Olyan ukrán határ menti településeken is igényelhető lesz a családi otthonteremtési kedvezmény, ahol nemhogy csökkent volna, még nőtt is a lakosságszám.

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta:

2486 hátrányosabb helyzetű település került rá a falusi csok támogatott településeiről összeállított listára, amely IDE kattintva érhető el.

A Népszava tüzetesebben átvizsgálta a listát, és arra jutott, hogy sok az ellentmondás. A falusi csok elvileg olyan településeken vehető igénybe, amelynek lakosságszáma ötezer alatt van és csökkent 2003 óta. Ez 1799 település jelentene, ám a kormány listáján 2486 település szerepel.

Sok ellentmondás van a falusi csok listán

A listán rajtra vannak azok az ukrán határmenti kisvárosok és falvak, ahol ugrásszerűen megnőtt a népesség aránya a papíron betelepülő, sokszor magyarul sem beszélő kettős állampolgárok miatt. Kispalád, Ajak vagy épp Barabás is ilyennek számít.

A lap ezen túl talált olyan településeket, ahová sokan költöznek, mert egy-egy nagyváros agglomerációjához tartoznak. Viszont szegényebb, zsugorodó falvak nem kerültek a listára.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Népszava)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A földek a NER lovagoknál ,műkörmösöknél. Miből lehet megélni egy ilyen faluban? Csak úgy random a magyar haza településeiből - a modern települések kormánybiztos elvtársának szíves figyelmébe: a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FWW3MGgSeqRg%2Fmaxresdefault.jpg&key=CxAISeWBXlFWchToHyWRcg&w=600&h=339
Ilyen pusztítást még a Ceausescu rezsim sem végzett. Nem kellett ide fizikai pusztítás elég volt az erkölcsi, ideológiai is.
Gyopáros Alpár...Szerencsétlennel rendesen kibasztak vele a szülei amikor elnevezték. Nem csoda, hogy fideszes lett. Ilyen elbaszott névvel kizárt, hogy normális legyen. Alpárnak nincsen párja, ezért ilyen Alpári! Elmondhatja magáról, hogy genetikusan hülye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@tulipan: Hogy is mondta Tiborc ( nem a vejkó)?
S ki milliókat rabol, bírája lészen annak, kit a szükség garast rabolni kényszerít!
nezelodo
Lehet, hogy rosszul értelmezzük a falusi CSOK szándékát! Éppen azért kell az Ukrán határ mellett lehetőséget adni a lakhatás javítására, hogy ne szorongjon akkora tömeg némelyik falu hullaházában, mert mégiscsak többet érdemelnek Orbán bérszavazói az önzetlenségükért!
Eladott Ország
3 gyerekre max 15 millió hitel és 10 millió támogatás jár. Ezért legalább 60 négyzetméteres új lakást kell venni.
Hol adnak 25 milláért legalább 60 négyzetméteres új lakást? Pesten egy garzont se.
tulipan
@Eladott Ország: Na ja, ez a narancsos befűzés +tecbikája á lá Machiavelli a a többi kell a PROPAGANDÁJUKRA
atlatszo.hu/2019/04/12/kozel-60-milliot-fizetett-a-fideszes-blogbirodalom-szerzoinek-az-mtva-az-elmult-harom-evben/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.