A DK elnöke szerdán aláírásával támogatta az MSZP-Párbeszéd EP-listáját. Az eseményről maga Gyurcsány Ferenc osztott meg egy fotót közösségi oldalán.

Ma aláírtam az MSZP-nek is. Miért ne tettem volna? 

- írta Gyurcsány Ferenc a kép mellé egy mosolygós jellel zárva a bejegyzést.

A szabályok szerint egy választó ugyanis több listát is támogathat az aláírásával. Így ez Gyurcsány Ferencnek is módjában áll.

Az eset időzítése azért fontos, mert éppen ma került a Magyar Nemzet birtokába egy hangfelvétel, amely a szocialisták kampányeligazításán készült március végén. A felvételen az MSZP-sek Gyurcsány Ferencet is bírálták – írja az Index.

A Magyar Nemzet cikke szerint a hangfelvételen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elsősorban a DK-t okolja azért, hogy az EP-választáson nem lesz közös ellenzéki lista.

Az MSZP elnöke a cikk szerint az aktivistáknak, hálózatszervezőknek kijelenti:

Látnotok kell, hogy az ellenzéki pártok sajnos visszatértek az április 8. előtti stratégiájukhoz, hogy az európai parlamenti választást arra akarják felhasználni, hogy újra az ellenzéken belül is saját pozíciójukat javítsák

A DK-val kapcsolatban pedig úgy fogalmaz, hogy

személyesen tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam. Mert azért lássuk be, egyáltalán nem lett volna mindegy, hogy az európai parlamenti választás után a Jobbik lesz a legerősebb ellenzéki párt, vagy a baloldal lett volna a legerősebb ellenzéki erő

Tóth szerint

megint az a belső indíttatása a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni erről a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb százalékú támogatást

Ujhelyi István EP-képviselő pedig állítólag arról beszélt a felvételen, hogy a DK-sok kopírozzák az MSZP-seket. "Mi bejelentjük reggel az aláírást Európáért, és aznap este Dobrev Klára élő videóban ugyanazt bejelenti. Szóról szóra ugyanazt."

Gyurcsány mindezek után írt ma alá az MSZP-nek.

Korábban Dobrev Klára reagált röviden a felvételre. Egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdezték a hangfelvételről.

A DK EP-listavezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a kérdésre azt felelte, hogy

nem olvasta a Magyar Nemzetben megjelent cikket, de nem miattuk hiúsult meg az összefogás, az LMP és a Momentum már decemberben jelezte, hogy nem akar közös listán indulni.

Forrás: Index, MTI, Blikk, Magyar Nemzet, HírTv

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
mti,blikk, hirtv nemzet kavarjátok rendesen a trutyit !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@advocat: Évek óta ezt teszi. Semmi érdemi vita csakis kizárólag az anyázás, amit lehetőleg a legértelmetlenebb módon ad elő, mert így tanították be neki a fidesz-szemináriumon. Tiszta haszon, ha úgy beszélsz, hogy ne értsék a szövegedet, mert így nem kell a tényekkel szembenézni.
kulabombaafityiszre
@durbincs: tegnap, 23:17
Látom olyan hülye vagy,hogy a nick nevemet sem tudod végig olvasni.
Az itt használt nevem:kulabombaafityiszre.
Ez rád nem vonatkozik,mert szarra kár szart dobni.
tulipan
@durbincs: Hej, te sötét, kretén orbánseggnyaldosó,hasadzt agyú, normális ésszel, nem leget megérteni hogy egy ember, hogy lehet ennyire bután megszállott? Valamikor még a 90-es években én is fideszt éltettem és dolgoztam is nekik, de már 98-ban kínyílt a szemem a sok mocskosságuktól. Csak egy pár dolog Ezüst hajó, Kaja Ibrahim és a többiek. Ők már akkor sem a hazáért hajtottak hanem a saját meggazdagodás érdekelte!
Ez vár rátok és minden aljas, rohadék,különítményeeseitekre, mocsok SEGGNYALÓ ROMÁN! Azé' ne ríjjál már hsiz ennyi jutott:))))
24.hu/kulfold/2019/04/09/feloszlathat...
tulipan
@durbincs: Te FÉLFAROK, Te vagy A naygkupac, narancsos SEGGNYALÓ K U L A !!
pécsi
GYURCSÓTÁNY- méltó régi hírnevéhez !
tulipan
@durbincs: @durbincs: Hej, te sötét, kretén orbánseggnyaldosó,hasadzt agyú, normális ésszel, nem leget megérteni hogy egy ember, hogy lehet ennyire bután megszállott? Valamikor még a 90-es években én is fideszt éltettem és dolgoztam is nekik, de már 98-ban kínyílt a szemem a sok mocskosságuktól. Csak egy pár dolog Ezüst hajó, Kaja Ibrahim és a többiek. Ők már akkor sem a hazáért hajtottak hanem a saját meggazdagodás érdekelte!
Ez vár rátok és minden aljas, rohadék,különítményeeseitekre, mocsok SEGGNYALÓ ROMÁN! Azé' ne ríjjál már hsiz ennyi jutott:))))
24.hu/kulfold/2019/04/09/feloszlathat...
Mán' tök agyhalott Akor eb állj ki a napra, mert nagyo bedes leszel!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.