Inkább behajtási díjnak nevezné a dugódíjat Tarlós, amit 2023-ban be is vezetne Budapesten.

Tarlós néhány éven belül bevezetné a dugódíjat

"Nevezzük inkább behajtási díjnak, ha kérhetem. Ez ugyanis inkább a fővárosba bejárókat érinti majd, az itt lakókat kevésbé. Az övezetekről és az összegekről azért nincs értelme beszélni, mert erről még nem született döntés: három alternatíváról tárgyalunk, felelőtlenség lenne most előállni ezekkel. De van időnk, mert a budapesti fejlesztési terv 2021-2025 közé teszi a bevezetés időpontját." – mondta a főpolgármester a Blikknek adott interjújában.

"Komoly előfeltételeknek – például a 3-as metró teljes felújítása, további P+R parkolók létesítése, kamerarendszer kiépítése – kell teljesülniük ahhoz, hogy elkezdhessünk pénzt szedni a behajtásért. És azt se felejtsük el, hogy jelenleg jogszabály tiltja a díjszedést, tehát a parlamentnek is törvényt kell módosítani ehhez. De ha abból indulok ki, hogy 2022-re kell végezni a metrófelújítással, úgy a legvalószínűbb időpont a bevezetésre 2023."

Arra a kérdésre, hogy támogatja-e a dugódíj bevezetését, Tarlós azt válaszolta: "Ez nem ördögtől való dolog, a belvárost autómentesíteni kell. Halkan jelzem, az egyik főpolgármester-jelölt, Puzsér úr programja sem valósítható meg enélkül. És akkor még nem beszéltem arról, hogy ha ez nem történik meg, az Európai Unió keményen bírságolhat, mert elődöm, Demszky Gábor olyan megállapodást kötött Brüsszellel, amelyben a 4-es metró finanszírozásáért cserébe vállalta a behajtási díj bevezetését."

Forrás: Blikk

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
@Sámannus: "Persze úgy, hogy eddig semmit sem csinyátá ganyéj"
Na ez igen ütős (?!) , ahelyette, hogy azt írtad volna :parkolóhelyet!
Sámannus
@Mirabilis: Ez úgy általában szólt neki. Mindenki ismeri az emútkilencévet.
Mirabilis
@Sámannus: Na most akkor hol állsz?
kokopelli
@Qqberci: hol lesz a Pityú? Ülni fog egy fél négyzetméteres fakabátban,és szedi majd a
dugódíjít,amivel elslattyoghat a idősek otthonába egyet dugni!(;-))
Sámannus
@Mirabilis: Én az élhető ország gondolatát támogatom, nem a tarhálást aki a fütyisszel közösködik enyhén szólva csicska munkát vállal. Spítyu úgy adagolja a dugódíj bevezetését, hogy annak minden kellemetlen sara mást érjen. Én erősen takarítanák a disznóólban ahol lakik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.