Nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A mértékletes ünnepi étkezésre hívja fel a figyelmet a diatetikus

A szakértő szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni. Antal Emese a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.

A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez.

Antal Emese kitért arra, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A nyugdíjas meg örül ha az olcsó kaját megtudja venni !!!
papa.49
Köszönjük EMESE de a tanács mellé kellene KALÁCS IS !!!
papa.49
A nyugdíjas meg örül ha az olcsó kaját megtudja venni !!!
simmering73
Azt hittem a mértékletes ivásra fognak buzdítani.
kokopelli
Belszéld meg "kislány" az élelmiszerforgalmazókkal és az esetleg várható sorbanállókkal a
"Rókáczy" úton!
papa.49
Emese!A héten a Lidl áruházakban volt füstölt lapocka 850 Ft. meg volt ,,békebeli,, Pick sonka 3500 Ft, mit gondolsz melyik fogyott el előbb ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.