Közzétették a kormány honlapján azoknak a magyarországi településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok). A falusi csok keretében használt lakás vásárlására és annak korszerűsítésére, felújítására vagy bővítésére is lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni, tanyák esetében is. A vissza nem térítendő támogatás mértéke gyermekvállalás függvényében elérheti akár a 10 millió forintot is. Az érintett települések listája, amelyből 2486 van Magyarországon, elérhető a mai naptól a kormany.hu internetes oldalon.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta:

2486 hátrányosabb helyzetű település került rá a listára, amely a kormany.hu oldalon érhető el.

Közölte:

a program 2019. július 1-jével indul, és egyelőre három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető.

Ugyanakkor a kormány monitorozni fogja, milyen hatása van a falusi csok támogatási rendszerének a kistelepüléseken. Ha azt látja 2022-ben, hogy továbbra is van igény a programra, dönthet úgy, hogy folytatja, illetve az érintett települések listáját is felülvizsgálhatja, akár bővítheti is – fejtette ki a kormánybiztos.

A tanyákra is kiterjedő falusi csok-nak köszönhetően az egygyermekes családok 600 ezer forint, a kétgyermekes családok 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családok pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére, tanyák esetében is.

A teljes listát ITT nézheti meg.

Forrás: MTI, kormany.hu

Címlapi kép: YouTube/Magyarország Kormánya

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Gyopáros Albi,,, ," minden nagyon szép,,mindennel meg vagyok elégedve ".. Esetleg ,az ezeken a településeken létrehozott munkahelyekről,,ha lehetne hallani valamit... Ha már nem születik valahol gyerek,,valamiből lehessen törleszteni a majdani "kölcsön-felvétel " piaci kamatát,,részleteket..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A min. 20 %-os önerőt vajon "mibű" teremtetik elő a lakásépítéshez, mivel közismert hogy Európában a vásárlóerőt tekintve dobogós helyünk van hátulról, csak Bulgáriát van mögöttünk. Arról nem is beszélve, hogy munkahely 30-50 km-es távolságon belül nemigen van, ott is szarér-hugyér kell dolgozni.
scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/56669549_10211767156573980_3763629680561750016_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=e7439dbeb436d1419c8aabbb8f28f72a&oe=5D3E6D20
menekült
Remélem, mind a 2486 településről tömegesen fognak jelentkezni falusi CSOK-ért. Kíváncsi lennék, hogy a 15 fő lakosú Tornakápolnából, ahol nyilván van munkalehetőség, bölcsőde, óvoda, iskola, gyerek és felnőtt orvosi rendelő, jó közlekedés, szolgáltatások, innen hányan fognak tolongani a CSOK-ért. Mert gondolom azért kerültek fel a listára, mert van esélyük.
Jozefina
Hát ez valóban csókot érdemel: annyi, mint halottnak egy csók!!! Szégyen, hogy ezzel hülyítik a népet!!! És gyopáros, de nagyon gyopáros az egész vidék!!!
Eladott Ország
@papa.49: Azért nem lesz ebből se semmi, mert nincs belőle mit lenyúlni, ugyanúgy mit a családi lakóházak utólagos energetikai korszerűsítésre szánt EU-s milliárdokból sem, mert ellopták, illetve könnyebb volt állami közintézményekből lopni.
lampa laz
Mészáros balatonpart tulajdonos már jól is járt ezzel, mert az összes balatoni település a listán van. Így helyben megoldódik számára a munkaerő probléma, mert viktoristen homlokon csok-kolja az ott lakókat, oda települőket. Ezzel is inkább az oligarcháit hozza majd jó helyzetbe nem a csok igénylőket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.