Szerbia mielőbbi európai uniós csatlakozása mellett állt ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabadkán, a magyar és a szerb kormány ötödik együttes ülése után, Ana Brnabic szerb kormányfő társaságában tartott sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a következő nagy történelmi feladat Szerbia EU-tagságának megvalósítása, amely a szerbeknek és a magyaroknak egyaránt jó lesz, és szüksége lesz rá az EU-nak is. "Ha az EU nem vállalkozik újabb nagy küldetésre, akkor a teljesítménye le fog csökkenni. (...) Szerbia minél gyorsabb EU-tagsága minden EU-tagállam érdeke" – mondta.

A kormányfő kijelentette továbbá: hamarosan lezárul egy európai korszak, mert a közép-európai országok nemsokára utolérik az EU alapítóinak gazdasági teljesítményét, Közép-Európa nélkül pedig ma nem is lenne növekedés az unióban. Ezért az unió bővítése nemcsak a belépőknek jó, hanem a közösség már bent lévő tagjainak is – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán a környező országokban végrehajtott beruházásokkal igyekszik befolyásolni a szomszédos országok belügyeit, igyekszik támogatni az illiberális politikusokat, terjeszkedik a Balkánon. Orbán felszámolta a magyar kisebbségen belüli pluralizmust is, a magyar kisebbséget arra használja fel, hogy befolyásolják a szerb választásokat, a szerb belpolitikai viszonyokat. Vucic-ról a szerb sajtó azt tartja, hogy egy ugyanolyan potenciális diktátor, mint Orbán, és Orbán ad mintát neki. Orbán a Vajdasági Magyar Szövetség “gazdasági programjára” 50 milliárd forintot (!) adott a magyar kisebbség pártjának. Egyéb befektetésekről nem beszélve. Ezek mögött politikai szándékok állnak.
nepszava.us/szerbiaban-gyuloletbeszednek-nyilvanitottak-amiket-orban-mond/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
A hitlerájt akarja kiterjeszteni Európára!Úgy néz ki nem csak itt élnek a nemzeti hülyék a múltban!
szép új világ
Azt már megszoktuk, hogy a teljes magyar társadalom nevében nyilatkozik (hazudozik), de ezek után már a csuti genyó akar lenni az EU megmondó embere?
papa.49
@Mirabilis: Pont most van KUSS neki az Unióban, még a szavazásokon se vehet részt !!!
advocat
Bizony Orbán elvtárs! Már Rákosi Mátyás elvtárs is megmondta, hogy néhány év és lehagyjuk nyugatot. Eltelt több, mint 60, de az a rohadék - mármint a nyugat - egyre messzebb van! És már látjuk is. Nemcsak mondják. Kellett nekünk az útlevél...
RonaGyuri
Be kell ismernem tévedtem

szimpla bugyutaságnak véltem, pedig magasabb szempontok vezették

Szóval gondolom nem kell felemlítenem, hogy manapság leginkább „retardált dagadt törpe” –ként emlegetett Őfenesége egyre terjedelmesebb voltáról mit gondolok. Talán nektek is tettem említést a dolog általam vélt mozgatóiról is.
Elsőre úgy véltem, hogy (annyira buta) így akarja jelezni, hogy ő „megkerülhetetlen”,
később arra tippeltem, hogy annyira Puskás bűvöletébe került, hogy majmolni akarja, s istenem tehetség híján csak a hatalmas pocakra fussa.
Egy friss kijelentése azonban egy újabb magyarázatara látszik hajazni: „Csak a Fidesz-KDNP alkalmas arra, hogy KELLŐ SÚLLYAL, komolysággal képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, hogy kiálljon a magyarokért Brüsszelben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabadkán, a Városháza dísztermében tartott európai parlamenti választási kampányrendezvényen.”! =))
Sámannus
Szerintem a szerbek is má inkább feszengenek ha ez a pohos "jót akar" nekik. Csak a szar egyre sűrűbb amiben lavíroz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.