Addig élvezi a magyar kormány a németek hallgatólagos támogatását, amíg képes a szakszervezeteket a háttérbe szorítani, s biztosítani az olcsó és nem lázadó munkaerőt – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Róna Péter.

Róna Péter szerint Orbán Viktor eddig maradhat hatalmon

Az interjút ismertető 24.hu azt írja: a közgazdász szerint abban a pillanatban, amikor elindulnak a bérkövetelések, sztrájkok, vagyis gondok akadnak a munkaerővel, azonnal előtérbe kerül a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. Vagyis Orbán Viktor sorsa a multinacionális gyárakban dől el, ha ott elindulnak a tömeges munkabeszüntetések, vége a hatalmának.

Ettől kezdve megszűnt tényező lenni a német gazdaság számára – tette hozzá.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Bugány János

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@verőce21: Még egy két haver Mészáros, Garancsi meg a többiekhez?
Továbbá pár templom, stadion itthon és szerte a világban!
Csak úgy mellékesen: 2010-ig a nyugdíj emelés a svájci indexálás alapján történt, nem a tisztitott mag infláció alapján, ami nem tartalmazza az élelmiszerek nagy részét, a támogatott gyógyszert, az energia hordozókat etc. Az igaz, hogy a 13. havi áldozatul esett a világ válságnak, de azóta hány éve "dübörög a gazdaság"?
Hogy is mondta egykor O.V.? " mi együtt sírunk, együtt nevetünk"
Na, mostanság ők nevetnek, mi sírunk. Fideszes munkamegosztás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Hóbagoly-II megint eleresztett a pofáját és marhaságokat beszél, legalább is nem nagyon törődik az alapvető tényekkel és így Orbán túlélést segíti. Azzal, hogy azt híreszteli, hogy a német multik tartják életben Orbánt annak Európa ellenes harcát támogatja!
Nessy
Ma már annyira fortélyos félelem igazgatja az országot, hogy csak kevesen mernek kiállni az igazukért, a bérükért! Inkább "hamuba sült pogácsát tesznek a tarisznyába", és elindulnak "szép hazánkból"!
Ha meg elfogynak az itthoni támogatói a fidesznek, lesznek jó pénzért határon túliak!
Mert övék az ország, a hatalom mindörökké! Amen.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hóbagoly-II már megint kinyitotta a lepcsest,

s ahogy az lenni szokott nem csak hülyeségeket szajkózik, de egyenesen ártalmas

A Magyar Hangnak – ki másnak - adott interjújában Róna Péter azt fejtegette, hogy „Addig élvezi a magyar kormány a németek hallgatólagos támogatását, amíg képes a szakszervezeteket a háttérbe szorítani, s biztosítani az olcsó és nem lázadó munkaerőt”. Nos ezen még talán el is lehetne gondolkodni, hogy van benne némi – ha nem is meghatározó – ráció. Azonban ez a szerencsétlen löttyedt agyú szélhámos. Arról kezdett el zagyválni, hogy
ha „elindulnak a tömeges munkabeszüntetések”, mármint nálunk,
akkor „Ettől kezdve megszűnt tényező lenni a német gazdaság számára”, mármint Orbán
sőt „vége a hatalmának.”, mármint Orbáné.
Nos abban akár lehetne – ha ráció nem is, de legalább – némi remény, hogy az EU-s támogatások megnyirbálása többeket elriaszt Orbán alfelétől. Azonban egy ilyen direkt összefüggés hangoztatása csak Orbán agyament harcát népszerűsíti! =))
Qqberci
@Shikari: Világ bocskorosai, egybesüljetek!...
verőce21
Van ebben ráció, amit Róna Péter - ezúton is tiszteletem neki - mond, csak nagyon sokára, inkább sohasem fogja elérni a magyar munkaerő ára a németét, franciát, stb., addig mindig megéri a multiknak Magyarországon gyárat telepíteni.
Ez egyben konzerválja is a Fidesz hatalmát akár évtizedekre is.
Nessy
@verőce21: Csak az ország élje túl!
verőce21
@Nessy: A nehezén már túl vagyunk. Ferenc testvérék elherdálását úgy-ahogy mára sikerült kihevernie az országnak.
Miért ne élnénk túl? Már csak jobb jöhet.
Nessy
@verőce21: Még egy két haver Mészáros, Garancsi meg a többiekhez?
Továbbá pár templom, stadion itthon és szerte a világban!
Csak úgy mellékesen: 2010-ig a nyugdíj emelés a svájci indexálás alapján történt, nem a tisztitott mag infláció alapján, ami nem tartalmazza az élelmiszerek nagy részét, a támogatott gyógyszert, az energia hordozókat etc. Az igaz, hogy a 13. havi áldozatul esett a világ válságnak, de azóta hány éve "dübörög a gazdaság"?
Hogy is mondta egykor O.V.? " mi együtt sírunk, együtt nevetünk"
Na, mostanság ők nevetnek, mi sírunk. Fideszes munkamegosztás!
magyarbakancs
A Német gazdaság ,és a EU-s pénzek tartják életben a gazdaságunkat.
Az EU-n belül 1% ot adunk a közös gazdaság fejlődéséhez.
Jozefina
Sajnos a német multik magyarországi jelenléte táptalaja a fidesz-kdnp-nek!!! Mindenre képesek és az orbáni politika támogatja is őket. Ha megrendül az itteni német tulajdunú multik gazdasági helyzete, az valóban el vehet egy lábat orbán hatalmától!!!
Eladott Ország
Csökkent a munkanélküliség! Hurrá. A külföldi tulajdonban lévő vállalatok ide telepítették az üzemegységeiket. Nem azért, mert a magyar melós szebb, okosabb és vonzóbb, mint a belga. Hanem azért, mert a magyar melós olcsóbb. Ugyanazt a szaktudást megkapják töredék áron. Sőt, a magyar kormány – azért, hogy ide jöjjenek ezek az összeszerelőüzemek – annyi támogatást ad nekik, amiből vidáman fedezni tudják a munkások bérét évekig. Tehát gyakorlatilag a magyar melós a munkáltatónak ingyen van 2-3 évig. Mert mi fizetjük a bérüket az adónkból. Még a munkás is a saját adójából fedezi a saját bérének rá eső százalékát. Ez pont az a helyzet, amikor sehonnan sehová nem jut a gazdaság. Az országnak nem jó, mert nincs gazdasági fejlődés, még csak piacgazdaság sincs. A munkásnak nem jó, mert a folyamatosan emelkedő bérek ellenére is Európa legkevesebbet kereső országai közé tartozunk. Alig van magyar ipar, nincs valódi fejlődés. Ez így csak a külföldi tulajdonosoknak jó és persze az Orbán-rezsimnek. Hiszen ameddig a kormány ilyen bőkezűen támogatja a mi adónkból a multikat, hogy azok ingyen jutnak munkaerőhöz, addig miért is lenne érdeke például a német kormánynak a sarkára állni az EP-ben és szigorúbban ellenőrizni az uniós támogatások felhasználását? Jut is, marad is. Mindenkinek jó, csak a magyar melósnak és az országnak rossz.
Eladott Ország
"Ahol a tisztesség véget ér, ott kezdődik a politika." (Churchill)
Lámpaoszlopokon tilos a politikai hirdetés.
fungie.hu/media/k2/items/cache/0e8bfd1d071657cbc63f9ace1550f1f3_L.jpg
advocat
A németek egyelőre nagyívben tesznek ránk. Majd ha annyit kellene fizetni, mint otthon! Majd akkor. De ezt ennél a kormánynál? Nyalunk nekik, csak arra vigyáznak, hogy belföldön ezt ne vegyék észre. És két és fél, vagy több agymosott esetében??? Számíthatunk másra?
verőce21
@Nessy: (09:07) A Fidesz nem mondott olyat, hogy "dübörög a gazdaság", azt meghagyjuk kókáéknak, de azért megy-megyeget. De ha a német autógyártók nem lennének, nem lenne körülöttük egy csomó magyar beszállító és segédüzem sem.
A nyugdíjaknál arra tippelek, hogy visszaállítják a 13. havit. Csak nehogy most azt kérdezd, "és a 14. havi?"

Valami új kezdődik most. Nem tudom pontosan megfogalmazni, de nem olyan, mint a görögök szószátyársága, a zsidók konok, fajvédő ostobasága, sőt nem is az eunuchok vagy genderek finom aljassága. Valami más.
Egyszóval a mi időnk, a magyaroké. Figyelsz?
verőce21
@Horizont: (13:20) Ez valami ostoba pletyka?...Úgy érted...?
verőce21
@Horizont: Most jókedvemben vagyok, mást is igyekszem felderíteni...
Nessy
@verőce21: Óh, hogyne. Érdeklődéssel figyelem, hogy a világnak melyik szögletébe nem építünk még stadiont vagy templomot!
Érdeklődéssel figyelem az inflációs számmisztikát.
De lehet, hogy nem dübörög, akkor szárnyal a gazdaság. Annyit beszélnek manapság a gazdaság remek teljesítményéről, hogy ember legyen a talpán, aki minden győzelmi jelzőt megjegyez.
A 14. haviról csak annyit, hogy amikor lehangzott O.V. igérete, már akkor sem hittem! Amit betartott az a "Folytatjuk" ígéret volt. Be is váltották. Egyre cinikusabban és nyiltabban tesznek zsebre minden fillért, a többiről nem is beszélve. De hát ezt akarják a zemberek! Csak akkor ne nyaffoljanak, amikor szembesülnek a jelen helyzettel. ( Nem a haverokra gondolok)
justhpeter
Orbán addig marad, míg a nyugat meg nem unja a Putyin imádatát. Amikor megunja, kiszorítja a perifériára. Orbán ezt követően szorosabbra fűzi megbonthatatlan barátságát Putyinnal, mire az Unió kiteszi a schengeni övezetből
... és itt egyszerre beköszönt jó Viktorunk számára a "tovarisi konyec", ami után megduplázódik a választási lehetősége, úgy mint a végleges emigráció vagy a börtön.
1magyar
Amikor még a szovjeteknek élelmiszert szállítottunk (szállíthattunk) anno csak megéltünk az összeszerelő üzemek nélkül is.
kokopelli
Én birom a Róna P.-t,de honnan veszi,hogy addig amíg pl. az autógyárak (multinationális vállalatok) "csendben marad"-nak,ill.nem sztrájkolnak,addig biztos Orbán V. helyzete! Nem sztrájkoltak a közel-
múltban? (Audi) Mi is lett? Semmi! Lehet,hogy nagyon jó pénzügyi szakember,de jósnak gyenge! Ez-
zel nem akarom a renoméját rontani,de úgy nagyon egyszerű lenne az Orbánt V. elintézni!
kokopelli
@Horizont: Almát az oroszoknak!A keresztfaterék szállították Szabolcsba a fóliasátrakat Pestről
az almának!Az unokanővéremék babakelengyét készítettek a melóban az oroszoknak!Halálra rö-
högtünk magunkat,mert ő,mint vezető a fehércérna elfogyása után szinessel varratta a babakelen-
gyéket!Az volt az igazi "nemzetközi kereskedelem" a kelettel! Hiánygazdálkodás a semmivel! Lo-
pott ZIL-benzin a Trabantba lopott MM olajjal 1:50-ben! Az én Trabantom soha nem látott benzin-
kutat,de Service-t sem! Feketén a Trabi-servicében... azután a Mozaik utca! (;-))
Eladott Ország
@Shikari: ma 08:00; Milyen többségről beszélsz te idióta?! Talán a rendszerszintű csalással elért 49,27 %-ról
a kétharmados többségről?! Hogy rohadnátok meg!
www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html
verőce21
@Nessy: (13:42) És képzeld a "haverok" már ötmillióért is lehajolnak...:)
Nessy
@verőce21: Hogy kapnának lumbágót! :-))
Sámannus
Langyos vagy Petya. Te pont olyan selejt vagy mint a többi aki a fideszben kötött ki. Csak a pénz hajt téged is nem a jó szándék.
Desischado
a csak ilyen egyszerű volna! De attól tartok, hogy ennél radikálisabb intézkedésre lesaz szükség. Csak már ott tartanánk!
Lepényleső
Ez csak egy lehetőség? Arra nincs remény,hogy felébred a nyomorgatott többség?
Sámannus
@Desischado: Az elempé háttérembereként ellenezte a visszalépéseket. Nyilván köze lehet a párt megalapításához is amikor még orbán segítette ki őket a jelölt állításban. Hálás neki és kitartó ember.
kokopelli
@Eladott Ország: A fidesz-matek : 48%=2/3 ! A számok nem hazudnak,csak bűvészkedni
lehet velük!..."..ne a kezemet nézzék...!"
Eladott Ország
@Shikari: Ilyen elvakult barommal nem lehet vitatkozni.
qxy
Ha meg rajtam múlna már rég a Tímárnál száradna a bőre. Utolsó féreg
gina
Én is megjósolom, hogy ha nem holnap de ebben az évben ,,ha nem szivinfarktusban akkor gutaütésben hal meg ez a tébolyodott zsiros mangalica, csak az ellenzéknek kell egy kicsit krumplival és birálattal hozzásegiteni a parlamentben...
simmering73
Ez így igaz. A németek tartják lélegeztetőgépen a magyar gazdaságot. Ahogy lekapcsolják, összedől mint a korhadt falusi budi.
karma1
En mar csak azon izgulok, hogy ki fog jonni a merkel utan, es foleg mennyire fogja az o politikajat folytatni, es mennyiben lesz kevesbbe megalkuvo, orbannal szemben elnezo. Minden azon fog eldolni - rona meg majd kiveszi a kezet a bilibol, es raebred a valosagra,... Talan...:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.