Több millió eurót elcsaló, "fehérgalléros" magyar bűnözőket fogott el a rendőrség, és milliárdos értékben vett zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amivel a teljes kárérték megtérült.

Budapesti hoteleket, köztük egy szálladahajót vett zár alá a rendőrség – videó

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csalás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a magyar bűnözői csoport hét tagja ellen. A szervezet tagjai hosszabb időn keresztül olyan pénzek eltüntetésében vettek részt, amelyet külföldi nagyvállalatoktól – valamely vezető tisztségviselő nevében – elektronikusan benyújtott, hamis megbízásokkal szereztek meg.

Az elkövetők több külföldi – francia és belga – cégtől összesen 3,7 millió eurót szereztek meg. Az elcsalt összegeket többlépcsős céghálózaton keresztül – alkalmanként ciprusi off-shore gazdasági társaságok felhasználásával – ingatlanok vásárlásába fektették. A bűncselekményből származó összegekből a csoport vezetője Spanyolországban szerzett meg több ingatlant, valamint nagy értékű járműveket.

A KR NNI rendőrei nemzetközi együttműködés keretében térképezték fel a pénz útját és beazonosították a bűnözői csoport valamennyi tagját. A csoport öt tagját a nyomozók már korábban elfogták és elszámoltatták. A szervezetet vezető két férfit a rendőrök szerdán fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Ezzel együtt milliárdos értékben vettek zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amellyel a teljes kárérték megtérült – olvasható a rendőrség közleményében.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: police.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Már azt hittem hogy az O1G és bandájáról van szó!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Mintha másik orgánum NEVÉN NEVEZNÉ a gyerekeket!
.
Majd kiderül, hogy KINEK az érdeme az, hogy
.
--- Egymilliárd dolláros csalással vádolják a Campona, és a Polus center tulajdonosait
.
g7.hu/vallalat/20190412/egymilliard-dollaros-csalassal-vadoljak-a-campona-es-a-polus-center-tulajdonosat/
.
Azért RÁ KELLENE fanyalodni a REND ŐREINEK a többi, hokizsebben a világ minden tájára ELKÓBOROLT ezer milliárdokra!
.
Csak úgy!
Jozefina
Na ha véletlenül fidesz (orbán) közeli cég kerülne a látókörbe, akkor máris nem lesz bűncselekmény, mégy a gyanúja sem!!!??
babp1982
Na már azt hittem , hogy 01G, meg lölökét csípték nyakon-:))))
moareka
Nem fogadtak szót a géniusznak...:-))))
terlasz
Így jár, aki saját csak zsebre dolgozik. Nem szóltak nekik, hogy a főnök begyűjti a szállodáikat Lőrincen keresztül, ha rosszul viselkednek?
Lepényleső
Ezt is megéltük,lebuktak,a magyar kormánytagok? Leírás alapján másra gondolhatok?
S ráadásul ezt rendőrségünk,ki közpénzből tartott? Nem kacsát olvasok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.