A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság befejezte az ügyek vizsgálatát.

Egy 31 éves balotaszállási férfi tavaly októberben személyautójával a Kopolyai úton haladt, amikor egy szemből érkező autónak csapódott. A vétlen sofőr a járművel csak az útpadka melletti füves részen tudott lefékezni, az okozó pedig nem győződött meg arról, hogy valaki megsérült-e, hanem megállás nélkül továbbhajtott.

A térfigyelő kameráknak köszönhetően rövid időn belül elfogták a sofőrt, akiről megállapították, hogy ittasan vezette autóját. Ezért „járművezetés ittas állapotban vétség és cserbenhagyás vétség” elkövetésével vádolták, valamint eltiltották a vezetéstől. Ennek ellenére a férfi december 24-én az egyik családtagja autóját vette el, és ismét ittas állapotban vezetett.

Ezúttal szerencsére nem ütközött autóval, de az 53-as főút mellett így is egy fának csapódott.

A helyszínt ugyanúgy elhagyta, de még aznap elfogták és jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak vele szemben eljárást. Mivel eltiltás hatálya alatt vezetett, így őrizetbe vették a rendőrök.

Háromszor kaptak el egy férfit ittas vezetésért

Szabadulását követően Balotaszállásra ment, ahol ismét alkoholt fogyasztott, és egyik rokona autóját a benne hagyott indítókulccsal elvitte. Tíz perccel később otthonában a helyi körzeti megbízott fogta el a férfit, akivel szemben ismét jármű önkényes elvétele és járművezetés ittas állapotban miatt indítottak büntetőeljárást. Mivel továbbra is eltiltás hatálya vezetett, így ismét őrizetbe vették a rendőrök.

A szükséges eljárást elvégezve a kiskunhalasi rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(police.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kényszergyógykezelés és vezetéstől eltiltás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok