A színészt friss apaként még az sem tántorítja el a motorozástól, hogy néhány napon belül kétszer is elcsapták a budapesti forgatagban.

Szabó Győző 14 éves kora óta ha csak teheti, motorra pattan. Sok ijesztő szituációba keveredett már az utakon, legutóbb azonban néhány napon belül kétszer is felborították motorjával.

„Az autósok egyszerűen képtelenek a motorosokra figyelni, minden szabályt megszegnek, áthajtanak a piroson, leszorítanak minket az útról, és sávváltáskor sem indexelnek”

– mondta Győző a Borsnak.

„A legutóbbi balesetem is ennek köszönhető. Körülbelül két héttel ezelőtt egy barom nem használta az irányjelzőjét, amikor átjött az én sávomba, és nekem csapódott. Én felborultam a motorral, az egész jobb oldalamat lehúztam, a térdem, a bokám és a könyököm is vérzett.

Egy fiatal pár ült az autóban, azonnal kiszálltak, hogy segítsenek, de őket jobban sokkolta a baleset, mint engem. Nem tettem feljelentést, mert előfordul az ilyen, de azért szóltam nekik, hogy legközelebb jobban figyeljenek, mert nagyobb baj is lehetett volna. Pár nappal később pedig egy másik autós húzott be elém, és szorított le az útról. A padkának ütköztem, és elestem a motorral, bár őt nem érdekelte túlságosan, mert szó nélkül továbbhajtott. Indíthatnék háborút az autósok ellen, de inkább csak arra kérek minden sofőrt, hogy figyeljenek a motorosokra is” – mondta a színész.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Szabó Győző

(Bors)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vajon miért nem tesz feljelentést ???
Biztos van rá jó oka !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Vajon miért nem tesz feljelentést ???
Biztos van rá jó oka !!!
justhpeter
@papa.49: Nem biztos. Lehet, hogy csak tele van a hócipője az amatőr autósokkal. Korábban motoroztam és autóztam hivatásszerűen is, de ma bizony nem tanítják meg közlekedni az embereket. Lehet bemagolni a KRESZ-t, lehet 600 órát oktatóval vezetni, de ha mindez csak a pénzbevételhez kell, akkor többet ártanak a kezdő vezetőknek, mint segítenek.
desiro
A motorosok azt hiszik neki mindent szabad.
papa.49
@justhpeter: 1966 tól van jogsim az első 14 évben motoroztam télen, nyáron ezt szó szerint értsd, kb. 350 ezret motorral, ebben volt szóló, meg oldalkocsis is, '81 től autóval kb. 2 millió km mentem itthon is meg Európában is, saját kocsival, meg 25 évig szervizkocsival... Tudom mit beszélek, tisztelet a normális motorosoknak, de sajnos egy normálisra legalább 50 marha jut, persze az is igaz vannak autósok akik sportot űznek abból hogy szopatják a másik közlekedőt...
justhpeter
@papa.49: Inkább arra gondoltam, hogy azt nem tanítják meg az új vezetőknek, hogy a közlekedés az egyetlen életveszélyes társasjáték, ahol az összes szereplő egyforma állandó éberségére van szükség a játék folyamatosságához. Minden résztvevő tévedhet és hibázhat, tehát minden esetben szükség van a nem hibázók figyelmére és maximális segítségére. Akkor is, ha nekem nem tetsző hibával találkozom. 44 év alatt többször nem mértem fel jól a helyzetet, vagyis hibáztam és kb. ezzel arányban kellett a hozzájárulásom ahhoz, hogy mások hibájából ne következzen be végzetes esemény. Még a rendszerváltás előtt egy műszaki tanárember - civilben első osztályú ökölvívó - volt az oktatóm, aki mellett kipróbálhattam az összes "elképzelésemet". Az első tanulókénti bravúroskodásom alkalmával nem leordított, hanem a veszélyt bemutatva elmagyarázta miért járhatatlan ez az út, hogyan kell felvenni a közlekedés ütemét oly módon, hogy másokat ne hozzak zavarba és ők is alkalmazkodni tudjanak ehhez a kollektív társasjátékhoz.
papa.49
@justhpeter: Ebben sok igazság van amit írtál, én még a X. ker. MHSZ, ben jártam tanfolyamra, és a Népligetben gyakoroltunk, majd a Dagály utcában vizsgáztunk.. Az elméleti oktatóm a Tóth Károly volt, számtalanszor elmondta a következőt ,,annak van elsőbbsége, akinek megadták,, !!! Meg a másik ,,szemed hátul is legyen,, és ne magad elé nézzél, hanem 3,4 járművel előbbre, hogy feltudj készülni arra ami bekövetkezik, ezek a tanácsok sokszor megmentettek már a balesettől ...Akkor még nem defenzív vezetésnek hívták de nekem eddig bevált ...Az eltelt 53 év alatt személyi sérüléses balesetem nem volt, koccanni persze én is koccantam párszor az én hibámból és párszor a másik fél hibájából is ... Amit írtál, hogy nem tanulnak meg vezetni a tanulók rendesen az is igaz, sok még a szabályokkal sincs tisztába, pl. mikor totojázik a körforgalomba behajtáskor, meg mikor megy előtted és semmi oka nincs annak hogy hajtson rendesen, de ő csak poroszkál ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.