A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezi, hogy töröljék el a zuglói parkolási díjakat addig, amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy "új, alkalmas polgármester" nem rendezi a helyzetet a kerületben. Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszámolt, hogy a kormánypártok szombatig több mint félmillió támogató aláírást gyűjtöttek össze Orbán Viktor hétpontos programjához a bevándorlás megállítására.

Kocsis Máté: tegyék ingyenessé a zuglói parkolást a helyzet rendezéséig!

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a XIV. kerületben az autósok és az önkormányzat is egy előnytelen szerződésbe dobálja a pénzt, a Párbeszéd társelnökének hibái pedig rengeteg pénzükbe kerülnek az ott lakóknak. Felszólította a polgármestert, hogy vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért, a kifogásolt parkolási szerződést pedig mondja fel.

Kifejtette: az új zuglói parkolási rendszer egymilliárd forintos kiesést okozott az önkormányzatnak, vagyis a zuglóiaknak naponta 1 millió forintjukba kerül Karácsony Gergely alkalmatlansága. Ráadásul korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság is egymillió forintra büntette a XIV. kerületet a parkolási tender szabálytalanságai miatt – idézte fel.

Kitért továbbá arra is, hogy a fővárosi kerületek Zugló kivételével nyereségesen tudják üzemeltetni a parkolást, a korábban általa vezetett Józsefvárosnak például évente 4-500 millió forintos bevétele származott abból, amit a közbiztonság javítására és fejlesztésekre tudtak fordítani.

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője azt is közölte: a kormánypártok szombatig több mint félmillió aláírást gyűjtöttek össze 20 ezer aktivista segítségével.

Jelezte, a kormánypártok folytatják az ajánlások gyűjtését, hogy minél több támogatót sorakoztathassanak fel a miniszterelnök múlt héten meghirdetett hétpontos programja mögé.

A Fidesz-frakcióvezető emlékeztetett: a program első pontja szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól és azt vissza kell venniük a nemzeti kormányoknak.

Emellett egyetlen országot sem lehet kötelezni migránsok kötelező befogadására, senkit sem szabad Európába engedni érvényes dokumentumok nélkül, meg kell szüntetni a migránskártyát és a migránsvízumot, nem lehet uniós támogatást adni olyan Soros Györgyhöz kapcsolódó szervezeteknek, amelyek támogatják a bevándorlást, továbbá Európában senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés, mert kereszténynek vallja magát, valamint az uniónak bevándorlást ellenző vezetőkre van szüksége – sorolta a programpontokat.

A Fidesz politikusa borzasztónak nevezte, hogy a jelenlegi brüsszeli vezetők ellenőrizetlen tömegeknek adnak pénzt a migránskártyákon keresztül. Hangsúlyozta, a nagyobbik kormánypárt úgy látja, Európa jelentős része elégedetlen, mert tisztában van azzal, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás komoly terrorkockázatot rejt.

Kocsis Máté ezúttal is nyomatékosította, hogy a májusi európai parlamenti választásnak – az eddigiekkel ellentétben – történelmi jelentősége van.

Úgy fogalmazott,

Európa jövőt választ magának,

a választás tétje, hogy az uniónak bevándorlásellenes, vagy bevándorláspárti vezetői lesznek-e.

A választóknak emellett arról is dönteniük kell, hogy Európa az európaiaké marad-e, vagy átengedik a helyet más kultúrából, civilizációból érkezőknek – jelentette ki.

Kocsis Máté szólt arról is, hogy a Fidesz-KDNP annál erősebben tudja képviselni bevándorlásellenes álláspontját, minél nagyobb demokratikus felhatalmazást kap május 26-án.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Amit Ők maguk szavaztak meg ! Többséggel ! Menjetek a transzba ! csoda hogy nincs felkelés ebbe az országba !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@papa.49: Ráadásul az MSZP-s képviselők is megérik a pénzüket!
A parkolási cég főfelelőse pedig szerepelt a Hunwald ügyben is. Aki pedig csak úgy "eltűnt" még mindig nem jött elő, sem élve sem halva!
papa.49
@bencemacska: Valahol egyet tudok érteni némely párt kijelentésével, hogy az mszp. vel soha, pont az ilyen hírek után !!!
Sámannus
Kajánul oszt észt.Így akar jópofával kibaszni az egész kerülettel.
advocat
Egy parkolási rendszer - amíg a befektetés (Parkoló órák, személyzet, stb.) meg nem térül, addig bizony ráfizetéses. Vagy neki sikerült egyből bevételt produkálni? Magyarázza el hogyan csinálta?
Ki az a marha bevándorló aki - Arogán nélküli kötvényekkel vándorolt be - ebben az országban maradna. Kedves Máté - ekkora pénzért pesze menni fog - mutass egyet! Csak szeretnék egyet látni! Nagyjából a kötvényesek is elhúznak, ha nem körözöttek mert akkor maradhatnak.
Madácsi Pali
A fővárosét! Mi denütt a fideSS többség fogadta el!
papa.49
Málékislány fordítsunk egyet a dolgon TEGYÉTEK TI INGYENESSÉ A VIII. ker. A PARKOLÁST !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.