A Pepco csaknem 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást telepít Magyarországra, hogy a régió valamennyi országát kiszolgálhassa a Pest megyei Gyálról – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a Pepco beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján.

Szijjártó: 27,2 milliárd forintos beruházást hoz Magyarországra a Pepco

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Pepco beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. április 16-án. A Pepco csaknem 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást telepít Magyarországra, hogy a régió valamennyi országát kiszolgálhassa a Pest megyei Gyálról. A kormány 1,9 milliárd forinttal támogatja a beruházást. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter elmondta, hogy a lakberendezési és ruházati (non-food) termékeket forgalmazó áruházlánc 100 ezer négyzetméteren építi ki magyarországi raktárbázisát.

A beruházás 2022-ig több mint ezer munkahelyet létesít, a Pepco ráadásul magyar termékek forgalmazásával a belföldi vállalkozások számára is piacot teremt, a kormány ezért 1,9 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

Az állami hozzájárulás mellett a kedvező magyar beruházási környezet is hozzájárult ahhoz, hogy a Pepco a versenytársak helyett Magyarországot választotta legújabb befektetési célpontjának – mondta a tárcavezető.

Kiemelte, hogy a magyar GDP 6,2 százalékát adó logisztikai ágazat tavaly 4 ezer milliárd forintot termelt és csaknem 300 ezer munkavállalót foglalkoztatott, vagyis többet, mint az autóipar, beruházásainak 34 százalékos bővülése pedig kétszeresen haladja meg a belföldi beruházások növekedési átlagát.

Robin Taylor, a Pepkor Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a gyors terjeszkedéssel magyarázta a vállalati infrastruktúra fejlesztéséhez hozzájáruló gyáli beruházást. A döntést az új központ földrajzi elhelyezkedése és a fejlett infrastruktúra, valamint a kedvező tapasztalatok is indokolták – tette hozzá.

Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) a hosszú távra szóló fejlesztéseknek tulajdonítja, hogy Gyál és a környező települések egymás után fogadhatják a nagy értékű beruházásokat.

A következő nagy feladatnak a munkaerő-ellátást nevezte, ám ezt követően – mint mondta – a beruházók, az állam és az önkormányzatok is nyertesei lehetnek a Pepco fejlesztésének.

A lengyel Pepco áruházlánc 2004-ben jött létre.

Csehországban, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában, Bulgáriában összesen 1600 üzletet működtet és 16 000 embert foglalkoztat.

A gyáli Pepco-központ 2020 tavaszára épül föl

Az új központ a vállalat egyik legjelentősebb beruházása, egyúttal Magyarország legnagyobb raktárbázisainak egyike, ahonnan a Pepco 140 belföldi üzlete mellett további 500 áruházat szolgálnak ki Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában.

Az új munkatársak toborzása még ebben a hónapban elindul, jövő tavaszra 400 munkavállalót vesznek föl.

A cég magyarországi leányvállalata, a 2015-ben alapított Pepkor Hungary Kft. a tavaly szeptemberrel zárult üzleti évben 36 milliárd forintot meghaladó árbevételt és 3 milliárd forintot meghaladó adózott eredményt ért el. Az előző évben az árbevétele több mint 22 milliárd forint, az adózott eredménye több mint 2 milliárd forint volt.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Oszt. az 1.9 milliárdon felül hány év TELJES ADÓMENTESSÉGET ÍGÉRTETEK NEKIK ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Minek?
.
Amennyit hoznak KI IS MENEKÍTIK Zöld fokra, ide, oda!
.
Minél messzebb a hazától!
CsipkeRózsa
Magyarország mennyi adókedvezményt, ingyen területet ad a Pepconak a beruházás megvalósítása érdekében?
Clavigo
Oszt " hugyálltok" a multik elleni szabacsságharccal,,Petike ?
Sámannus
Te bunkó szarfaszú vadbarom szarházy hazaáruló senkiházi! Ti mikor fogtok dicsekedni azzal, hogy ilyen hasznosan költitek a költségvetési pénzeket.
tudode
Komolyra fordítva a szót!
.
Ez olyan mintha a répácsKÁJUKKAL dicsekednének, miközben a kkv-kat magasról leizélik annak reményében, hogy innen, onnan csurran cseppen a telhetetlen hokizsebecsKÁKBA!
.
---- Óriási a multik versenyelőnye Magyarországon, a kormány mégis főleg őket támogatja
.
https://merce.hu/2019/02/12/oriasi-a-multik-v...
.
Méghozzá MAGÁN izéKECSKEKÉNT!
Commenter
Pepco? Inkább ti vennétek Dél-Afrika felé az irányt szijjas. Amíg még lehet.
justhpeter
Most adakozik a kormány, aztán majd papíron üldözzük őket.
papa.49
Oszt. az 1.9 milliárdon felül hány év TELJES ADÓMENTESSÉGET ÍGÉRTETEK NEKIK ???
Commenter
Az ám mi is van a 3D-vel nyomtatott migráncsokkal

@papa.49: ezt itt már a tejjel mézzel folyó Kánaán. Jól sikerült az afrikai nyitás is, gondolom jönnek majd letelepedni a 3D-vel nyomtatott nem létező afrikai migrán(csok) is.
SystemError
Elárúlná valaki, hogy a féláron alkalmazott magyarokon kîvül miért támogatunk ilyen cégeket milliárdokkal...?
nevemnick
Tele [email protected]ák az országot mindenféle ,,stratégiai partnerrel", miközben a magyar kereskedelmi vállalkozókat, (már akik megmaradtak, és vegetálnak) adókkal halmozzák el.
Ha az eddigi európai, a gazdaság fejlesztésére kapott pénzt nem síbolták volna ki, a saját zsebek megtömése mellett a stadionokra, afrikai, arab, dél-amerikai [email protected]ákoknak, akkor Magyarország valóban ,,Jobban teljesít"-tene
Rohadnátok el.
csak úgy....
@SystemError: Tán, mert teccet nekik a Spartakus címü film,és élöben is szeretnék látni?
SystemError
@csak úgy...: Mármint Viktornak...:)
csak úgy....
@SystemError: Nevet nem tudok mondani de, szerinted Lörincnek ? az a moziba sem talált volna be,egyedül...
lampa laz
Pepco a kínai termékek konkurenciája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.