A bevándorlás elleni küzdelem támogatását kérte a választóktól a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Cegléden, sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely: nem zárult le a bevándorlás elleni küzdelem
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Gulyás Gergely az európai parlamenti választásra utalva hangsúlyozta: a bevándorlás elleni küzdelem nem zárult le, és az, hogy a Fidesz milyen erővel tud részt venni ebben küzdelemben, attól függ, hogy milyen támogatást kapnak a magyar választópolgároktól május 26-án.

A biztonság rendkívül fontos, de nem magától értetődő, és ha nem sikerült volna a bevándorlási válságot jól kezelni, akkor Magyarországon nem lehetne beszélni kézzelfogható biztonságról a mindennapokban

- mondta a miniszter, aki a májusi választáson való részvételre buzdított.

Hozzátette, az egész országban tapasztalható gazdasági fejlődést Cegléden is jól tükrözik a számok: míg 2014-ben egymilliárd forint körüli volt az iparűzésiadó-bevétel, ma ennek már több mint a duplája.

A gazdasági stabilitás alapja, hogy a kormány 2010 után átvállalta az önkormányzati adósságot – mondta, rámutatva arra: a város több mint 600 millió forint kamat- és tőketartozás megfizetése alól mentesült évente, ezzel Cegléd majdnem kétmilliárd forintot nyert egy évben, ezt az összeget fejlesztésre lehet fordítani.

A miniszter szólt arról, hogy Cegléden új termelői piac nyílt, méltatta a dobmúzeumot, és megemlítette, hogy a városban található az ország egyik legnagyobb református temploma.

Kiemelte, hogy a város vezetőségének világos koncepciója van, fejleszteni tervezik a kerékpárutat, az intézményeket. A Fidesz támogatja a város jelenlegi polgármesterét, Takáts Lászlót

- tette hozzá.

Gulyás Gergely elmondta: az év végéig négysávos lesz a 4-es út, ezzel a város gazdasági lehetőségei jelentősen nőnek.

Kitért arra is, hogy terveznek ebben a ciklusban egy olyan fejlesztési programot indítani, amelynek forrásaira az ötezernél nagyobb lélekszámú, de nem megyei jogú városok – mint amilyen például Cegléd is – pályázhatnak.

Földi László, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: már most érezhető a 4-es út négysávosításának hatása, jelentős az érdeklődés munkahelyteremtő beruházások iránt. A terveik között szerepel a Nagykőrös és Cegléd közötti kerékpárút fejlesztése mintegy 1,5 milliárd forintból, ugyanilyen fontos a Csemő és Cegléd közötti kerékpárút felújítása. Tervezik korszerűsíteni a gimnáziumot és a következő években elindul 12,5 milliárd forintból a ceglédi kórház fejlesztése is az Egészséges Budapest Program keretében.

Kiemelte: az elmúlt mintegy öt évben

mintegy 16-18 milliárd forint érkezett a térségbe.

Takáts László (Fidesz-KDNP), Cegléd polgármestere elmondta: a Modern városok program szépen halad, de a régió, a Ceglédhez hasonló nagyságrendű városok eddig kiestek ezekből a lehetőségekből. Bízik abban, hogy a jövőben infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg a 38 ezres lélekszámú városban: utakat, kerékpárutakat, ipari területeket fejlesztenek, megújul a művelődési központ.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Mivel a rezsicsökkentés után a bevándorlás téma tartja életben a zsugorított agyú Fidesz szavazókat ezt szajkózni kell ezerrel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
A BAZI nagy narancsköd szúrKÁLÁSBAN már beszremálHATHATNÁNAK!
.
Olyan SÓTLAN, hogy Lázárnak még a táska vivője sem lehetne!
Qqberci
Nem lehetne ezt a f@szt kikapcsolni?...
Commenter
Gergőke! Küzdjél meg németh szilárddal meg a nyájjal! Meg 2 tonna rohadt naranccsal ami rád esik Földvár felé félúton.
advocat
Mutass egy nem Arogán migráncsot aki itt akarna élni! EGYET!!!
solidedge
Mivel a rezsicsökkentés után a bevándorlás téma tartja életben a zsugorított agyú Fidesz szavazókat ezt szajkózni kell ezerrel.
Nessy
Drága Gulyás NERtárs! A "bevándorlás" a kisebb probléma kis hazánkban! Sokkal komolyabb gondok vannak az egészségügyben, oktatásban, sőt a tudományos életben, amit itt és most kellene megoldani, nem csak szavakkal!
Ja, ez a duma, nem igényel különösebb szakértelmet, a tények ismeretét,
kereső
Év végére meg kell lenni az MTA kutatóhálózat átalakitásának- hiszen indul az Eu új költségvetési ciklusának tárgyalása. Annyi már tudható, hogy a fő nyertes az Eu szándékai szerint- az oktatás,kutatás,innováció. Gyün a lé fijjug. Hogy hasadnátok apróra ezer évig, mint az atommag.
kereső
Na ezért kell "harcolni" a bevándorlás ellen.De,hogy a kivándorlás ellen harcolnak-e?
magyarbakancs
"Gulyás Gergely: nem zárult le a bevándorlás elleni küzdelem"
Hülye agyatokban nem is fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.