mai, bármily romlott korba beilleszkedhessenek. De jobbra kellene őket nevelni, hogy a jövőben ezáltal jobb állapotok keletkezhessenek...
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Szerintem minden nyilvános kihágást büntettet hivatalból kéne büntetni.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Igen, ha lopás, gyilkosság, stb, valóban bűnelkövetés történt, de, ha valaki nem sértődik meg a G-zésen, vagy sz**rozáson, akkor az nem lehet bűn.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...de hát a kúria most mondta ki , hogy " az „öncélú gyalázkodás és megalázás” nem élvezi a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos védelmet"
nezelodo
@CsipkeRózsa: Orbán sohasem fogja feljelenteni a Simlicskát, mert nála csak kevesen tudnak annyit Orbánról, mint ő. Orbán pedig nem meri tovább hergelni, nehogy elvessze a fejét a Lajos, mert abból katasztrófa lenne, és nem csak az irodabútorokra nézve... Esetleg tudja az érintett, hogy az elhíresült jelzővel felülértékelte a Lajos, mint ahogy a Zsóti állítja Vona esetében is.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: ma, 18:52,

Igen, mert feljelentette Bayert, akit megsértett. Ha nem jelenti fel, a bíróság nem foglalkozik vele. Ezt már megbeszéltük.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...szerintem csak az időt vesztegettük...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: ma, 19:12

Az időt miattad kellett vesztegetnönk, olyan vagy, mint egy kisgyerek: de miért? és ezt minden válasz után megkérdezi.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ezt csak a reklámba láttad...ahol már a kutya is unja...:)
RonaGyuri
Továbbgondoltam

elsőre nem akartam foglakozni a témával, de rájöttem, hogy sokkal több van ebben

Szögezzük le, hogy ha és amennyiben Zsóti minden hazug, gátlástalan és ocsmány mondatához bírósági eljárás tatozna, akkor erre egy külön bíróság sem lenne elég. A legfrissebb hírek szerint: „Szerdán ítéletet hirdetett a Kúria Vona Gábor és Bayer Zsolt személyiségi jog megsértése miatt indított ügyében. A bíróság helybenhagyta a másodfokú, jogerős ítéletet, amely szerint a kormánypárti publicistának 300 ezer forint sérelemdíj (plusz perköltség) megfizetése mellett nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a Jobbik korábbi elnökétől, akit 2016 decemberében a blogján gecinek és szarnak nevezett. A döntés ellen fellebbezésnek és további felülvizsgálatnak nincs helye. ”. Az indoklás szerint: „az öncélú gyalázkodás és megalázás nem élvezi a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos védelmet.”!
Nos mint mondom elsőre nem akartam erről beszélni, még arról sem, hogy ha kivesszük „az öncélú gyalázkodás és megalázás”-t Zsóti „oeuvre”-jából a maradékról nem sokkal több maradna, mint az amit Vonáról állított!
Azonban egy logikus következményt nem árt tisztázni, még akkor is, ha hazánkban nincs, pontosabban nem érvényesül a „precedent” elve.
Nos a helyzet az, hogy Zsóti mindkét jelzője része a mai magyar közbeszédnek konkrét személyek vonatkozásában. Igaz abban biztosak lehetünk ezekben az esetekben szó sem lehet „az öncélú gyalázkodás és megalázás” –ról. Valós alappal rendelkező tényállítások!!! =))
Eladott Ország
Bayer Zsolti, az aranyszájú, kitüntetett kormány szócső. uploads.disquscdn.com/images/e922f305fc112ea3c1033725a75d68b47ba5391f47be0f85f9369439d59822a5.jpg?w=600&h=339
Aranyszájú Zsolesznak le kellene állnia a kannás bor + Seduxen kombóval, mielőtt az ő képe lesz az új 5 forintoson.
Bayer, amióta megtanult beszélni, nem tudja emelni a közbeszéd szintjét. Amennyi sérelemdíjat kellett fizetnie már ennek a faroknak azon se csodálkoznék ha szociális alapon kapta volna meg a lakást a várban.
Dr plágium
@nezelodo: Nem fizethet 5 forintosokkal. Törvény írja elő, mennyi aprót adhat.
Ha Te vásárolsz ezer ft-ért és tíz ezressel fizetsz nem kell elfogadnod a visszajárót 5 forintosokban. Bohóckodjon csak ez a tahó és az összes hülye aki gyűjti az 5 forintost. A végén úgyis fizetni kell normálisan.
nezelodo
@Dr plágium: Természetesen tudom, a fideszes színház része az ilyen bulvárkijelentés. De nem az a baj, hogy az ötödik senki ezt játssza, hanem az, hogy a vezér többet blöffölt már az őt szájtátva hallgató híveinek, mint egy profi pókerjátékos.
Aki Én
@Pegero: ,,begyűjtjük"
Látom súlyos személyiségzavarral küzdesz te is.
Aki Én
Nem meglepő, hogy a sok agyatlan most is Bayert mentegeti, miközben a trágár diáklányt elítéli. Kettős mérce.
Csizmás a Kondom fel van háborodva, hogy az utcán lehet gecizni büntetlenül, és nem jár el a hatóság hivatalból feljelentés nélkül. Mert az csúnya dolog szerinte...
Baszki, ez az ember is fel tud háborodni???
De nem ám azon, hogy szarrá lopja magát a hatalom, hogy megszűnt a jogállam..., neeeem. Azon baszki, hogy az utca gecizik.
Persze azon is csak és kizárólag akkor, mikor az ő gazdáját gecizik. Nem a napi szinten nyilvánosan qrvaanyázó, geciző, pondrózó, prolizó, szerdarabozó Bayeren aki a fidesz tagja. Nem baszki, azzal nincs baja a kultúrcsősznek.
Aki Én
@Shikari: Vajon mi lehet az oka, hogy orbán nem jelentette fel Simicska nevű pénztárosát?
De te is tudod, ne is feledd, hogy a fidesz KDNP-ben jelenleg több a komcsi és libsi, mint a baloldalon összesen. Már elfelejtetted a listát?
Aki Én
@Shikari: Te beszélsz kettő mércéről lúzer? Ne nevettess :) Ráadásul még az életben nem válaszoltál érdemben semmire. De ennek tudjuk az okát :)
De hol itt a kettős mérce? Kit nem büntettek meg akit feljelentettek? A gazdád nem tett feljelentést. Na, mi lehet az oka?
Commenter
@Shikari: Lenne egy kérdezem hozzád akkor shikari: te tényleg szociálpszichológus végzettségű vagy, mint azt ahogy egyszer említetted? Mert akkor válaszolhatnál érdemben arra hogy miért is van ez a fideszes kettős mérce? Czeglédy Csabát lesittelték, Kósa miért van még szabadlábon?
Commenter
@Shikari: én tudom hogy vagy, shikari :) és örülök hogy egy ilyen ronda reggelen legalább jobb a kedved: te is tudod, hogy vagyok. Eddig miért nem jelentette fel senki Kósát, a közjegyzőt? Miért is? Mert jelenleg Polt Péter a főügyész és bárki is jelentené fel ad acta menne a feljelentés egyből. Ahogy a legtöbb ellenzék által tett feljelentéssel sem foglalkoznak.Mert egy ilyen jogállamban ez így szokás! Azért annak örülök hogy további szurkátákat tavaly már nem csaptak földhöz!
Commenter
@Shikari: eszemben sincs rágalmazni a Főügyész urat egyébként nem csak én kritizálom itt, hanem többek. Fórumokon és a médiában is.Gondolom Czeglédy Csaba letartóztását is ő rendelte el, tehát teszi a dolgát, úgy ahogy ő a legjobbnak látja.Minden esetben, legyen szó az OLAF ügyről vagy a Czeglédy ügyről, vagy Gyárfás vagy M. Richárd szabadlábra helyezéséről.
Commenter
@Shikari: megértelek Shikari.Az ellenzék nyilván rosszindulatú, a kormány meg csupa jóindulatú emberekből áll. Te ebben hiszel, és én ezt tiszteletben is tartom, még "takony liberálfasisztaként is".
Commenter
Tudom. Principium mutaitas et reciprocitas.
Sámannus
Jáj! Zsóti ami hülyeséget elkövetsz az a magas menyországban is hülyeség. Ájjál má le köcsögisztán már kimúlóban hamarosan, ti meg a dutyiban hazaárúlókám.
Aki Én
@Shikari: 10:56 Imádom, mikor a jogállamra hivatkoztok.
Ha ma ilyen válaszolós kedvedbe vagy, akkor én is had kérdezzek valamit.
A 4-es metrós OLAF jelentésre hivatkozva óránként tartott sajtótájékoztatót a fidesz, sőt kampányt épített a témára (ok, rendben, habár a 4-es metróban a fidesz is benne van nyakig).
Ugyan ez az OLAF soros bérenc és választásokba beavatkozó hiteltelen társaság akkor, amikor a nemzeti-vajda vejének egyértelmű simlijét tárták fel.
Több feljelentés született, több tucat melléklettel, nemzetközi, korábban hitelesnek mondott szervezet vizsgálatának eredménye szerin is bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy anyagi kárt okozó, közpénzből visszafizetendő ügyről van szó.
Tehát hivatkozhatunk bután a jogállamra, emlegethetjük a feljelentéseket, csinálhatunk úgy, mintha nem minden ilyen ügy kézivezérelt lenne, különösen akkor, ha eltusolásról van szó. De te is tudod amit mindenki tud, különben szükség sem lenne rád, hogy ez nem jogállam.
Szóval a kérdés az, hogy ez hogyan lehetséges?
namihami
Mintha egy fideszesnek, bármelyiknek, számítana egy bírósági itélet.
"" Majd jönnek ---vagy kineveznek-- új jogászok, oszt jónapot!""---alapon állnak az egyébként 95%-ban kézivezéreltjeikhez.
Aki Én
@Shikari: ...válaszolnál? Azt mondtad, mindig szoktál.
Eladott Ország
@Pegero: @Shikari: varosikurir.hu/wp-content/uploads/2018/02/00455850.jpeg
Bayer Zsolt, a kereszténykonzervatív erkölcsi fölényéről híressé vált publicista, aki meglehetősen karcos bejegyzésben követelte Ujhelyi Istvántól, hogy számoljon el a nyilvánosság előtt, miből telt neki a tök átlagos (a fideszes média szerint extrahiperszuperluxus) lakásra, most újabb leckét adott a ballibsiknek fideszes erkölcsiségből. Az ötös számú párttagkönyv büszke tulajdonosa néhány napja még kikérte magának, hogy a sajtó az ő budai Várnegyedben található lakásáról és annak 32 ezer forintos bérleti díjáról cikkezzen, sőt, azt találta mondani nagyon szellemesen, hogy adjanak be az ellenzékiek egy törvényjavaslatot, miszerint fideszesek ne bérelhessenek a környéken lakást, most kénytelen volt szembesülni azzal, hogy a kézivezérelt lakájmédia és a független média máshogyan működik. Valóban történt csere, bár Bayer a cserelakás helyét nem áruta el (mert az új tulajdonos személyiségi jogait védte, hiszen úriember ő a javából), a portál megtalálta a pilisszentkereszti ingatlant. Bayer elismerte kamerák előtt, hogy valóban azt a házat adta az Úri utcai lakásért. Csakhogy az új lakó mindössze néhány hétig örülhetett a kertes háznak, mert mostanra az Bayer Zsolt fiának tulajdonában van. Először nem tetszett neki a Várban lévő otthona, ezért felajánlotta Bayernek, cserében egy kertes vityillóért. A vityilló értéke Bayer állítása szerint 40 millió forint. Tehát cseréltek, a Bayer család 10 millióért felújította az Úri utcai lakást. Közben a cserepartner rájött, hogy mégsem neki való a vidéki élet, ezért eladta az új otthonát. Hogy éppen Bayer fiának, az tök véletlen lehet. Valószínűleg pont neki volt a zsebében 40 millió forint, amikor az új tulaj szabadulni akart az ingatlantól. Szerintem ez teljesen hihető. Aki azt állítja, hogy Bayer fiktív szerződéssel jutott a nevetséges bérleti díjért bérelhető lakáshoz, az hazudik vagy ballibsi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.