Megálljt parancsolt a bíróság a miskolci választókörzet-átszabásnak – írja az Index.

Nem engedte a bíróság a Fidesznek a miskolci körzetátalakítást

A bíróság hatályon kívül helyezte a Miskolci Törvényszék a városi jegyző döntését, amely a választókerületek átrajzolásáról szólt. Azt is kimondták, a jegyzőnek mindenképpen indokolnia kell, milyen szempontok alapján alakítja ki a választókerületeket, és nem csatolhat össze magyarázat nélkül különböző, egymással össze nem függő területeket.

Néhány hete adta hírül a  Magyar Hang, hogy mivel Miskolc lakossága 160 ezer alá csökkent, a törvény szerint így eggyel kevesebb választókörzetre van szükség. A városvezetés azt a körzetet akarta szétdarabolni, amelyikben 1994 óta az összes önkormányzati választáson az MSZP-s Bartha György nyert.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
@Mirabilis: a jegyzőt kéne meneszteni. No, meg handót. Meg orbánt. Meg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Helyes döntés volt. A fideSS meg Kriza szopjon.
nezelodo
Nem jósolok nagy jövőt a hancitünci főnöksége alatt a bírónak, majd kinyírja mint a papírkutyát az ovis, amit a Viktor bácsinak csinált az óvodai kampánylátogatásakor.
tudode
TÍZ PERC AZ NAGY IDŐ!
.
De .. h á r o m .. é v ... az TÖRTÉNELMI TÁVLAT lehet annak a MAGÁNÁLLAMNAK, amelyet egy POLITIKAI SZÉLHÁMOS hozott létre, és a rötyi papírját MÁSFÉL ÉVIG vonatja revízió alá
.
-------- A magánállam kiszolgálóinak szégyenfala
.
nepszava.hu/1161987_orban-tovabb-faragna-a-granitszilardsagu-alaptorvenyt
.
""""Nem tudni, milyen változtatásokra gondolt Orbán Viktor, amikor egy-másfél éves alkotmányozást vetített előre. Még Kövér László sem látja szükségét ennek.
.
Úgy tűnik, Orbán Viktor nem csak az országot nőtte ki, hanem az Alaptörvényt is. Meglepő bejelentést tett ugyanis pénteki rádiónyilatkozatában a miniszterelnök. Miután vázolta a nemrég beterjesztett hetedik alaptörvény-módosítás hátterét – „nemcsak azt az egy-két rövid kis módosítást, amit az illegális migráció elleni harc szükségessé tesz, iktatjuk be az alkotmányba, hanem szellemi alapokat is teremtünk egy-egy ilyen konkrét rendelkezéshez” –, közölte: szeptembertől „egy-másfél éves alkotmányrevíziót” kezdenek."""
.
Az rejtély MI TELIK KI egy MAGÁNÁLLAM patás RÉMÉTŐL!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.